Stoiximan Super League

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-0 (Τελικό)

Με γκολ του Σαλπιγγίδη στο 57’ ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 υον Ολυμπιακό και σε συνδυασμό με την ισοπαλία 1-1 του πρώτου αγώνα πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ένταση κατά την άφιξη της αποστολής των ερυθρόλευκων.

Με γκολ του Σαλπιγγίδη στο 57’ ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 υον Ολυμπιακό και σε συνδυασμό με την ισοπαλία 1-1 του πρώτου αγώνα πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ένταση κατά την άφιξη της αποστολής των ερυθρόλευκων.

Παρακολουθήστε live το παιχνίδι από το www.sport-fm.gr και φυσικά από τον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6.



90'+5' Λήξη του αγώνα.

90'+4' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Μπαλάφας αντί του Ίβιτς.

Πέντε λεπτά θα είναι οι καθυστερήσεις.

90' Ο Χαλκιάς κρατάει την πρόκριση για τον ΠΑΟΚ αποκρούοντας γυριστό σουτ του Τοροσίδη.

Κατά την αποχώρησή του ο Κέβιν Μιραλάς δέχτηκε αντικείμενα με αποτέλεσμα ένα μικροτραυματισμό.

85' Κόκκινη κάρτα στον Μιραλάς, με δέκα ο Ολυμπιακός. Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Ίβιτς.

84' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Μουσλίμοβιτς αντί του Σαλπιγγίδη.

72’ Φάουλ σε καλή θέση για τον ΠΑΟΚ, επειδή ο Νικοπολίδης πάτησε εκτός περιοχής, ενώ είχε την μπάλα στα χέρια. Εκτέλεσε ο Λίνο, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε άουτ.

71’ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Στη θέση του Σαβίνι ο Ελ Ζαρ.

70’ Κίτρινη κάρτα στον Σαβίνι.

69’ Κίτρινη κάρτα στον Ιμπαγάσα.

66΄ Κίτρινη κάρτα στον Τσουκαλά.

63’ Ο διαιτητής απέβαλε από τον πάγκο τον βοηθό του Μάκη Χάβου, Μιχαηλίδη, επειδή διαμαρτυρήθηκε έντονα.

61’ Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Στη θέση του Τζεμπούρ ο Φετφατζίδης.

60’ Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Στη θέση του Φουστέρ ο Παντελιτς.

57’ ΓΚΟΛ 1-0 ο ΠΑΟΚ. Ο Σαλπιγγίδης κατέβασε όμορφα την μπάλα μέσα στην περιοχή και με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη.

55’ Κίτρινη κάρτα στον Αβρ. Παπαδόπουλο.

54’ Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Στη θέση του Ρόμενταλ ο Ζαϊρί.

51’ Κίτρινη κάρτα στον Λίνο.

49’ Δυνατό σουτ εκτός περιοχής από τον Βιεϊρίνια, ο Νικοπολίδης απέκρουσε με διπλή προσπάθεια την μπάλα.

46' Έναρξη δεύτερου μέρους (Δεν έγινε καμία αλλαγή)

45+2' Λήξη πρώτου ημιχρόνου.

40’ Μακρινό και δυνατό σουτ του Φουστέρ, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

35’ Ο Χαλκιάς είχε μία σύγκρουση με τον Φουστέρ στο 32΄ και δείχνει ότι νοιώθει ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Πάντως, ο Χάβος τον κρατάει στο παιχνίδι καθώς, όπως φαίνεται, δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό.

33’ Δυνατό σουτ εκτός περιοχής από τον Μιραλάς, η μπάλα πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Χαλκιά.

22’ Ο Ολυμπιακός έχει την κατοχή της μπάλας, όμως ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που κάνει, μέχρι στιγμής, τις ευκαιρίες. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν καταφέρει να κάνουν τον Χαλκιά να νοιώσει απειλή.

17’ Φανταστική μπαλιά από τον Γκαρσία, ο οποίος «έβγαλε» κάθετα, στον άξονα, στον Ίβιτς. Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, αν και βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση βιάστηκε να κάνει το σουτ με αποτέλεσμα η μπάλα να οδηγηθεί απελπιστικά άουτ.

9’ Αναγνωριστικού χαρακτήρα αυτά τα πρώτα λεπτά, με τον Ολυμπιακό σε αυτό το σημείο να πραγματοποιεί την πρώτη του επιθετική απόπειρα. Ο Ρόμενταλ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Μιραλάς δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε άουτ.

