Stoiximan Super League

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-3 (Τελικό)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη ρεβάνς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Μπροστά με 3-1 στο σκορ οι "πράσινοι", που ανέτρεψαν με γκολ των Σισέ (21'), Ζιλμπέρτο (45') και Βύντρα (63') το προβάδισμα που είχε δώσει στην "Ένωση" ο Λαγός (12')! Με δέκα παίκτες από το 73', λόγω αποβολής του Βύντρα, αγωνίζονται οι φιλοξενούμενοι. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη ρεβάνς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.

Μπροστά με 3-1 στο σκορ οι "πράσινοι", που ανέτρεψαν με γκολ των Σισέ (21'), Ζιλμπέρτο (45') και Βύντρα (63') το προβάδισμα που είχε δώσει στην "Ένωση" ο Λαγός (12')!

Με δέκα παίκτες από το 73', λόγω αποβολής του Βύντρα, αγωνίζονται οι φιλοξενούμενοι.

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr.



-Απίστευτες εικόνες στο ΟΑΚΑ! Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ έχουν εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο και πανηγυρίζουν έξαλλα την μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά!

90'+9': Λήξη του αγώνα.

90'+7' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Απίστευτο! Ο Μίτσελ κάνει το τελευταίο γέμισμα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Καρνέζης κάνει λανθασμένη εκτίμηση και η μπάλα -αφού τον "κρεμάει"- καταλήγει στο βάθος της εστίας του!

90'+7': Έπειτα από σύγχυση στην περιοχή. ο Μπάχα πιάνει δυνατό σουτ, αλλά στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

90'+4': Μετά από γύρισμα του Νασούτι, ο Μπάχα κοντρολάρει και κάνει το γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ από το αριστερό δοκάρι!

90'+2': Ο Σκόκο κάνει ωραία ατομική ενέργεια από αριστερά, σουτάρει δυνατά, αλλά ο Καρνέζης μπλοκάρει.

90': Επτά λεπτά καθυστερήσεων (λόγω και της διακοπής από την εισβολή των οπαδών) έδειξε ο τέταρτος διαιτητής.

89’ - Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό: Ο Πλεσί αντί του Κατσουράνη

87': Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Ο Σισέ φεύγει μόνος στην αντεπίθεση, φτάνει στην περιοχή, αλλά το σουτ που κάνει -πιεζόμενος από τον Καράμπελα- περνάει ψηλά άουτ!

86': Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Έπειτα από σύγχυση στην περιοχή, ο Σκόκο πιάνει απευθείας σουτ, αλλά η μπάλα κοντράρει και περνάει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι!

81': Μετά από εκτέλεση φάουλ του Σκόκο, ο Μανωλάς πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

80' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Στη θέση του Μάκου ο Μίτσελ

74’ - Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό: Ο Μαρίνος αντικαθιστά τον Χριστοδουλόπουλο

74’: Ο Λέτο βγάζει εξαιρετική κάθετη μπαλιά για τον Σισέ, αλλά ο Μανωλάς κλείνει σωστά τον Γάλλο και τον αναγκάζει σε ένα συρτό σουτ, που μπλοκάρει ο Σάχα

73' - ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ!: Ο διαιτητής δείχνει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βύντρα, για καθυστέρηση στην εκτέλεση ενός πλαγίου άουτ

71' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Στη θέση του Λαγού μπήκε ο Μπλάνκο

71' - Κίτρινη κάρτα για τον Παναθηναϊκό: Ο Σπυρόπουλος "γκρέμισε" τον Σκόκο, που τον ξεπέρασε από τη δεξιά πλευρά.

69': Μετά από ωραία σέντρα του Καράμπελα, ο Λυμπερόπουλος πιάνει τη δυνατή κεφαλιά και στέλνει την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Καρνέζη!

67': Οι υπεύθυνοι ασφαλείας απομακρύνουν τους οπαδούς και το παιχνίδι ξαναρχίζει.

65': Η εισβολή κάποιων οπαδών της ΑΕΚ στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ (πίσω από την εστία του Καρνέζη) αναγκάζει τον διαιτητή να διακόψει προσωρινά το παιχνίδι!

63’ - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ! Μετά από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Σαριέγκι πιάνει πρώτη κεφαλιά και ο Βύντρα -που προλαβαίνει τον Καράμπελα, σπρώχνει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα!

61’: Ο Χριστοδουλόπουλος κινείται ωραία από δεξιά, κάνει μια επικίνδυνη σέντρα-σουτ και αναγκάζει τον Σάχα -με νέα δύσκολη επέμβαση- να διώξει σε κόρνερ!

56’: Τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Έπειτα από σέντρα του Λέτο από αριστερά, ο Σισέ πιάνει τη δυνατή κεφαλιά, αλλά ο Σάχα οριζοντιώνεται και αποκρούει εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία!

