Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού, Γιάννης Νικολάκης, βρέθηκε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, μοιράζοντας τις γνώσεις του γύρω από το άθλημα με τους σπουδαστές.
Ο Έλληνας τεχνικός εξήγησε, επίσης, τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε ένας δημοσιογράφος να προσεγγίζει τον αθλητή, αλλά και τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο γυναικείο και το ανδρικό βόλεϊ.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Νικολάκης στο ΚΑΡ:
Για το πώς πρέπει ένας δημοσιογράφος να προσεγγίζει έναν αθλητή και έναν προπονητή:
«Είμαι της άποψης ότι οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων προς κάποιον αθλητή ή προπονητή θα πρέπει να είναι ξεκάθαρες και με πιο ειδικό περιεχόμενο, τουλάχιστον στην αρχή. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος ενός αγώνα, θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα σε έναν αθλητή να ηρεμήσει για κάποιο χρονικό διάστημα και μετά να αρχίσουν οι ερωτήσεις».
Συγκεκριμένα για τις αθλήτριες του βόλεϊ:
«Οι αθλήτριες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με περισσότερη καλοσύνη και γενικά με πιο λεπτούς χειρισμούς, σε σχέση με τους άνδρες. Αντίθετα, στους προπονητές μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε».
Για τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο γυναικείο και το ανδρικό βόλεϊ:
«Μία γυναικεία ομάδα βόλεϊ δεν έχει καμία σχέση με την ανδρική, καθώς υπάρχει μεγάλη διαφορά ψυχολογίας. Για παράδειγμα σε κρίσιμο σημείο ενός γυναικείου αγώνα βόλεϊ, μία αθλήτρια θέλει να ακούσει κάποια οδηγία, κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση στους άνδρες».
Η συμβουλή του στους μελλοντικούς δημοσιογράφους:
«Είναι ένα επάγγελμα το οποίο θέλει αρκετό τρέξιμο και μεράκι. Αυτό που θα πρέπει να κάνουν είναι δίνουν σωστές ειδήσεις και να βρίσκονται σε μία συνεχή προσπάθεια ενημέρωσης».
Για τα προβλήματα που έχει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός:
«Η κρίση είναι αλήθεια ότι έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα, που έχουν επηρεάσει και τον αθλητισμό. Ωστόσο, είμαι αισιόδοξος ότι με τον καιρό όλα θα πάνε καλύτερα και αυτό φυσικά χρειάζεται υπομονή».
Για τα προβλήματα που έχει το τμήμα βόλεϊ του Ολυμπιακού:
«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το έργο μας έχει γίνει δυσκολότερο. Ωστόσο, εμείς υπηρετούμε τον Ολυμπιακό και όταν μπαίνουμε στο γήπεδο, τα προβλήματα ξεχνιούνται. Πιστεύω ότι όλοι αθλητές δίνουν τον καλύτερό τους για το σύλλογο».
Όσον αφορά στο φετινό πρωτάθλημα, δεν υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, σύμφωνα με τον προπονητή του Ολυμπιακού. Όμως, θεωρεί πως οι ομάδες που θα παλέψουν μέχρι το τέλος θα είναι οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Μαρκόπουλο.
Τέλος, η δίκη του εκτίμηση για το γυναικείο βόλεϊ στην Ελλάδα είναι πως απέχει αρκετά σε σχέση με τα πρωταθλήματα των άλλων χωρών, σε αντίθεση με το ανδρικό, το οποίο βρίσκεται σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο.
Ο Γιάννης Νικολάκης στην WEB TV του www.sport-fm.gr.
Παναγιώτης Κεφαλάς
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






