Ευρώπη

Το «στραπάτσο» του αιώνα

Δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει αυτό που έγινε στο Αλεξάνδρειο την Τρίτη… Ο Άρης κατάφερε να χάσει από την Γκέτινγκεν με 84-82, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του Euro Cup και να βάλει σε κίνδυνο την πρόκρισή του στα προημιτελικά της διοργάνωσης, δίνοντας την ευκαιρία στους Γερμανούς να μπουν για τα καλά στο «κόλπο».

Δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει αυτό που έγινε στο Αλεξάνδρειο την Τρίτη… Ο Άρης κατάφερε να χάσει από την Γκέτινγκεν με 84-82, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του Euro Cup και να βάλει σε κίνδυνο την πρόκρισή του στα προημιτελικά της διοργάνωσης, δίνοντας την ευκαιρία στους Γερμανούς να μπουν για τα καλά στο «κόλπο». Και όταν λέμε κατάφερε, μόνο για κατόρθωμα μπορούμε να μιλήσουμε, όταν οι «κιτρινόμαυροι» προηγούνταν με 70-52 και βρέθηκαν πίσω με 70-71, δεχόμενοι ένα απίστευτο σερί 19-0. Έτσι, στη συνέχεια, το ματς κρίθηκε στις ελεύθερες βολές, όπου οι κάτοχοι του Eurochallenge ήταν πιο ψύχραιμοι. Σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια της αναμέτρησης, πάντως, οι παίκτες του Σαρόν Ντρούκερ είχαν το σταθερό προβάδισμα και, όταν πήγαν να το χάσουν, έκαναν διάφορα σερί και αποκτούσαν την κατάλληλη διαφορά. Όμως, την «πάτησαν» από την «καθίζηση» του τέταρτου δεκάλεπτου… Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Σκοτ με 18 και Μπουν με 16 πόντους. Από τους Θεσσαλονικείς, ξεχώρισαν οι Χαραλαμπίδης με 18 και Τάκερ με 17 πόντους.

Ο Τάκερ ξεκίνησε «φουριόζος» την αναμέτρηση και, με την απόλυτη ευστοχία από όλες τις θέσεις, βοηθώντας τους «κιτρινόμαυρους» να προηγηθούν με +6 και να ολοκληρώσουν το πρώτο δεκάλεπτο με αυτή τη διαφορά, την ώρα που οι αντίπαλοι δεν είχαν αξιόπιστες επιθετικές λύσεις. Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, η διαφορά έφτασε στο +8, όμως με τα συνεχόμενα τρίποντα των Τζόρνταν, Μίτσαμ, οι Γερμανοί μείωσαν στο ένα καλάθι. Όμως, ο Μπράουν βρήκε τις λύσεις και έδωσε ξανά μια διψήφια διαφορά, "προσφέροντας" ένα +11. Ένα σερί των κατόχων του Eurochallenge τους βοήθησε να μειώσουν στο -6 και, με ένα νέο σερί, στο -2. Τελικά, ο Τάκερ βοήθησε τους «κιτρινόμαυρους» να πάνε στα αποδυτήρια με +4.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ένα 4-0 του Άρη έφτασε τη διαφορά στο +8, όμως ο Κούλαβικ μείωσε στους δύο πόντους. Τότε, άρχισε να «βομβαρδίζει» από την περιφέρεια ο Χαραλαμπίδης και βοήθησε την ομάδα του Σαρόν Ντρούκερ να προηγηθεί με +11 και να ολοκληρώσει στο +10 το τριαντάλεπτο. Στο πρώτο δίλεπτο της τέταρτης περιόδου, οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ και προηγήθηκαν με +18, δείχνοντας πως «καθάρισαν». Όμως, εκεί έμειναν από «καύσιμα».

Έτσι, ο Σκοτ και ο Μπουν κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα απίστευτο σερί 19-0 (!) και να βοηθήσουν την Γκέτινγκεν να προηγηθεί με ένα πόντο. Έτσι, στη συνέχεια, το ματς πήγαινε πόντο πόντο και στο ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη ο Σκοτ διαμόρφωσε το 75-77, για να ισοφαρίσει ο Χαραλαμπίδης. Ο Μπουν ευστόχησε σε μια βολή και ο Ντέιλ διαμόρφωσε το 77-80. Έτσι, οι βολές των Χαραλαμπίδη και Ντέιλ κρατούσαν ένα προβάδισμα για τους Γερμανούς. Στα εννιά δέκατα πριν τη λήξη, ο Αμερικανός έκανε φάουλ στον Χαραλαμπίδη σε τρίποντο, με τον Έλληνα γκαρντ να ευστοχεί στη μία από τις τρεις βολές και στην τελευταία επίθεση αστόχησε ο Ταπούτος.


Τα δεκάλεπτα: 22-16, 43-39, 62-52, 82-84

ΑΡΗΣ: Μπράουν 16 (3), Ντάνστον 2, Ταπούτος 5 (1), Χατζηβρέττας 2, Χαραλαμπίδης 18 (2), Μπορόβνιακ 7, Σλούκας 9 (2), Τάκερ 17 (1), Τόμας 6

ΓΚΕΤΙΝΓΚΕΝ: Σκοτ 18 (2), Κούλαβικ 15 (5), Μίτσαμ 5 (1), Βαλεσκόφκι, Λιτλ 4, Ντέιλ 12, Τέτζερ 4, Μικς 3 (1), Μπουν 16, Ράφινγκτον, Τζόρνταν 7 (1)


Δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Σαρόν Ντρούκερ: «Πρέπει να ξαναδούμε το κρίσιμο εφτάλεπτο, καθώς, μετά από το τάιμ άουτ ζητήσαμε να παίξουμε άμυνα, κάτι που δεν έγινε στη συνέχεια. Δώσαμε κάποια σουτ και αυτό ήταν η αρχή για να αλλάξει όλο το παιχνίδι. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το παιχνίδι αυτό και να διδαχθούμε, γιατί έχουμε πολλά ματς στη συνέχεια. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο στη διοργάνωση».

Τζον Πάτρικ: «Ήταν μεγάλη τιμή που αγωνιστήκαμε με μία ομάδα, όπως είναι ο Άρης. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου, καθώς έπαιξαν με πάθος τη στιγμή που ήμασταν πίσω στο σκορ. Αλλάξαμε την άμυνά μας και πιέσαμε σε όλο το γήπεδο. Δεν ήταν μόνο τακτική, αλλά και τύχη στα σουτ τριών πόντων στο τελευταίο δεκάλεπτο».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x