55': Καλή φάση για την ΑΕΚ! Έπειτα από λάθος του Βύντρα μέσα στην περιοχή, ο Μπάχα στρώνει για τον Λυμπερόπουλο, αλλά το σουτ που κάνει εκείνος κοντράρεται και φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

53' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Μπάχα αντικαθιστά τον Καφέ

47’: Από το ημίχρονο κι έπειτα, ο μεγαλύτερος όγκος των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ κατέβηκε από τη θύρα 2 στο πέταλο πίσω από την εστία που βρίσκεται τώρα ο Σάχα και παρακολουθεί από 'κει το παιχνίδι.

46': Έναρξη του β' μέρους

45'+2': Λήξη του ημιχρόνου

45'+1' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΊΚΟ!: Μετά από σέντρα του Νίνη από δεξιά και απόκρουση στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Ζιλμπέρτο πιάνει φοβερό μονοκόμματο βολέ από το ύψος της περιοχής και στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Σάχα!

43' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Τη βλέπει ο Γιάχιτς, για δυνατό μαρκάρισμα στο χώρο του κέντρου

40': Τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Ο Νίνης έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Σισέ από δεξιά, αλλά το πλασέ του Γάλλου απομάκρυνε σωτήρια ο Σάχα!

37’: Νέες διαμαρτυρίες των «κιτρινόμαυρων» για δεύτερη κίτρινη στον Βύντρα! Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού βρήκε την μπάλα με το χέρι σε μια διεκδίκηση!

34': Έντονες διαμαρτυρίες της ΑΕΚ για δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βύντρα, σε μαρκάρισμα που έκανε πάνω στον Ντιόπ.

33’: Ο Μάκος κάνει νέα επέλαση, αυτή τη φορά από δεξιά, πιάνει το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα κοντράρεται από την άμυνα του Παναθηναϊκού. Ο Σαριέγκι πάει να κάνει μοιραίο λάθος σε δεύτερο χρόνο, αλλά τελικά απομακρύνει!

29’ - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Την αντικρίζει ο Ντιόπ, που πήγε άτσαλα σε μια διεκδίκηση πάνω στον Λέτο.

28’: Καλή φάση για τον Παναθηναϊκό! Ο Σισέ έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά, ο Λέτο έκανε δύσκολη γυριστή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Σάχα.

23' - Κίτρινη κάρτα για τον Παναθηναϊκό: Τη βλέπει ο Βύντρα, που σταμάτησε άγαρμπα τον Καράμπελα, που έβγαινε στην αντεπίθεση από αριστερά.

21' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ!: Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Καντέ πιάνει την πρώτη κεφαλιά και δίνει το δικαίωμα στον Σισέ -με νέα κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι- να ισοφαρίσει!

12’ - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! Σε αντεπίθεση από αριστερά, ο Λυμπερόπουλος βγάζει εξαιρετική μπαλιά «στην πλάτη» της άμυνας του Παναθηναϊκού για τον Λαγό, εκείνος σουτάρει με δύναμη και η μπάλα –έπειτα και από λανθασμένη εκτίμηση του Καρνέζη- καταλήγει στα δίχτυα!

7'; Ο Λυμπερόπουλος βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή και αριστερά και πιάνει το σουτ, αλλά η μπάλα περνάει λίγο έξω από το απέναντι δοκάρι του Καρνέζη!

6’: Μετά από επέλαση του Μάκου από τον άξονα και «σπάσιμο» της μπάλας αριστερά στον Λαγό, εκείνος δεν γυρίζει σωστά την μπάλα στον αμαρκάριστο Λυμπερόπουλο και δίνει το δικαίωμα στην άμυνα των «πρασίνων» να απομακρύνει σε κόρνερ!

3': Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Σε αντεπίθεση που βγήκε -έπειτα από λάθος του Σκόκο στο κέντρο- ο Νίνης έβγαλε για τον Σισέ, εκείνος μπήκε στην περιοχή και έπιασε φοβερό σουτ από πλάγια θέση και δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το απέναντι "Γ" του Σάχα!

1': Έναρξη του αγώνα

20:58: Οι δύο ομάδες μπαίνουν στο γήπεδο, μέσα σε εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι της ΑΕΚ!

20:52: Οι δύο ομάδες έχουν αποσυρθεί στα αποδυτήρια και ετοιμάζονται να επιστρέψουν σε λίγο για την έναρξη του αγώνα. Περίπου 20.000 φίλοι της "Ένωσης" βρίσκονται στις εξέδρες.

20:49: Ανακοινώνονται οι συνθέσεις των δύο ομάδων, με το όνομα του Νίκου Λυμπερόπουλου και εκείνο του Μανόλο Χιμένεθ να γίνονται δεκτά με ενθουσιασμό από τον κόσμο.

