Stoiximan Super League

Live: Ολυμπιακός-Ξάνθη 1-0 (Τελικό)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Skoda Ξάνθης στο «Καραϊσκάκη», 1-0 με αυτογκόλ του Αντεφέμι, χωρίς να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα με την απόδοση του. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Skoda Ξάνθης στο «Καραϊσκάκη», 1-0 με αυτογκόλ του Αντεφέμι, χωρίς να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα με την απόδοση του. Με πολλά προβλήματα και χωρίς διαφορά ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού οι Ακρίτες.

Προηγούνται 1-0 οι "ερυθρόλευκοι" με αυτογκόλ του Αντεφέμι

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr.



90+3' Λήξη της αναμέτρησης.

90' Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων.

87' - Αλλαγή για τον Ολυμπιακό: Έξω ο Φουστέρ, μέσα ο Ντουντού.

85' - Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό: Ο Τζιμπούρ κάνει μια ωραία ενέργεια από δεξιά, σπάει την μπάλα στον Φουστέρ που πασάρει με την μία στον Ριέρα ο οποίος σουτάρει άουτ.

78' - Aλλαγή για την Ξάνθη: Ο Μπόατενγκ αντικαθιστά τον Φλίσκα.

75΄Αλλαγή και για τον Ολυμπιακό. Ο Πάντελιτς δίνει την θέση του στον Τζεμπούρ.

73΄Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Καζάκης περνά στη θέση του Σουάνη.

70΄Σημαντική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Μοντέστο έκανε το γύρισμα στην μικρή περιοχή για τον Πάντελιτς, αλλά ο Σέρβος αιφνιδιάστηκε και περισσότερο... έδιωξε την μπάλα.

66΄ Μία ανάσα από το δεύτερο γκολ βρέθηκε ο Ολυμπιακός. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Μοντέστο πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος αλλά η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.

65΄Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Φετφατζίδης μπήκε στη θέση του Ζαϊρί.

64΄Κίτρινη κάρτα στον Φλίσκα για σκληρό μαρκάρισμα στον Χολέμπας.

61΄Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Κιντάνα πέρασε στη θέση του Βασιλακάκη.

60΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ριέρα εκτελεί έξυπνα με πάσα το φάουλ, βγάζει τον Τοροσίδη απέναντι από τον Γκσπούρινγκ, αλλά ο γκολκίπερ της Ξάνθης, είπε "όχι" στο σουτ του διεθνούς μπακ.

56΄Ο Ριέρα φεύγει από κανονική θέση, αλλά ο βοηθός λανθασμένα τον υποδεικνύει σε θέση οφσάιντ και σταματάει την φάση. Στην εξέλιξη της, ο Ισπανός σούταρε ενώ υπήρχε σφύριγμα και αντίκρισε την κίτρινυη κάρτα.

55' Ο ρυθμός του αγώνα έχει πέσει σε αυτά τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.

48΄ Επικίνδυνη επίσκεψη της Ξάνθης. Ο Μέλμπεργκ έκανε λάθος στην άμυνα, ο Σουάνης όμως δεν πρόλαβε να βάλει σωστά την προβολή και η φάση τελείωσε.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

Λήξη πρώτου ημιχρόνου.

45΄Γκολ για τον Ολυμπιακό. Πολύ καλή σέντρα του Τοροσίδη, σηκώθηκε και πήρε την κεφαλιά ο Φουστέρ, η μπάλα βρήκε στον Αντεφέμι, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

38' Πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη της Ξάνθης στην εστία του Πάρντο. Ο Κατόνγκο έκανε τη σέντρα από δεξιά, αλλά ο Πόι δεν πρόλαβε την μπάλα που πέρασε από όλα τα σώματα.

37΄Καλή φάση για τον Ολυμπιακό. Ο Χολέμπας μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα στον Ιμπαγάσα ο οποίος όμως δεν έπιασε καλά το σουτ και έδωσε την ευκαιρία στον Γκσπούρνινγκ να μπλοκάρει.

35Κίτρινη κάρτα στον Βασιλακάκη.

32Καλή ευκαιρία για τους "ερυθρόλευκους" που έχουν ανεβάσει ρυθμό. Ο Ζαϊρί έκανε την κάθετη στον Πάντελιτς ο οποίος σούταρε αλλά ο γκολκίπερ της Ξάνθης έδιωξε με τα πόδια.

28Έγινε ξανά επικίνδυνος ο Ολυμπιακός. Ο Τοροσίδης έκανε την σέντρα, αλλά ο Γκσπούρνινγκ πρόλαβε και έδιωξε με γροθιές.