2’ Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ. Με άγριες διαθέσεις μπήκαν οι γηπεδούχοι στον αγωνιστικό χώρο. Ο Βιεϊρίνια εξαπέλυσε με αυτοπεποίθηση ένα κεραυνό εκτός περιοχής, ο Νικοπολίδης ακούμπησε με τα δάκτυλα την μπάλα, η οποία σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του.

1' Έναρξη της αναμέτρησης



Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Μπράβο, Τοροσίδης, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ (54' Ζαϊρί), Μιραλάς, Φουστέρ (60' Πάντελιτς), Τζεμπούρ (61' Φετφατζίδης).

Στον πάγκο: Πάρντο, Μανιάτης, Χολέμπας, Γ. Παπαδόπουλος

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Σαβίνι (71' Ελ Ζαρ), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Ίβιτς, Λίνο, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (84' Μουσλίμοβιτς).

Στον πάγκο: Κρέσιτς, Μπαλάφας, Πετρίσεβιτς, Αθανασιάδης, Σταφυλίδης



Λίγο πριν τη σέντρα...

17: 40 Άγνωστος τηλεφώνησε σε εφημερίδα λίγες ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης και υποστήριξε ότι: «Θα σκάσει βόμβα έξω από τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού στην Τούμπα σε 15 λεπτά». Η αστυνομικές δυνάμεις έλεγξαν τον χώρο, όμως δεν εντόπισαν κάτι ύποπτο, οπότε πρόκειται για φάρσα.

17:20 Η απουσία του Κλάους Αθανασιάδη είναι η έκπληξη στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ για τον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου ΟΠΑΠ με τον Ολυμπιακό. Διαβάστε περισσότερα.

16:58 Επεισόδια γίνονται μακριά από το γήπεδο μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της αστυνομίας, ενώ χρησιμοποιούνται χημικά και η ατμόσφαιρα γίνεται βαριά μέχρι και στο χώρο του γηπέδου της Τούμπας. Διαβάστε περισσότερα.

16:55 Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού έγινε γνωστή. Σε αυτή είναι βασικός ο Τζεμπούρ και σαν δεξί χαφ χρησιμοποιείται ο Ρόμενταλ, με τον Πάντελιτς να μένει στον πάγκο. Διαβάστε περισσότερα.

16:41 Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας δεν ήταν αρκετά για να αποτρέψουν τα επεισόδια κατά την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού στην Τούμπα για τον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου ΟΠΑΠ με τον ΠΑΟΚ. Ένταση κατά την άφιξη του πούλμαν των «ερυθρολεύκων» στις 16:30, με αποδοκιμασίες από άτομα που βρίσκονταν στις σουίτες και τις κερκίδες, ενώ έπεσαν και κάποια αντικείμενα. Διαβάστε περισσότερα.

16:12 Με ένα φορτηγό που χρησιμοποιείται για μετακομίσεις μεταφέρθηκαν τα πράγματα της αποστολής του Ολυμπιακού στο γήπεδο της Τούμπας. Διαβάστε περισσότερα

14:23 Θέσεις …μάχης έχουν πάρει ήδη στον περιβάλλοντα χώρο της Τούμπας εκατοντάδες αστυνομικοί, έχοντας παρατάξει δεκάδες κλούβες περιμετρικά του γηπέδου. Διαβάστε περισσότερα.

Πώς θα παίξουν...

Στον Ολυμπιακό, ο Βαλβέρδε θα αφήσει εκτός αρχικής ενδεκάδας τον Μάρκο Πάντελιτς, και σε αυτή αναμένεται να βάλει για πρώτη φορά τον Τζεμπούρ. Στα άκρα θα παραταχθούν, όπως όλα δείχνουν, οι Ζαϊρί και Μιραλάς, με τον Φουστέρ στον άξονα. Υπάρχει και η φουλ επιθετική σκέψη με Τζεμπούρ στα δεξιά, Μιραλάς αριστερά και Πάντελιτς στην κορυφή.

Στα χαφ το δίδυμο Ιμπαγάσα και Μοντέστο δεν αλλάζει, όπως και η αμυντική τετράδα με Τοροσίδη, Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ και Μπράβο. Κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Νικοπολίδης, κάτι που συνηθίζει ο Βαλβέρδε στα ματς Κυπέλλου.