20:40: Στο πλαίσιο των βραβεύσεων που έχει καθιερώσει η διοίκηση της ΑΕΚ στους παλαίμαχους παίκτες της ομάδας, σήμερα τιμάται ο Γιώργος Καραφέσκος. Ο πρώην άσος της "Ένωσης" λαμβάνει τιμητική πλακέτα από τον Ανδρέα Σταματιάδη και αποθεώνεται από τον κόσμο που βρίσκεται στις εξέδρες.

20:33: Εξαίρεση στη "σκορπισμένη" εικόνα των υπόλοιπων εξεδρών εκείνη που φιλοξενεί τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ. Η θύρα 2 είναι ήδη γεμάτη -με τα συνθήματα υπέρ της "Ένωσης" και εναντίον των "πράσινων" (που κάνουν προθέρμανση μπροστά τους) να δίνουν και να παίρνουν.

20:29: Οι δύο ομάδες έχουν βγει για ζέσταμα, μπροστά στους -λίγους ακόμα- φιλάθλους που αψήφησαν το κρύο και ήρθαν από νωρίς στο ΟΑΚΑ.



ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Γιάχιτς, Μανωλάς, Νασούτι, Μάκος (80' Μίτσελ), Καφές (53' Μπάχα), Ντιόπ, Λαγός (71' Μπλάνκο), Σκόκο, Λυμπερόπουλος

Στον πάγκο: Μοσχονάς, Ματέος, Γκερέιρο, Νταντόμο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσούαλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο, Νίνης (81' Σιμάο), Κατσουράνης (89' Πλεσί), Λέτο, Χριστοδουλόπουλος (74' Μαρίνος), Σισέ

Στον πάγκο: Καπίνος, Γκοβού, Καραγκούνης, Πετρόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Γκάγκας (Λάρισας), Γούκος (Ηπείρου)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ



Πλήρως… επηρεασμένες από το αποτελέσμα του πρώτου αγώνα αναμένεται να είναι οι συνθέσεις των δύο ομάδων. Το πλεονέκτημα του 0-2 πιθανότατα θα οδηγήσει τον Μανόλο Χιμένεθ στη διατήρηση του (πιο συντηρητικού) 4-3-3. Το ίδιο σύστημα, δε, (με πιο επιθετικές τάσεις, όμως) κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιήσει και ο Ζεσούαλδο Φερέιρα.

Το πιθανότερο σχήμα της ΑΕΚ, λοιπόν, θα συμπεριλαμβάνει τον Σάχα κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- τους Καράμπελα, Νασούτι, Μανωλά και Γιάχιτς. Στα χαφ θα βρεθούν οι Μάκος, Ντιόπ, Καφές (ή Μίτσελ) και στην επίθεση οι Λαγός (αριστερά), Σκόκο (δεξιά), Λυμπερόπουλος (κορυφή).

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, από την άλλη, αναμένεται να χρησιμοποιήσει στο τέρμα τον Καρνέζη και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- τους Σπυρόπουλο, Σαριέγκι, Καντέ και Βύντρα. Στα χαφ θα βρεθούν οι Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης και Νίνης και στην τριάδα μπροστά τους οι Λέτο (αριστερά), Χριστοδουλόπουλος (δεξιά) και Σισέ (κορυφή).

Από δύο σημαντικές απουσίες έχουν να αντιμετωπίσουν απόψε οι δύο τεχνικοί. Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν μπορεί να υπολογίζει στους Δέλλα και Γεωργέα (που δεν έχουν αποθεραπευθεί ακόμα από τους τραυματισμούς τους), ενώ ο Ζεσούαλδο Φερέιρα θα στερηθεί (για παρόμοιους λόγους) τους Τζόρβα και Μπουμσόνγκ.

Εκτός αποστολής έμειναν επίσης -από την ΑΕΚ ο Μπερνς (γύρισε μόλις πρόσφατα από τις υποχρεώσεις με την εθνική του ομάδα) και από τον Παναθηναϊκό οι Λουίς Γκαρσία και Σεϊταρίδης (που, ούτως ή άλλως, δεν βρίσκονται στις βασικές επιλογές).

Το έκτο και το… έβδομο γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου απέναντι στην παλιά του ομάδα, έδωσαν μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στη σημερινή. Ο αγέραστος Μεσσήνιος αποτέλεσε τον κυριότερο λόγο που η ΑΕΚ μετατράπηκε -στις 19 Ιανουαρίου- σε φαβορί για να βρεθεί στα ημιτελικά.



Για τρίτη φορά μετά το 2000 διεκδικούν πρόκριση στο Κύπελλο οι δύο ομάδες. Σε αυτές που προηγήθηκαν μετρούν από μια επιτυχία -με τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει τη σεζόν 2003-04 (2-2 και 0-1) και την ΑΕΚ την επόμενη (1-1 και 1-3). Σε σύνολο 31 αναμετρήσεων, πάντως, στο θεσμό, η «Ένωση» μετράει δύο νίκες περισσότερες (10 έναντι 8), με 13 παιχνίδια να λήγουν ισόπαλα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x