Αγγλία

Τώρα θα σου δείξω εγώ…

Ποιος, όμως; Ο Φερνάντο Τόρες στην… πρώην -το δήλωσε, άλλωστε, θέλει να της βάλει… γκολ- ή αυτή στον Ισπανό επιθετικό; Μετά τον ντόρο που προκάλεσε σε Λίβερπουλ και Λονδίνο ο «γάμος» του 26χρονου με την Τσέλσι, ήρθε -γρήγορα, γρήγορα- η ώρα για τον Ισπανό να αντιμετωπίσει την… παλιά του αγάπη! Σπουδαίο ντέρμπι στην Premier League ανάμεσα σε «μπλε» και «κόκκινους», με τη μετακίνηση του Τόρες στους Λονδρέζους να έχει πυροδοτήσει το κλίμα ενόψει της κυριακάτικης (6/2) αναμέτρησης!

Ποιος, όμως;

Ο Φερνάντο Τόρες στην… πρώην -το δήλωσε, άλλωστε, θέλει να της βάλει… γκολ- ή αυτή στον Ισπανό επιθετικό;

Μετά τον ντόρο που προκάλεσε σε Λίβερπουλ και Λονδίνο ο «γάμος» του 26χρονου με την Τσέλσι, ήρθε -γρήγορα, γρήγορα- η ώρα για τον Ισπανό να αντιμετωπίσει την… παλιά του αγάπη!

Σπουδαίο ντέρμπι στην Premier League ανάμεσα σε «μπλε» και «κόκκινους», με τη μετακίνηση του Τόρες στους Λονδρέζους να έχει πυροδοτήσει το κλίμα ενόψει της κυριακάτικης (6/2) αναμέτρησης!

Όσον αφορά τα… δευτερεύοντα, η Τσέλσι πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στη Σάντερλαντ -παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ- έφτασε στη νίκη 4-2 και έδειξε ότι ξεκινάει την αντεπίθεσή της… προς τον τίτλο! Στην αποστολή των «μπλε» αναμένεται να είναι -πλην του Φερνάντο Τόρες- ο νεοαποκτηθείς κεντρικός αμυντικός Νταβίντ Λουίζ. Επιστρέφει ο Άλεξ, ενώ εκτός θα μείνουν για ακόμα μία αγωνιστική οι Ζιρκόφ και Μπεναγιούν.

Η Λίβερπουλ, στον αντίποδα, εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και -με καλή εμφάνιση- επιβλήθηκε 2-0 της Στόουκ. Οι «κόκκινοι» είναι στο -9 από την τέταρτη θέση -την Τσέλσι, δηλαδή- και έχει την ευκαιρία να μειώσει κι άλλο τη διαφορά… Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός ότι η ομάδα του Κένι Νταλγκλίς έφτασε τις τρεις σερί νίκες, αλλά από το ξεκίνημα της σεζόν δεν έχει φτάσει ποτέ τις τέσσερις διαδοχικές! Και μάλιστα, έχει ηττηθεί (ήδη) από τις τρεις ομάδες της πρώτης πεντάδας (Μάντσεστερ Γιουν., Σίτι, Τότεναμ) εκτός έδρας. Ντεμπούτο στην αρχική ενδεκάδα αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Σουάρεζ, που σκόραρε κόντρα στη Στόουκ, εκτός ο Κάραγκερ, δύσκολα θα προλάβει ο Κάρολ.

Η προϊστορία των αναμετρήσεων ανάμεσα σε Τσέλσι και Λίβερπουλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ»:

2001-2002: 4-0
2002-2003: 2-1
2003-2004: 0-1
2004-2005: 1-0
2005-2006: 2-0
2006-2007: 1-0
2007-2008: 0-0
2008-2009: 0-1
2009-2010: 2-0

Από κει και πέρα, η πρωτοπόρος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενείται από τη Γουλβς. Πάντως, η ασταμάτητη ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δυσκολεύεται εκτός έδρας, έχοντας πανηγυρίσει μόλις τρεις νίκες, ενώ δύσκολα κρατάει ανέπαφη την εστία της… Φέτος έχει αντιμετωπίσει άλλες δύο φορές τη Γουλβς και έχει ισάριθμες νίκες. Με 2-1 στο πρωτάθλημα και 3-2 στο Λιγκ Καπ.

Η συμπολίτισσα Σίτι, από την άλλη, υποδέχεται τη Γουέστ Μπρομ. Οι «πολίτες» προηγήθηκαν δύο φορές στο «Σεντ Άντριους», ωστόσο, περιορίστηκαν στην ισοπαλία 2-2 κόντρα στην Μπέρμιγχαμ, χάνοντας σημαντικό έδαφος στη «μάχη» του πρωταθλήματος. Εκτός οι Μάριο Μπαλοτέλι, Μίκα Ρίτσαρντς, αλλά και ο Άνταμ Τζόνσον.

Πολύ ενδιαφέρον ματς, τέλος, διεξάγεται στη Βόρεια Αγγλία, όπου η Νιούκαστλ υποδέχεται την Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» έχουν τις καλύτερες επιδόσεις της κατηγορίας στα εκτός έδρας ματς, ενώ οι «καρακάξες» αντιμετωπίζουν νέα αγωνιστικά προβλήματα και έχουν ξεμείνει από επιθετικούς, με το κλίμα στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» να μην είναι και το καλύτερο δυνατό…

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

Σάββατο 5/2 (17:00)

Στόουκ-Σάντερλαντ (14:45)
Άστον Βίλα-Φούλαμ
Γουίγκαν-Μπλάκμπερν
Έβερτον-Μπλάκπουλ
Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Μπρομ
Νιούκαστλ-Άρσεναλ
Τότεναμ-Μπόλτον
Γουλβς-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κυριακή 6/2

Γουέστ Χαμ-Μπέρμιγχαμ (15:30)
Τσέλσι-Λίβερπουλ (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (27η):

Σάββατο 12/2 (17:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι (14:45)
Άρσεναλ-Γουλβς
Μπέρμιγχαμ-Στόουκ
Μπλάκμπερν-Νιούκαστλ
Μπλάκπουλ-Άστον Βίλα
Λίβερπουλ-Γουίγκαν
Γουέστ Μπρομ-Γουέστ Χαμ
Σάντερλαντ-Τότεναμ

Κυριακή 13/2

Μπόλτον-Έβερτον (8:00)

Δευτέρα 14/2

Φούλαμ-Τσέλσι (22:00)

Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x