Θανάσης Ράλλης

Καλύτερα με πατίνια!

Σήμερα στο Heartbreak Hotel: Τι κάνεις όταν η εταιρία που δουλεύεις κόβει την πίτα της. Τι δώρο θα κερδίσεις και τι δώρο θα έπρεπε να κερδίσεις.


Εμείς ως Heartbreak Hotel είμαστε και στο Facebook. Κοιτάξτε μας! Εδώ!

Το να κόβεις την πίτα σου, ενώ κοντεύει να αλλάξει και ο επόμενος χρόνος έχει καταντήσει συνήθεια σε όλες τις μεγάλες εταιρίες. Ευτυχώς δεν έφτασε Μάρτιος για να κόψουμε και την δικιά μας πίτα στον ΣΠΟΡ FM και στην Sportday. Αλλά και πάλι το 31 Ιανουαρίου μου κάθεται λίγο βαρύ.

Γενικά οι μαζώξεις που γίνονται μεσημέρι κρύβουν πολλούς κινδύνους. Πρώτος και μεγαλύτερος το αλκοόλ που προσφέρεται σε αφθονία σε ανθρώπους που έχουν να πάνε μετά στη δουλειά τους. Και άντε να είσαι επιρρεπής στο δωρεάν ποτό και να ζητήσεις ένα ποτηράκι παραπάνω! Ας θεωρήσουμε λοιπόν ότι αυτοί οι τύποι με τα περίεργα γιλέκα έχουν σκοπό να σας μεθύσουν. Τι κάνετε εσείς; Ζητείστε κι άλλο ποτό φυσικά. Το κρίμα στο λαιμό τους.

Ας συζητήσουμε τώρα για τα δώρα που μπορεί να κερδίσετε σε τέτοιου τύπου εκδηλώσεις. Όλοι νομίζω ότι θα προτιμούσαν το φλουρί με τα λεφτά. Τι να την κάνεις την καφετιέρα και τον πλοηγό; Βέβαια ως επαγγελματίας πεζός, ο πλοηγός θα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμος. Το έχω βίτσιο μια μέρα να κρεμάσω στο λαιμό μου μια τέτοια συσκευή και να μου φωνάζει «στα 100 μ. στρίψτε αριστερά. Στα 200 μ. γυρίστε πίσω. Στα 800μ. κλοτσήστε τον μπροστινό σας και πάρτε του πορτοφόλι».

Η φαντασία στην επιλογή των δώρων που προσφέρονται σε τέτοιες εκδηλώσεις έχει στερέψει. Κινητά, καφετιέρες, ταξίδια. Οκ εντάξει. Αλλά εγώ θέλω να ζω σε έναν κόσμο που τα δώρα θα είναι διαφορετικά.

Αντί λοιπόν, για ένα τριήμερο για δύο άτομα σε έναν ρομαντικό προορισμό θα ήθελα να ακούσω κάτι άλλο. Γιατί άντε να διαλέξεις το δεύτερο άτομο. Με τη σχέση την πολύχρονή δεν μπορείς να πας, γιατί θες να το αποφύγεις όπως ο διάολος το λιβάνι. Με τη σχέση την παράνομη θα ήθελες να πας, άλλα άντε να βρεις δικαιολογία. Με κανά φιλαράκι σου σε ρομαντικό προορισμό; Όχι, όχι, εκτός κι αν θες να επανεκτιμήσεις τον δρόμο που βαδίζεις από μικρό παιδί.

Ο τάδε λοιπόν, κερδίζει ένα τριήμερο με πιπίνια! Αυτό ναι είναι δώρο που θα με κάνει να επανεκτιμήσω τη στάση μου απέναντι σε τέτοιου τύπου εκδηλώσεις. Ένα τριήμερο με πιπίνια.

Επειδή όμως σε αυτό τον κόσμο δεν μας γίνονται εύκολα χάρες. Και επειδή όσο και αν σιχτιρίζουμε τους διπλανούς ως γκαντέμηδες που τρακάραμε, αλλά κατά βάθος ξέρουμε ότι φταίμε εμείς επειδή παραβιάσαμε το ΣΤΟΠ. Και επειδή δεν φταίει τελικά ο σερβιτόρος, αλλά εμείς που ζητήσαμε τρία συνεχόμενα κρασιά μεσημεριάτικα. Και επειδή όσες φορές και να πεις ότι θέλεις να αποφύγεις τον «κίνδυνο», το πιο πιθανό είναι ότι επιδιώκεις να τον συναντήσεις έστω και υποσυνείδητα. Και επειδή όσο και να διαμαρτύρεσαι αν κερδίσεις τον πλοηγό ακόμα και αν πεζός θα το ευχαριστηθείς, το ηθικό δίδαγμα είναι ένα.

Όταν σου χαρίζουν κάτι, ακόμα και αν είσαι πεζός και πάρεις πλοηγό πες ευχαριστώ.

Στο κάτω κάτω καλύτερα να πας με πατίνια.

«Στα 100μ. στρίψτε αριστερά και μετά η τύχη σας θα είναι εκεί και θα σας περιμένει. Στο μεταξύ αν είναι κάποιος μπροστά σας κλοτσήστε τον και πάρτε του το πορτοφόλι».

Πλοηγοί και μαλακίες. Καλύτερα με πατίνια σου λέω.

Αφήστε το μήνυμα σας μετά τον χαρακτηριστικό ήχο στο: Blood_and_the_city@hotmail.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x