Stoiximan Super League

«Αν γουστάρει τον Ηρακλή, ας το αποδείξει»

Κάλεσμα στον Απόστολο Βέλλιο να αποδείξει την αγάπη του για τον Ηρακλή αποδεχόμενος την πρόταση ανανέωσης που του έγινε έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Τάκης, ενώ επανέλαβε πως αν δεν δεχτεί να ανανεώσει το συμβόλαιό του, θα αποχωρήσει το καλοκαίρι από την ομάδα κι όχι στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Κάλεσμα στον Απόστολο Βέλλιο να αποδείξει την αγάπη του για τον Ηρακλή αποδεχόμενος την πρόταση ανανέωσης που του έγινε έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Τάκης, ενώ επανέλαβε πως αν δεν δεχτεί να ανανεώσει το συμβόλαιό του, θα αποχωρήσει το καλοκαίρι από την ομάδα κι όχι στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

«Του κοινοποιήσαμε μια πρόταση που εκτιμούμε ότι του αξίζει γιατί είναι φέρελπις και ικανός ποδοσφαιριστής. Ελπίζω ότι καταλαβαίνει, έχει δηλώσει ότι γουστάρει να είναι στον Ηρακλή κι έχει την ευκαιρία την Παρασκευή 14:30 να υπογράψουμε τα συμβόλαια και να το αποδείξει», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ επανέλαβε πως δεν έχει πάρει επίσημη μορφή. «Θα πρέπει η ΑΕΚ να μιλήσει επίσημα. Όσοι ενδιαφέρθηκαν για παράδειγμα το καλοκαίρι, μίλησαν επίσημα. Η Φούλαμ, η Μπολόνια ακόμα και ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι. Αν δεν πει επίσημα κάτι, τι να κάνουμε; Το θέμα είναι πως δεν πωλείται, με τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα. Τελείωσε! Ή ανανεώνει, ή φεύγει το καλοκαίρι ελεύθερος. Δεν αρκεί να λέμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα. Πρέπει να το αποδεικνύουμε και με τις συμπεριφορές μας. Με την Μπολόνια, νομίζω ο ίδιος επέλεξε να μείνει στον Ηρακλή. Για την ΑΕΚ δεν έχω ιδέα τι έγινε. Ό,τι διαβάζω στις εφημερίδες.

Όσο για τις μεταγραφές που έγιναν, τόνισε: «Στις μεταγραφές κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για τις ανάγκες του σωματείου αλλά και για να μπορούμε να τους πληρώνουμε. Όλα τα παιδιά και παρελθόν έχουν και δυνατότητες. Μαζί με τους υπόλοιπους που έχουμε θα αποδείξουν στα 12 ματς που απομένουν την αξία τους».

Για το θέμα της αδειοδότησης της ΠΑΕ είπε: «Αν πάθεις, πρέπει να μάθεις. Εμείς σήμερα στείλαμε στην ΕΠΟ το 30% του φακέλου, όπως προβλέπει ο κανονισμός. Φιλοδοξούμε να ολοκληρώσουμε στο χρόνο που πρέπει τη διαδικασία και να έχουμε ήρεμο Απρίλιο. Τώρα είμαστε πιο έμπειροι και υποψιασμένοι, αλλά δε λύνονται εύκολα τα προβλήματα. Έχουμε προβλήματα και εκκρεμότητες κι αυτές λύνονται μόνο με χρήματα. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με όσους τους οφείλει χρήματα ο Ηρακλής. Τους ευχαριστώ όλους για την καλή διάθεση και την υπομονή που έχουν δείξει, Έλληνες και ξένοι, παίκτες και προπονητές. Θα καταφέρουμε να λύσουμε αυτές τις εκκρεμότητες και φιλοδοξώ ότι δε θα μας απασχολεί επί μακρόν το θέμα της αδειοδότησης. Είναι σαφές ότι κάθε χρονιά θα είναι πιο σκληρή για τα οικονομικά δεδομένα. Είναι ευκαιρία να σκεφτούμε με βάση τα δεδομένα τι ομάδα θέλουμε, πως μπορούμε να την φτιάξουμε και που πηγαίνουμε. Οι εποχές άλλαξαν και πρέπει να προσαρμοστούμε γρήγορα».

Μιλώντας για τις προσπάθειες εξυγίανσης της ΠΑΕ που έκανε η διοίκησή του είπε: «Το Μάιο χρωστούσαμε περίπου 11,5 εκατ. ευρώ παντού. Το σύνολο ήταν αυτό. Ο Ηρακλής σε όποιον μιλούσε ελληνικά, χρώσταγε. Σήμερα χρωστάμε περίπου 8,5 εκατ. ευρώ. Με τα έσοδα που έχουν διασφαλιστεί στον Ηρακλή, χρειαζόμαστε 3,5 χρόνια για να απαλλαγούμε από τα χρέη».

