Ελλάδα

Θα μπορούσε και καλύτερα

Κατάφερε να νικήσει, αλλά όχι να πάρει τη διαφορά ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Άρη. Ο «Δικέφαλος» επικράτησε με 79-74 των «κιτρινόμαυρων» στην άδεια Πυλαία, στο μεγάλο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών και βρέθηκε ξανά στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας τους παίκτες του Σαρόν Ντρούκερ μέσα στην πρώτη επτάδα. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου είχαν καταφέρει να αποκτήσουν αρκετές φορές διψήφιες διαφορές.

Κατάφερε να νικήσει, αλλά όχι να πάρει τη διαφορά ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Άρη. Ο «Δικέφαλος» επικράτησε με 79-74 των «κιτρινόμαυρων» στην άδεια Πυλαία, στο μεγάλο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών και βρέθηκε ξανά στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας τους παίκτες του Σαρόν Ντρούκερ μέσα στην πρώτη επτάδα. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου είχαν καταφέρει να αποκτήσουν αρκετές φορές διψήφιες διαφορές, όμως η κακή τους άμυνα επέτρεπε στους αντιπάλους τους να τις «κατεβάζουν» και στο τελευταίο λεπτό όλα κρίθηκαν στην ευστοχία των γηπεδούχων στις βολές. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να διατηρήσουν τη διαφορά των 13 πόντων από τη νίκη του πρώτου γύρου στο Αλεξάνδρειο. Κορυφαίοι των «ασπρόμαυρων» ήταν οι Μάρσαλ με 26 και Παπαδόπουλος με 21 πόντους, ενώ από τον «αυτοκράτορα» ξεχώρισε ο Ταπούτος με 19 πόντους.

Στην αρχή της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ επέβαλε τον ρυθμό του και κατάφερε να αποκτήσει ένα προβάδισμα, χάρη στους Αμερικανούς του, όμως οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν τις λύσεις με τους Ταπούτο και Τόμας και, έτσι, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε ισόπαλη. Με ένα σερί 13-0 στο πρώτο τετράλεπτο του δευτέρου δεκάλεπτου, ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε με +12, φτάνοντας και στο +13. Οι Ταπούτος και Μπράουν έκαναν επιμέρους 13-1 και μείωσαν στον ένα πόντο, διαφορά με την οποία ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι Μάρσαλ και Παπαδόπουλος έφεραν ένα +16 στην ομάδα τους, δείχνοντας πως το ματς θα τελείωνε εκεί, με το τριαντάλεπτο να ολοκληρώνεται στο +10. Οι ίδιοι βοήθησαν τους «ασπρόμαυρους» να διατηρήσουν μια διψήφια διαφορά στην τέταρτη περίοδο, όμως η αλλαγή της άμυνας από τον Σαρόν Ντρούκερ βοήθησε τους φιλοξενούμενους να μειώσουν στον ένα πόντο και να αρχίσει ο «χορός» των βολών, όπου οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου αποδείχτηκαν πιο ψύχραιμοι και εύστοχοι. Ο Παπαδόπουλος έκανε το 74-71, με τον Χαραλαμπίδη να κάνει λάθος. Ο Γκρέι αστόχησε, όμως ο Ταπούτος έκανε νέο λάθος και ο Μάρσαλ έκανε το 76-71. Ο Ταπούτος μείωσε σε 76-72, όμως οι Μάρσαλ και Γκρέι διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.


Τα δεκάλεπτα: 15-15, 33-32, 64-54, 79-74

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 26 (3), Αποστολίδης, Δέδας 4, Ντόζιερ 4, Γκρέι 13 (2), Παπαδόπουλος 21, Γιαννακίδης, Καλλές, Γκετσέφσκι 11

ΑΡΗΣ (Σάρον Ντρούκερ): Μπράουν 7, Ταπούτος 19 (1), Τάκερ 12, Χατζηβρέττας 5 (1), Χαραλαμπίδης 7 (2), Σκορδίλης, Μπορόβνιακ 5, Σλούκας 12, Τόμας 7


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x