Stoiximan Super League

Live: ΑΕΚ-Άρης 1-2 (Τελικό)

Μετά το «θρίλερ» με τον Παναθηναϊκό, ο Χιμένεθ είπε πως «ο Θεός ήταν ΑΕΚ». Σήμερα, όμως, ο… Πανάγαθος ήταν απασχολημένος! Ο άπιαστος Νέτο έγινε ο επόμενος που εξέθεσε την τραγική άμυνα της ΑΕΚ, o Μπλάνκο δεν έφτανε για να αποτρέψει κι αυτή τη φορά την τιμωρία και ο ψυχωμένος Άρης έφυγε με δίκαιη νίκη (2-1) από το ΟΑΚΑ! Αποβλήθηκε στο ντεμπούτο του ο Ματέος!

Μετά το «θρίλερ» με τον Παναθηναϊκό, ο Χιμένεθ είπε πως «ο Θεός ήταν ΑΕΚ».

Σήμερα, όμως, ο… Πανάγαθος ήταν απασχολημένος!

Ο άπιαστος Νέτο έγινε ο επόμενος που εξέθεσε την τραγική άμυνα της ΑΕΚ, o Μπλάνκο δεν έφτανε για να αποτρέψει κι αυτή τη φορά την τιμωρία και ο ψυχωμένος Άρης έφυγε με δίκαιη νίκη (2-1) από το ΟΑΚΑ!

Αποβλήθηκε στο ντεμπούτο του ο Ματέος!



90'+3: Λήξη της αναμέτρησης

90'+2 - Αποβολή για παίκτη της ΑΕΚ: Δεύτερη κίτρινη κάρτα για τον Ματέος

90'+1 - Κίτρινη κάρτα για παίκτη του Άρη, την δέχθηκε ο Σηφάκης.

90' Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων

88' - Ευκαιρία για την ΑΕΚ: Σουτ του Ντιόπ, έδιωξε σε κόρνερ ο Σηφάκης.

86' - Ευκαιρία για τον Άρη: Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα βγήκε έξω από την περιοχή. Κάτοχος έγινε ο Βανγκέλι, ο οποίος έκανε την κούρσα από δεξιά, έκανε παράλληλη σέντρα αλλά ο Αραμπατζής έδιωξε.

79' - Αλλαγή για τον Άρη: Στη θέση του Κόκε περνάει ο Τσέζαρεκ.

strong>77' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Τη βλέπει ο Σκόκο, που χειροκρότησε ειρωνικά μια απόφαση του διαιτητή.

75' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ!: Σε εξαιρετική αντεπίθεση του Άρη, ο Νέτο μπαίνει από δεξιά στην περιοχή, "χορεύει" τους αντιπάλους του και πλασάρει με το αριστερό στην απέναντι γωνία!

71': Ο Μπλάνκο βγάζει ωραία δεξιά για τον Μπαχά, εκείνος κοντρολάρει και σουτάρει απευθείας από το ύψος της περιοχής, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ από το δεξί δοκάρι του Σηφάκη.

70' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Γκέντσογλου στη θέση του Μάκου

63' - Αλλαγές για τον Άρη: Στις θέσεις των Σακάτα και Πορτίγια μπαίνουν οι Καστίγιο και Πρίττας αντίστοιχα.

59': Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Σκόκο από αριστερά, ο Ματέος πιάνει την κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι!

56': Μετά από εκτέλεση κόρνερ στην περιοχή της ΑΕΚ, η μπάλα φτάνει στον Λαζαρίδη, εκείνος πιάνει το απευθείας σουτ και στέλνει την μπάλα ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Αραμπατζή!

53' - Κίτρινη κάρτα για τον Άρη: Τη βλέπει ο Τόχα, που παρεμπόδισε τον Μάκο στην εκτέλεση ενός φάουλ.

51' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Ο Σκόκο ελευθερώνεται από αριστερά, σεντράρει "στην καρδιά" της άμυνας του Άρη κι από 'κει ο Μπλάνκο -με σουτ στην κίνηση- στέλνει την μπάλα στα δίχτυα!

50': Ευκαιρία για την ΑΕΚ! Μετά από ωραία μπαλιά του Μπλάνκο, ο Μπαχά μπαίνει από δεξιά στην περιοχή και πλασάρει, αλλά ο Σηφάκης αποκρούει με τα πόδια!

46': Έναρξη του β' μέρους

46' - Αλλαγές για την ΑΕΚ: Στις θέσεις των Μίτσελ και Γκερέιρο περνούν οι Ντιόπ και Μπαχά αντίστοιχα.

45': Λήξη του ημιχρόνου

43': Ο Σκόκο γίνεται αποδέκτης της μπάλας -έπειτα από γύρισμα του Μπλάνκο από αριστερά- αλλά το σουτ που κάνει είναι εκτός ισορροπίας και περνάει ψηλά άουτ.

38': Το γκολ του Άρη έχει "σοκάρει" την ΑΕΚ, που ψάχνει σπασμωδικά -προς το παρόν- τρόπο για να αντιδράσει.

33' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Τη βλέπει ο Ματέος, που πήγε δυνατά σε μια διεκδίκηση με τον Τόχα.

29' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ!: Μετά από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Μίσελ "στην πλάτη" της άμυνας της ΑΕΚ, ο Νέτο βγαίνει τετ α τετ με τον Αραμπατζή και τον πλασάρει ιδανικά!

