Stoiximan Super League

Κλαίμε κι οι δυο…

Υπό διαφορετικές συνθήκες το 1-1 του Αστέρα με την Λάρισα στην Τρίπολη, θα ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα για τους «βυσσινί» και ένα μέτριο για τους γηπεδούχους. Τώρα, όμως, τη στιγμή που και οι δύο αγκομαχούν στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα, η ισοπαλία που έφεραν στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής ήταν το σενάριο που θα ήθελαν να αποφύγουν. Μάταια, όμως…

Υπό διαφορετικές συνθήκες το 1-1 του Αστέρα με την Λάρισα στην Τρίπολη, θα ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα για τους «βυσσινί» και ένα μέτριο για τους γηπεδούχους. Τώρα, όμως, τη στιγμή που και οι δύο αγκομαχούν στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα, η ισοπαλία που έφεραν στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής ήταν το σενάριο που θα ήθελαν να αποφύγουν. Μάταια, όμως…

Ο Καρέρα, αφού έκανε πλάκα στην άμυνα των «βυσσινί», άνοιξε το σκορ στο 13’ για τους γηπεδούχους και ο Ρομέου στο 35’ έφερε την ισορροπία στο παιχνίδι. Δοκάρι για την ΑΕΛ σε απευθείας φάουλ του σπεσιαλίστα του είδους Μετίν, δύο φορές βρέθηκε κοντά στο γκολ ο Αστέρας στο δεύτερο μέρος με τις εξαιρετικές συνεργασίες του Παπάζογλου, με τους Καρέρα και Φορτούνη.



Αίμα, δάκρια και ιδρώτας… Το πρόσωπο του Νταμπίζα, γεμάτο αίμα από μία κλοτσιά που δέχθηκε στο 3’ από τον Ροτζέριο (ο διαιτητής κακώς δεν τιμώρησε τον παίκτη του Αστέρα), είναι αυτό που λένε… μία εικόνα χίλιες λέξεις.

Το θέαμα μπορεί να απουσίαζε από το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, αλλά το πάθος ξεχείλιζε. Τόσο η Λάρισα όσο και ο Αστέρας μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο γνωρίζοντας ότι δεν έχουν περιθώριο για απώλειες βαθμών και η «δίψα» τους για θετικό αποτέλεσμα ήταν ολοφάνερη.

Οι γηπεδούχοι έβγαλαν περισσότερη ενέργεια στον επιθετικό τομέα, επωφελήθηκαν από τις αμυντικές αδυναμίες της ΑΕΛ και άνοιξαν το σκορ στο 13’. Ο Καρέρα κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή από κεφαλιά- πάσα του Παπάζογλου, κι αφού εξέθεσε με δύο προσποιήσεις τους Κατσιαρό και Νταμπίζα, οι οποίοι ακόμα …ψάχνονται, έστειλε την μπάλα με δυνατό σουτ στα δίχτυα.

Η ΑΕΛ από εκεί κι έπειτα προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμό και να πιέσει. Όπως εξελισσόταν όμως το παιχνίδι ήταν βούτυρο στο ψωμί των Αρκάδων. Μπαστία και Λαδάκης «δάγκωναν» στον άξονα και με δυνατά μαρκαρίσματα έκοβαν τον ρυθμό των «βυσσινί», οι οποίοι ως μόνο τρόπο να σκοράρουν είχαν τα στημένα.

Τελικά, η τύχη, τους έκλεισε το μάτι και έπειτα από ένα πλάγιο του Κατσιαρού από αριστερά, η μπάλα, αφού πρώτα βρήκε στο κεφάλι του Κουζέν έφτασε στα πόδια του Ρομέου. Ο μέσος της ΑΕΛ δεν δίστασε, έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το ματς στο δεύτερο ημίχρονο άργησε πολύ να βρει ρυθμό, αλλά όταν τον… βρήκε, μετά το 75’, έσπασαν καρδιές. Στα πρώτα 30’ του δεύτερου μέρους οι δύο ομάδες ψάχνονταν. Τα πολλά φάουλ και οι αλλαγές διέκοπταν τη ροή του αγώνα, με αποτέλεσμα η μπάλα να μην επισκέπτεται συχνά τις δύο εστίες.

Στο 76’ ο Τούρκος σπεσιαλίστας των «βυσσινί», Τουμέρ Μετίν, έστειλε με απευθείας φάουλ την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Ντεγκρά και από 'κεί κι έπειτα το παιχνίδι «άναψε». Η Λάρισα συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί προϋποθέσεις για να κάνει το 1-2, όμως οι παίκτες της, όταν χρειαζόταν να… πιούν νερό από την πηγή, έχαναν την αυτοσυγκέντρωσή τους και έδιναν τη δυνατότητα στους αμυντικούς του Αστέρα να καθαρίζουν εύκολα τις φάσεις. Χαρακτηριστική φάση, αυτή του 80’, όταν ο Κουζέν βιάστηκε και σούταρε στον αιφνιδιασμό, αντί να «σπάσει» την μπάλα δίπλα του, όπου υπήρχαν δύο «ελεύθερες» και σε πλεονεκτική θέση «βυσσινί» φανέλες.

Από την άλλη, ως απάντηση στο δοκάρι του Μετίν, οι γηπεδούχοι είχαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες, στις οποίες συμμετείχε ο Παπάζογλου. Ο νεοαποκτηθείς επιθετικός του Αστέρα, στο ντεμπούτο του στην ομάδα της Αρκαδίας, βρισκόταν με κλειστά μάτια με τον Καρέρα, κι αυτό φάνηκε τόσο στο γκολ που πέτυχαν οι Αρκάδες όσο και σε αρκετές περιπτώσεις στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 82’ και στο 83΄σε δύο φάσεις- καρμπόν, ο Φορτούνης σέντραρε από αριστερά στον Παπάζογλου, αλλά ο πρώην επιθετικός του Άρη και του ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να στείλει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα. Στην πρώτη περίπτωση, τον πρόλαβε ο Κολοβέτσιος διώχνοντας την μπάλα κόρνερ, ενώ στη δεύτερη η προβολή του έστειλε την μπάλα στα χέρια του Τσοντοφάλσκι.



Αστέρας Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης): Ντεγκρά, Φυτανίδης(86΄ Φρανκού), Ουριμπάρι, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Μπαστία, Λαδάκης, Καρέρα, Ουντότζι (60' Αρσενίεβιτς), Ροζέριο, Παπάζογλου

Στον πάγκο: Αργυρόπουλος, Φορτούνης, Ορόθκο, Φρανκού, Μαρσέλο, Αναστασόπουλος

Λάρισα (Νίκος Κωστένογλου): Τσοντοφάλσκι, Μελίσσης, Κατσιαρός (62' Ρέντζας), Νταμπίζας, Ταυλαρίδης (50' Κολοβέτσιος), Ρομέου, Αμπουμπακάρι, Σίμιτς (57' Πλιάγκας), Μετίν, Βενετίδης, Κουζέν

Στον πάγκο: Αμπάρης, Τσινμπάμπα, Κόζακ, Ιγκλέσιας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Τάτσης (Ηπείρου), Καρατζίκας (Αθηνών)
ΓΗΠΕΔΟ: Αστέρας Τρίπολης





Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x