Αναφορικά με τα χρέη προς την ΕΠΟ, είπε: «Το χρέος τακτοποιήθηκε και με μέρος του ποσού που καταβλήθηκε, αλλά και με ρυθμίσεις για το μέλλον. Ο Ηρακλής πλέον δεν οφείλει τίποτα και έχει τακτοποιηθεί απέναντι στην ΕΠΟ. Δε μπορούσαμε να μην αποδεχτούμε το χρέος, ανεξάρτητα από το τι το δημιούργησε. Ήταν μια δύσκολη κατάσταση, γιατί δε θα μπορούσαμε να έχουμε δελτία για τους ποδοσφαιριστές που θέλαμε να αγωνιστούν στην ομάδα μας».

Για το θέμα κατασκευής γηπέδου στη Μίκρα, δήλωσε: «Έχουμε δεσμευτεί σαν ΠΑΕ να κάνουμε πρόταση στον Ερασιτέχνη για το πώς θα προχωρήσει ουσιαστικά η διαδικασία κατασκευής αυτού που έχουμε ανάγκη: Του γηπέδου του Ηρακλή. Ο χώρος είναι του Ερασιτέχνη, δεν είναι της ΠΑΕ. Την επόμενη εβδομάδα που θα γίνει νέα διοίκηση στον Ερασιτέχνη θα κάνει το χώρο ότι θέλει, κι εμείς έχουμε υποχρέωση να κάνουμε την σκέψη μας πρόταση. Θα καταθέσουμε μια πρόταση το πώς φανταζόμαστε ότι θα αξιοποιηθεί η Μίκρα, όπως τη σκεφτόμαστε εμείς. Όχι ενός εργολάβου. Έχουμε κάποιες συζητήσεις με ανθρώπους που εκδηλώνουν ενδιαφέρον αλλά δε μπορώ να πω περισσότερα».

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στις ακαδημίες του συλλόγου που «τροφοδοτούν» με παίκτες την πρώτη ομάδα. «Να μην ξεχνάμε τους αφανείς ήρωες. Πάμε πάρα πολύ καλά στις ακαδημίες, γίνεται εξαιρετική δουλειά από τους προπονητές και τα παιδιά που είναι εκεί. Σύντομα θα δούμε κι άλλους σαν τον Κατσικά και τον Βέλλιο στην πρώτη ομάδα. Γίνεται δουλειά σε βάθος και με πολύ προσοχή. Στόχος είναι να γίνει ένας κορμός και το χρόνου να πάμε ψηλότερα όπως θέλουμε να βλέπουμε τον Ηρακλή».

Όσο για το αν είναι ικανοποιημένος από τη συμπαράσταση του κόσμου στην προσπάθεια που γίνεται, δήλωσε: «Εγώ στεναχωριέμαι που δε βλέπω γεμάτο το Καυτανζόγλειο γιατί αυτός ήταν ο στόχος. Δεν δίνω άδικο στον κόσμο, φιλοδοξώ να γυρίσουμε σε καλύτερες μέρες, να βελτιωθεί η ομάδα και να επιστρέψει ο κόσμος. Στεναχωριέμαι όμως σα διοίκηση, για τους Ηρακλειδείς της γενιάς μου. Έχουμε βιώσει στιγμές του Ηρακλή και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να μαζέψουμε τον κόσμο. Ελπίζω να μη συσπειρωθούμε πάλι πριν το χείλος του γκρεμού. Ο σύλλογος έχει προβλήματα, και το μπάσκετ, και το βόλεϊ. Ο κόσμος είναι ταλαιπωρημένος. Θα ήθελα να είναι περισσότερος στο γήπεδο. Τι να κάνουμε παραπάνω, έχουμε το πιο χαμηλό διαρκείας. Νομίζω ότι σιγά-σιγά θα τα καταφέρουμε».

Τέλος, ερωτηθείς αν προτίθεται να παραμείνει στην προεδρία και μετά το καλοκαίρι, απάντησε: «Η θητεία μας τελειώνει 17 Ιουνίου. Αυτός είναι ο προορισμός μας. Φιλοδοξώ οι επόμενοι να έχουν μια ΠΑΕ με άδεια και να χρωστά λιγότερα. Δεν είναι θέμα αν θα είμαι υποψήφιος ή όχι. Όσοι έχουν χρόνο και ψυχικά αποθέματα να συνεχίσουν θα το κάνουν. Δεν είμαστε ιδιοκτήτες του Ηρακλή. Κι εμένα μου λείπει να κάνω τον προπονητή της εξέδρας, κι εγώ Ηρακλής είμαι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x