Stoiximan Super League

AEL ΜΕΤΙΝ Arena…

Αν τελικά η Λάρισα καταφέρει να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα, μετά το σημερινό 2-1 επί του Πανσερραϊκού, θα το οφείλει στον Τουμέρ Μετίν σε τέτοιο βαθμό, που δεν θα ήταν κακή ιδέα να αλλάξει προς τιμήν του και η ονομασία του γηπέδου. Ο Τούρκος επιθετικός σκόραρε δύο φορές, είχε ένα δοκάρι και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής των «βυσσινί» που… έβαλαν από κάτω στη βαθμολογία τα «λιοντάρια».

Αν τελικά η Λάρισα καταφέρει να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα, μετά το σημερινό 2-1 επί του Πανσερραϊκού, θα το οφείλει στον Τουμέρ Μετίν σε τέτοιο βαθμό, που δεν θα ήταν κακή ιδέα να αλλάξει προς τιμήν του και η ονομασία του γηπέδου. Ο Τούρκος επιθετικός σκόραρε δύο φορές, είχε ένα δοκάρι και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής των «βυσσινί» που… έβαλαν από κάτω στη βαθμολογία τα «λιοντάρια».

Η επιθυμία του Μετίν να πετύχει και τρίτο γκολ, λίγο έλλειψε να βάλει σε… μπελάδες την ομάδα του, καθώς αν ο Τούρκος σε κάποιες φάσεις ήταν πιο ομαδικός, το σκορ θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Από την πλευρά των Σερραίων, μείωσε ο Λεοζίνιο, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο τερματοφύλακας Ράντμαν.



Με το «καλημέρα» στο ματς η Λάρισα έδειξε τις διαθέσεις της. Πιεστική και με αρκετές επισκέψεις στην εστία του Ράντμαν, έψαξε το γκολ. Λίγο έλλειψε αυτό να έρθει μόλις στο τέταρτο λεπτό, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ράντμαν. Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Ταυλαρίδη να απειλήσει, αλλά η κεφαλιά του πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Οι «βυσσινί» ήταν καλύτεροι σε όλο το πρώτο μέρος, αλλά τα πολλά φάουλ των φιλοξενούμενων, οκτώ στα πρώτα 20 λεπτά, έκοβαν νωρίς τις φάσεις των παικτών της. Αυτό που έψαχναν επί ένα ημίχρονο οι παίκτες της Λάρισας, το βρήκαν στο 44ο λεπτό. Ο Μετίν έγινε αποδέκτης της μπάλας στο γύρισμα του Μπλάζεκ και με κοντινό σουτ έκανε το 1-0, βάζοντας «φωτιά» στην AEL FC Arena.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Κωστένογλου, έκανε διπλή αλλαγή, περνώντας στο ματς το Ρέντζα αλλά και τον Ιγκλέσιας και είχε αποτέλεσμα. Στο 53ο λεπτό, ο Κουζέν έκανε την κούρσα από τα αριστερά, γύρισε τη μπάλα στην περιοχή και πάλι ο Μετίν με δεύτερο προσωπικό τέρμα, έκανε το 2-0.

Οι «βυσσινί» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, έχοντας πλέον αποβάλλει το άγχος. Στο 64’ ο Μετίν, δεν έδωσε την μπάλα στον Μπλάζεκ που ήταν μόνος προ κενής εστίας και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 3-0, ενώ στο 73’ ο Ράντμαν είπε «όχι» σε πλασέ του Κουζέν.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου «τιμώρησε» την Λάρισα στο 79ο λεπτό. Μετά από ολιγωρία της άμυνας των γηπεδούχων, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Λεοζίνιο, ο οποίος με ένα δυνατό και διαγώνιο σουτ, την έστειλε στα δίχτυα και έκανε το 2-1 και μαζί πιο ρευστή την κατάσταση.

Οι χαμένες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους συνεχίστηκαν. Στο 85ο λεπτό, ο Τσινμπάμπα βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή του Ράντμαν και ενώ ήταν ανενόχλητος βιάστηκε και έκανε το δυνατό σουτ, σημαδεύοντας τα πόδια του Ράντμαν.

Στο 88ο λεπτό, η Λάρισα έμεινε με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Μπλάζεκ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία στον διαιτητή. Ο ατομισμός του Μετίν αλλά και οι κακές τελικές επιλογές των παικτών, δεν κόστισε στους «βυσσινί», που τελικά κράτησαν το 2-1 μέχρι το τέλος.



Λάρισα (Κωστένογλου): Τσοντοφάλσκι, Κατσιαρός, Νταμπίζας, Ρομέου, Ταλ (45' Ρεντζας), Μετίν, Ταυλαρίδης, Μπλάζεκ, Κουζέν (76' Τσιμπάμπα), Σίμιτς, Αμπουμπακαρί (45' Ιγκλέσιας)

Στον πάγκο έμειναν: Αμπάρης, Βενετίδης, Κολοβέτσιος, Πλιάγκας

Πανσερραϊκός (Βούκοτιτς): Ράντμαν, Αμο, Κάστρο (57' Κις), Γεωργιάδης, Μπέλιτς, Παντελιάδης (45' 'Αλβαρες), Νταλέ, Μαβενέ, Παπάζογλου, Σίντιτς (68 Λεοζίνιο), Πάρκερ

Στον πάγκο έμειναν: Βαλσαμάκης, Τριανταφύλλου, Σουμπίνιο, Κέρλα

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα.

Γήπεδο: ΑΕL FC Arena

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Ελευθερίου (Αθηνών), Δημόπουλος (Μακεδονίας)



Παναγιώτης Βανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x