Στον ΠΑΟΚ, ο Χάβος θα χρησιμοποιήσει το 4-4-1-1, με τον Σαβίνι να έχει το ρόλο του αντι-Κοντρέρας. Ο Χαλκιάς θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Σαβίνι και Λίνο θα συνθέσουν την αμυντική τετράδα. Δεξιά θα παίξει ο Βιεϊρίνια, αριστερά ο Τσουκαλάς και οι Ίβιτς-Γκαρσία στον άξονα. Ο Αθανασιάδης θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης, με τον Σαλπιγγίδη λίγο πιο πίσω του.

Η προϊστορία...
Δεν είναι μόνο το εισιτήριο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ΟΠΑΠ. Στο σημερινό παιχνίδι στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό διαπιστώνεται και η στόφα που είναι φτιαγμένες και οι δύο ομάδες. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει το προβάδισμα από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα με την ισοπαλία και το εκτός έδρας γκολ που πέτυχε, αλλά και το… μειονέκτημα από την απουσία των οπαδών του.

Εδώ καλείται να αποδείξει, πως μπορεί να διαχειριστεί σωστά ένα «θετικό» αποτέλεσμα απέναντι σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό, έστω κι αν οι φίλοι του θα είναι απόντες. Συν τοις άλλοις να αποδείξει πως τα όσα ισχυρίζονται για άμεση σχέση της δυναμικής παρουσίας του κόσμου στις κερκίδες της Τούμπας με αποτελέσματα της ομάδας δεν ισχύουν. Όχι πως είναι κακό. Αλλά πως οι παίκτες και η ομάδα έχουν το… ειδικό βάρος -πλέον- να… ζήσουν και χωρίς αυτό.

Στον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι πιο απλά… Καλείται και θέλει να νικήσει να πάρει την πρόκριση σε μια σκληρή έδρα απέναντι με έναν σκληρό αντίπαλο…. Ποια είναι καλύτερη απόδειξη από αυτή, ότι την στόφα του «πρωταθλητή» την κουβαλά ακόμη πάνω της ομάδα;

Τα στοιχεία που προκύπτουν από την παράδοση είναι υπέρ του ΠΑΟΚ. Έχει συναντηθεί με τον Ολυμπιακό –μέχρι τώρα- σε επτά παιχνίδια όντας γηπεδούχος. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει πάρει πέντε νίκες απέναντι στους Πειραιώτες έναντι μιας, ενώ άλλη μία έχει λήξει ισόπαλη.

Σαφές προβάδισμα για τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός, όμως, έχει ένα άλλο μεγάλο… σημείο. Αυτό που καλείται να κάνει σήμερα το έχει ξανακάνει και –μάλιστα- με επιβλητικό τρόπο. Τι; Να πάρει την πρόκριση παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα από το πρώτο παιχνίδι στην έδρα του δεν ήταν ευνοϊκό.

Το 1988 ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ για τον Γ’ γύρο του θεσμού. Στην έδρα του το πρώτο παιχνίδι τελειώνει ισόπαλο 1-1, ένα αποτέλεσμα που έδινε προβάδισμα στην αντίπαλό του. Στον επαναληπτικό όμως, νικά 3-1 και παίρνει την πρόκριση…

Η δεύτερη και ακόμη περισσότερο επιβλητική πρόκριση ήρθε απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, Παναθηναϊκό. Στα προημιτελικά το 2001 οι πράσινοι φεύγουν από το πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με την ισοπαλία 1-1 με τον Νίκο Λυμπερόπουλο να διαμορφώνει το τελικό σκορ .

Ο επαναληπτικός στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας όμως δίνει την πρόκριση στους Πειραιώτες. Και μάλιστα με σκορ 4-1…

Απέναντι στον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός έχει προκριθεί στην παράταση την τελευταία φορά σε διπλούς αγώνες στο Κυπελλο (2008-9). Η αμέσως προηγούμενη κόντρα, το 2002-03 είχε κριθεί υπέρ του ΠΑΟΚ με δύο νίκες (3-1 στην Τούμπα και 2-1 στη Ριζούπολη)

Τα γκολ από το πρώτο παιχνίδι στο γήπεδο «Καραϊσκακη»…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x