Γερμανία

Η κοιλάδα του μίσους

Το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ ανάμεσα στις αιώνιες αντιπάλους Ντόρτμουντ και Σάλκε δεσπόζει στο πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ ανάμεσα στις αιώνιες αντιπάλους Ντόρτμουντ και Σάλκε δεσπόζει στο πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Οι γηπεδούχοι, πρωτοπόροι και με αέρα 11 βαθμών από τον πλησιέστερο διώκτη, θέλουν να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μετά το 2002. Σημαντικές απουσίες για το συγκρότημα του Γιούργκεν Κλοπ αποτελούν ο τιμωρημένος Σούμποτιτς και ο τραυματίας (για το υπόλοιπο της σεζόν) Καγκάουα. Στον αντίποδα, το κλίμα είναι βαρύ στη Σάλκε και ο Φέλιξ Μάγκατ δέχεται σκληρή κριτική από φιλάθλους και Τύπο για τις επιλογές του. Οι «βασιλικοί μπλε» είναι μόλις ενδέκατοι και μετρούν δύο εντός έδρας ήττες στο δεύτερο γύρο. Νοκ άουτ είναι οι Μόριτς και Χούγκλαντ, ενώ στην παρέα των Κυριάκου Παπαδόπουλου και Βασίλη Πλιάτσικα προστέθηκε ο Άγγελος Χαριστέας.

Όσο για την παράδοση, σε 132 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, η Σάλκε μετρά 55 νίκες, η Ντόρτμουντ 46, ενώ 33 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Πέρυσι η Σάλκε ήταν νικήτρια και στα δύο ντέρμπι (0-1 και 2-1), αλλά φέτος ο πρώτος γύρος βάφτηκε... κιτρινόμαυρος (1-3).

Η δεύτερη Λεβερκούζεν δοκιμάζεται στη Νυρεμβέργη χωρίς τους τραυματίες Μπαρνέτα και Φερνάντες, αλλά και με τον Πάτρικ Χέλμες να ανήκει πλέον στη Βόλφσμπουργκ. Η τρίτη Μπάγερν, που απέχει 14 βαθμούς από την κορυφή, αναμετράται στην Κολωνία με την ομώνυμη ομάδα του παλιόφιλου Λούκας Ποντόλσκι χωρίς τους Όλιτς, Κρόος και Κοντέντο.

Η Μάιντς, που υποχώρησε στην τέταρτη θέση, φιλοξενεί τη Βέρντερ Βρέμης που βρίσκεται μόλις μία θέση πάνω από τη 16η που οδηγεί σε μπαράζ ανόδου/παραμονής με την τρίτη ομάδα της δεύτερης κατηγορίας. Ο Ζαλάι χάνει το υπόλοιπο της περιόδου με ρήξη συνδέσμων για τους γηπεδούχους, ενώ οι «πράσινοι» μετρούν ξανά απουσίες, αφού θα λείψουν οι Βίζε, Μπορόφσκι, Μπένις, Νάλντο, Γένσεν, Γουέσλεϊ και Φάντερ.

Τοπικό ντέρμπι διεξάγεται στο Αμβούργο με την ομώνυμη «μητρόπολη» να αντιμετωπίζει την ομάδα του «μικρού» Ζανκτ Πάουλι

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Παρασκευή 04/02 (21:30)

Ντόρτμουντ-Σάλκε 21:30

Σάββατο 05/02 (16:30)

Μάιντς-Βέρντερ Βρέμης
Χόφενχαϊμ-Καϊζερσλάουτερν
Κολωνία-Μπάγερν Μονάχου
Ανόβερο-Βόλφσμπουργκ
Νυρεμβέργη-Λεβερκούζεν
Γκλάντμπαχ-Στουτγκάρδη (19:30)

Κυριακή 06/02

Αμβούργο-Ζανκτ Πάουλι 16:30
Φράιμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 18:30

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο 12/02 (16:30)

Μπάγερν Μονάχου- Χόφενχαϊμ
Σάλκε-Φράιμπουργκ
Στουτγκάρδη-Νυρεμβέργη
Βόλφσμπουργκ-Αμβούργο
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Λεβερκούζεν
Ζανκτ Πάουλι-Γκλάντμπαχ
Καϊζερσλάουτερν-Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή 13/02

Κολωνία-Μάιντς 16:30
Βέρντερ Βρέμης-Ανόβερο 18:30

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x