Stoiximan Super League

Live: SKODA Ξάνθη-ΑΕΚ 0-2 (Τελικό)

Τον Λεωνίδα της Σπάρτης ζήτησε χαριτολογώντας ως μεταγραφή ο Χιμένεθ, αλλά ο… Λεονάρντο της (πρώην) Λιβαδειάς έκλεψε την παράσταση στα Πηγάδια. Ο προτεινόμενος… παντού ως δανεικός, Βραζιλιάνος «έκοβε» (ένα γκολ και μια ασίστ για τον Λυμπερόπουλο), ο πρωτοεμφανιζόμενος Μίτσελ «έραβε» (εξαιρετική απόδοση στα 60 λεπτά που αγωνίστηκε) και η ΑΕΚ έκανε -απροσδόκητο- περίπατο (2-0) στην Ξάνθη.

Τον Λεωνίδα της Σπάρτης ζήτησε χαριτολογώντας ως μεταγραφή ο Χιμένεθ, αλλά ο… Λεονάρντο της (πρώην) Λιβαδειάς έκλεψε την παράσταση στα Πηγάδια.

Ο προτεινόμενος… παντού ως δανεικός, Βραζιλιάνος «έκοβε» (ένα γκολ και μια ασίστ για τον Λυμπερόπουλο), ο πρωτοεμφανιζόμενος Μίτσελ «έραβε» (εξαιρετική απόδοση στα 60 λεπτά που αγωνίστηκε) και η ΑΕΚ έκανε -απροσδόκητο- περίπατο (2-0) στην Ξάνθη.



90'+3': Λήξη του αγώνα

86' - Κίτρινη κάρτα για την Ξάνθη: Τη βλέπει ο Κιντάνα

84': Φάουλ για την Ξάνθη εκτέλεσε ο Μαρσελίνιο, χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα στον Αραμπατζή

81': Μετά από σύγχυση στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Βασιλακάκης βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, αλλα το βολέ του κοντράρεται και περνάει κόρνερ!

80' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Νικόλτσης αντικαθιστά τον Λεονάρντο

79' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Την είδε ο Έντερ, για διαμαρτυρία.

77' - Αλλαγή για την Ξάνθη: Στη θέση του Μπέρτου περνάει ο Κιντάνα

76': Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Έντερ βγαίνει μόνος του στην αντεπίθεση, φτάνει στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ο Στιούαρτ προλαβαίνει να του βάλει την κόντρα, πριν πλασάρει τον Γκσπούρνινγκ!

73' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Τη βλέπει ο Λαγός, για ένα δυνατό μαρκάρισμα.

70' - Αλλαγή για την Ξάνθη: Εκτός αγώνα περνάει ο Κατόνγκο και σε αυτόν μπαίνει ο Βασιλακάκης

67' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Λαγός στη θέση του Λυμπερόπουλου

66': Μετά από ωραία ενέργεια του Έντερ και εξαιρετική πάσα στη συνέχεια από τον Καφέ, ο Λεονάρντο μπαίνει από αριστερά στην περιοχή, αλλά το πλασέ του αποκρούεται δύσκολα από τον Γκσπούρνινγκ!

65' - Κίτρινη κάρτα για την Ξάνθη: Ο Βάλλας έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Καφέ.

64' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Ντιόπ αντικαθιστά τον Μίτσελ

61': Μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη! Μετά από σέντρα από δεξιά και προβολή του Καζάκη που αποκρούεται σωτήρια από το σώμα του Γιάχιτς, η μπάλα στρώνεται στον Πόι, αλλά εκείνος τη στέλνει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

59' - Αλλαγή για την Ξάνθη: Στη θέση του Φλίσκα περνάει ο Καζάκης

56': Καλή ευκαιρία για την Ξάνθη! Ο Μαρσελίνιο -έπειτα από εξαιρετική ενέργεια- έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Μαρσελίνιο, εκείνος μπήκε από αριστερά στην περιοχή, αλλά το πλασέ που επιχείρησε κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

46': Έναρξη του β' μέρους

45'+1': Λήξη του ημιχρόνου

36' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Την αντίκρισε ο Λεονάρντο, για ένα δυνατό μαρκάρισμα στο χώρο του κέντροτ.

32': Ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι η ΑΕΚ -με την πολύ ενθαρρυντική απόδοση του Μίτσελ στο χώρο του κέντρου να έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό.

29' - Κίτρινες κάρτες και για τις δύο ομάδες: Τις βλέπουν οι Μαρσελίνιο και Λυμπερόπουλος για μια αψιμαχία που είχαν.

27' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Σε εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Λυμπερόπουλος πιάνει εξαιρετική γυριστή κεφαλιά -υπό πίεση- και στέλνει την μπάλα (με ψηλοκρεαμαστή τροχιά) στο αριστερό "Γ" του Γκσπούρνινγκ!

20': Πρώτη καλή φάση για την Ξάνθη! Ο Μαρσελίνιο μπήκε ωραία από αριστερά στην περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ -λίγο έξω από την κλειστή γωνία του Αραμπατζή!

13': Ο Λεονάρντο βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή και πιάνει το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.

10': Το γρήγορο γκολ "σόκαρε" την Ξάνθη κι έχει δώσει ψυχολογία στην ΑΕΚ, που ελέγχει το παιχνίδι.

3' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Μετά από σέντρα του Νταντόμο από δεξιά και αποτυχημένη προσπάθεια του Βάλλα να απομακρύνει την μπάλα, ο Λεονάρντο τη βρίσκει "στο πιάτο" και εκτελεί άψογα τον Γκσπούρνινγκ!

1': Έναρξη του αγώνα



SKODA ΞΑΝΘΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος (77' Κιντάνα), Στιούαρτ, Βάλλας, Κωστούλας, Μπόατενγκ, Φλίσκας (59' Καζάκης), Κατόνγκο (70' Βασιλακάκης), Μαρσελίνιο, Πόι, Σουάνης

Στον πάγκο: Βρονταράς, Αντεφέμι, Τζάνγκι, Γκλέισον

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Νταντόμο, Νασούτι, Γιάχιτς, Αργυρίου, Μίτσελ (64' Ντιόπ), Καφές, Γκέντσογλου, Έντερ, Λεονάρντο (80' Νικόλτσης), Λυμπερόπουλος (67' Λαγός)

Στον πάγκο: Σάχα, Γκερέιρο, Σκόκο, Τσαμουρλίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Καρσιώτης (Κορινθίας)

ΓΗΠΕΔΟ: Πηγάδια



Πάχος… ταβλιού έχει το απουσιολόγιο του Μανόλο Χιμένεθ για το σημερινό παιχνίδι. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Ισπανός δεν μπορεί να υπολογίζει (για διάφορους λόγους) σε έξι παίκτες -εκ των οποίων οι τέσσερις είναι οι βασικοί του αμυντικοί!

Ο λόγος για τους Δέλλα, Μανωλά, Γεωργέα, Καράμπελα, με τους τρεις πρώτους τραυματίες και τον τέταρτο τιμωρημένο. Οι άλλοι δύο απουσίες της ΑΕΚ αφορούν τους Μπλάνκο και Μπερνς -με τον Αργεντινό να εκτίει επίσης ποινή και τον Αυστραλό να απουσιάζει ακόμα με την εθνική του ομάδα.

Προβλήματα, όμως, αντιμετωπίζει -από την άλλη- και ο Νίκος Παπαδόπουλος. Εκτός πλάνων του τεχνικού της Ξάνθης έχουν τεθεί οι Αλτιπαρμακόφσκι, Μπούγκα και Λυμπερόπουλος -που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. Αντίθετα, κανονικά συμπεριλαμβάνονται σε αυτά οι νεοαποκτηθέντες Καριόκα και Καζάκης.

Η τελευταία ομάδα που αντιμετώπισε η ΑΕΚ πριν ο Μανόλο Χιμένεθ αναλάβει τα ηνία της, ήταν η Ξάνθη. Λίγο πριν ο Ανδαλουσιανός ολοκληρώσει τη συμφωνία του με την «Ένωση», εκείνη επικρατούσε με άγχος (και ένα γκολ του Λεονάρντο από νωρίς) των μαχητικών Θρακιωτών.



Πολύ καλή παράδοση (ειδικά τα τελευταία χρόνια) έχει στην Ξάνθη η ΑΕΚ. Η περσινή ήττα με 1-0 (για την οποία η «Ένωση» είχε φρικτά παράπονα από τη διαιτησία του Τάσου Κάκου), ήταν η πρώτη που υπέστη στη Θράκη από τη σεζόν 1999-00 (είχε χάσει τότε 2-1)!

Πάντως, ακόμα και αν η ΑΕΚ δεν χάνει συχνά στην Ξάνθη, είναι δεδομένο πως συναντά πάντα δυσκολίες -κάτι που αποδεικνύεται και από το ότι τα περισσότερα ματς που έχει δώσει εκεί έληξαν ισόπαλα (10). Στα υπόλοιπα 11, η «Ένωση» μετρά 7 νίκες και η Ξάνθη 4.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x