Στίβος

Άλλαξε τα δεδομένα

Σε μία μαραθώνια κατάθεση ο ιατροδικαστής Φίλλιπος Κουτσάφτης, έδωσε μία διαφορετική διάσταση στην υπόθεση Κεντέρη-Θάνου, σε σύγκριση με εκείνη του 2004. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες από την τέταρτη ημέρα της δίκης.

Από το 2004 έχουν περάσει αρκετά χρόνια. Ικανά για να ξεχάσει κανείς πολλά που αφορούν την υπόθεση του τροχαίου που είχαν στις 12 Αυγούστου ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου. Κάτι που όμως δεν βγαίνει από τη μνήμη όσων είχαν παρακολουθήσει έστω και λίγο την υπόθεση, ήταν το πόρισμα του Φίλιππου Κουτσάφτη. Γιατί η γενική αίσθηση από την έκθεση του ιατροδικαστή τότε ήταν πως «έκαιγε» τους αθλητές και τους γιατρούς του ΚΑΤ.

Γράφει η Ρούλα Βλασσοπούλου

Όλα αυτά όμως μέχρι σήμερα. Γιατί την τέταρτη ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης από το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τα δεδομένα άλλαξαν. Σε μία μαραθώνια κατάθεση- τέσσερις ώρες απαντούσε σε ερωτήσεις, περισσότερο από κάθε άλλο μάρτυρα ως τώρα- ο Κουτσάφτης έδωσε μία διαφορετική διάσταση σε σύγκριση με εκείνη του 2004.

Ο άνθρωπος που εξέτασε τους αθλητές στις 16 Αυγούστου, πριν κάνει την έκθεσή του, κατέθεσε πως για τη μεν Θάνου δεν έκρινε αναγκαία την παραμονή στο νοσοκομείο για το ατύχημα, αλλά αυτό ήταν απαραίτητο έπειτα από το υπογλυκαιμικό σοκ που έπαθε. Για τον δε Κεντέρη υποστήριξε πως «με βάση τα ευρήματα, όσα είδα, όσα μου έδωσαν και μιλώντας μαζί του έκρινα πως μπορούσε να φύγει. Αν ο γιατρός έκρινε διαφορετικά…».

Στη συνέχεια όμως ο ιατροδικαστής απάντησε σε σχετική ερώτηση πως «δεν μπορώ με σιγουριά να πω ότι… σώνει και καλά έπρεπε να φύγουν. Ισως να ήταν πιο προστατευτικοί οι γιατροί εξαιτίας του ονόματος των αθλητών», ενώ αναφερόμενος στο αν συνέβη τελικά το ατύχημα επεσήμανε πως «ακόμη και σήμερα εμμένω πως δεν μπορώ ούτε να το βεβαιώσω ούτε να το αποκλείσω».

Κάπου εκεί όμως άρχισαν οι πιέσεις από την έδρα. Σε διαδοχικές ερωτήσεις για το γιατί στο πόρισμά του το 2004 ανέφερε ότι κακώς νοσηλεύθηκαν και στην απορία τι άλλαξε και διαφοροποιείται από την έκθεσή του, δεν κατάφερε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση.

«Οταν απαντούσα τότε είχα την ασφάλεια ότι δεν είχαν πάθει τίποτα οι αθλητές», είπε. Οταν του επισημάνθηκε πως στο πόρισμα ήταν κατηγορηματικός και δεν κράτησε επιφυλάξεις πρόσθεσε πως «Τώρα τα ξέρω όλα, τότε όχι», αλλά δεν κατάφερε να εξηγήσει τι επιπλέον έμαθε στα χρόνια που μεσολάβησαν. Δήλωσε όμως κατηγορηματικά πως δεν δέχθηκε πιέσεις από καμία πλευρά, ενώ παραδέχθηκε σε κάποιο σημείο ότι «από ότι αντιλαμβάνομαι τώρα δεν έκανα σωστή εκτίμηση των καταστάσεων».
Η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 8 Φεβρουαρίου.

Πηγή:sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x