19': Ο Σκόκο ταλαιπωρεί από αριστερά τους αμυντικούς του Άρη και σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι, αλλά -πριν ο Μπερνς σπρώξει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα- παρεμβάλλεται ο Μίσελ και διώχνει σωτήρια σε κόρνερ!

15': Έπειτα από σέντρα του Αργυρίου από δεξιά, ο Μάκος πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ από το δεξί δοκάρι.

12': Ελέγχει απόλυτα μέχρι τώρα το παιχνίδι η ΑΕΚ, που έχει κλείσει τον Άρη στα καρέ του.

6': Μετά από εξαιρετική κούρσα και γύρισμα του Μπερνς από δεξιά, η μπάλα φτάνει (σε δεύτερο χρόνο) στον Μπλάνκο, αλλά το δυνατό σουτ που επιχειρεί εκείνος κοντράρεται και περνάει κόρνερ!

3': Πρώτη καλή φάση για την ΑΕΚ! Σε εκτέλεση φάουλ του Μίτσελ από δεξιά, ο Μπλάνκο έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Σηφάκης έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε.

1': Έναρξη του αγώνα



AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Νταντόμο, Ματέος, Μανωλάς, Αργυρίου, Μίτσελ (46' Ντιόπ), Μάκος (70' Γκέντσογλου), Σκόκο, Γκερέιρο (46' Μπαχά), Μπερνς, Μπλάνκο

Στον πάγκο: Σάχα, Νασούτι, Λεονάρντο, Λαγός

ΑΡΗΣ (Γιάννης Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Νέτο, Ρονάλντο, Τόχα, Κόκε (79' Τσέζαρεκ), Φατί, Μίσελ, Πορτίγια (63' Πρίττας), Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Σακάτα (63' Καστίγιο)

Στον πάγκο: Βελλίδης, Οριόλ, Μενδρινός, Μπομπαντίγια

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΒΟΗΘΟΙ: Φαντόπουλος (Πειραιά), Κότσιρος (Αρκαδίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ



Με αρκετές απουσίες -εκ των οποίων, όμως, οι περισσότερες… ηθελημένες- θα παραταχθεί σήμερα η ΑΕΚ. Εκτός των τραυματιών Δέλλα και Γεωργέα (που συνεχίζουν το πρόγραμμα αποθεραπείας τους), ο Μανόλο Χιμένεθ κράτησε εκτός αποστολής -προκειμένου να πάρουν ανάσες από τα συνεχόμενα παιχνίδια- και τους Λυμπερόπουλο, Καφέ και Καράμπελα.

Από την άλλη, σχεδόν κενό είναι το απουσιολόγιο του Γιάννη Μιχαλήτσου, που μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, πλην του νεαρού Αγτζίδη.

Ένα… γύρο πρωταθλήματος κλείνει απέναντι στον Άρη ο Μανόλο Χιμένεθ! Ο Ανδαλουσιανός είχε κάνει ονειρεμένο ντεμπούτο στο παιχνίδι του «Κλεάνθης Βικελίδης», βλέποντας την ομάδα του να φεύγει από ‘κει με το εντυπωσιακό 4-0!



Εντυπωσιακά… υπέρ της ΑΕΚ είναι η παράδοση των αγώνων στην Αθήνα. Σε σύνολο 29 παιχνιδιών με γηπεδούχο την «Ένωση», (σε επαγγελματικό επίπεδο), εκείνη μετράει 21 νίκες (εκ των οποίων και κάποιες ευρείες), 6 ισοπαλίες και 2 μόλις ήττες!

Ακόμα, όμως κι αν η μια από αυτές σημειώθηκε σχετικά πρόσφατα (0-1, τη σεζόν 2008-09), πιο… οδυνηρή για την ΑΕΚ ήταν η ισοπαλία (1-1) της χρονιάς 2007-08, η οποία της στέρησε δύο πολύτιμους πόντους στην προσπάθεια να κατακτήσει το πρωτάθλημα.



Χαραγμένο στη μνήμη, όμως (για διαφορετικούς λόγους σε κάθε πλευρά) θα μείνει και το περσινό παιχνίδι των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ για τα play-off! Τότε, που ο Άρης γύρισε το σκορ (από 0-1 σε 2-1), ωστόσο η ΑΕΚ -παίζοντας και με παίκτη λιγότερο- πέτυχε τεράστια ανατροπή, επικρατώντας τελικά 4-2.



Ένα μήνα χωρίς γκολ (!) συμπλήρωσε ήδη ο Άρης! Τελευταία φορά που οι «κίτρινοι» βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα ήταν στις 4 Γενάρη, όταν ο Ρουίς πέτυχε το (νικητήριο, όπως αποδείχθηκε) γκολ στο παιχνίδι με την Καβάλα.

Από την άλλη, όμως, αρνητικό σερί τρέχει και η ΑΕΚ! Παρόλο που στον α’ γύρο το ΟΑΚΑ ήταν μεγάλο όπλο της, η «Ένωση» δεν έχει καταφέρει ακόμα να πάρει νίκη εκεί στα τρία παιχνίδια που έχει αγωνιστεί μέσα στο 2011 (με Κέρκυρα, Ολυμπιακό Βόλου και Παναθηναϊκό για το Κύπελλο)!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x