26΄Δοκάρι για τον Ολυμπιακό. Ο Ριέρα εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Μοντεστό σηκώθηκε και πήρε την κεφαλιά μόνος στην καρδιά της άμυνας, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.

20΄Πρώτη κίτρινη στο ματς. Την αντίκρισε ο Κατόνγκο της Ξάνθης.

17΄Καλή ενέργεια και γύρισμα του Ζαϊρί από το αριστερά, η μπάλα πέρασε άουτ.

10΄Ο Ολυμπιακός έχει την κατοχή σε αυτό το πρώτο δεκάλεπτο και προσπαθεί κυρίως από το αριστερά να δημιουργήσει, χωρίς όμως να έχει καταφέρει κάτι.

Το πρώτο σουτ του αγώνα είναι από την πλευρά του Ολυμπιακού και τον Φουστέρ, μπλόκαρε εύκολα ο Γκσπούρνινγκ.

Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο τα πρώτα λεπτά του αγώνα.

1΄Έναρξη της αναμέτρησης, αφού πρώτα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της θύρας 7



Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς (75΄Τζεμπούρ), Ζαϊρί (65΄Φετφατζίδης), Μπράβο, Φουστέρ (87' Ντουντού), Χολέμπας, Τοροσίδης, Ριέρα.

Στον πάγκο: Νικοπολίδης, Μανιάτης, Ρόμενταλ, Γ. Παπαδόπουλος.

SKODA Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Κομεσίδης, Φλίσκας (78' Μπόατενγκ), Κωστούλας, Βάλλας, Βασιλακάκης (61΄Κιντάνα), Πόι, Σουάνης (73΄Καζάκης), Αντεφέμι, Στιούαρτ, Κατόνγκο.

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Τζάγκι, Ζεάν, Γκλέισον

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Τουμπακάρης (Αθηνών)
Γήπεδο: Καραϊσκάκη
Σούπερ Λίγκα: 21η αγωνιστική



Στα ντέρμπι (ΑΕΚ, ΠΑΟ) και στις εξορμήσεις στη Θεσσαλονίκη (Ηρακλής) είναι αλήθεια πως ζορίζεται μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε. Από εκεί και πέρα, όμως, οι επιδόσεις του είναι εξαιρετικές (εξ ου και η πρώτη θέση στη βαθμολογία) με 17 νίκες συνολικά, εκ των οποίων οι οκτώ στην επαρχία και χωρίς μάλιστα να έχει δεχτεί γκολ.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, πέρασε σχετικά άνετα από την ακριτική Ξάνθη επικρατώντας 3-0. Μετά από την ισπανική συνεργασία Φουστέρ και Ριέρα προηγήθηκε στο 16ο λεπτό, γλίτωσε από την ισοφάριση σε μονοκόμματο του Κατόνγκο που προσέκρουσε στο δοκάρι στο 51’ και δύο λεπτά αργότερα διεύρυνε το προβάδισμά του με τακουνάκι του Τοροσίδη, τέρμα το οποίο άνοιξε το δρόμο για ένα ακόμη γκολ (το πρώτο του Φετφατζίδη στο πρωτάθλημα) και μια σειρά από καλές ευκαιρίες.



Στο σήμερα, προερχόμενος από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ και την εξίσου άσχημη εμφάνιση με το εις βάρος του 1-0, ψάχνει τη νίκη (η οποία αν τελικώς έρθει θα είναι η ένατη διαδοχική στη Σούπερ Λίγκα) αλλά και ένα πρόσωπο -κατά πολύ- καλύτερο από αυτό που έδειξε στην Τούμπα την Τετάρτη. Σύμμαχο σε αυτή του την προσπάθεια θα έχει -και- τον κόσμο του που θα δώσει βροντερό «παρών» στο Καραϊσκάκη το μεσημέρι της Κυριακής.

Μετά από σχεδόν δυο μήνες επιστρέφει ο Ντουντού στην αποστολή, για σήμερα πάντως παρτενέρ του Ιμπαγάσα στο κέντρο λογίζεται ο Μοντέστο, που ανταποκρίθηκε σε ικανοποιητικό βαθμό στο ρόλο που του ανατέθηκε όσο καιρό έλειπε ο Βραζιλιάνος. Επιστρέφει και ο Ριέρα, που ίσως να «ριχτεί» στην ενδεκάδα, ενώ εκτός έμεινε ο Μιραλάς, που είναι τιμωρημένος και οι ανέτοιμοι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μοϊσές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x