Μουσική

Μία ροκ εικόνα, χίλιες… και μία λέξεις!

Από τα 70’s, οι περισσότεροι ροκ σταρ τον εμπιστεύτηκαν και έθεσαν υπό την ευθύνη του την εικόνα τους προς τα έξω. Φωτογραφίες του υπάρχουν σε χιλιάδες περιοδικά ανά τον κόσμο, σε περισσότερα από 100 βιβλία για rock and roll μπάντες και σε αμέτρητα lay out δίσκων. Από τον φακό του Paul Slattery έχουν περάσει ουκ ολίγοι. Δείτε στο www.sport-fm.gr ένα μέρος της δουλειάς του.

Από τα 70’s, οι περισσότεροι ροκ σταρ τον εμπιστεύτηκαν και έθεσαν υπό την ευθύνη του την εικόνα τους προς τα έξω. Φωτογραφίες του υπάρχουν σε χιλιάδες περιοδικά ανά τον κόσμο, σε περισσότερα από 100 βιβλία για rock and roll μπάντες και σε αμέτρητα lay out δίσκων. Από τον φακό του Paul Slattery έχουν περάσει ουκ ολίγοι. Από τους Clash, τους Joy Division και τους Ramones μέχρι τους U2, τους Manic Street Preachers και τους Oasis.

Δείτε στο photo story του www.sport-fm.gr ένα μέρος της δουλειάς του, η οποία θα εκτεθεί στις 17 Φεβρουαρίου στο μουσείο «British Music Experience» στην Αγγλία.

Με όλα όσα έχει ζήσει, θα ήταν αδιανόητο να μην λογαριάζει τα σημάδια της μοίρας. Η ιστορία αρχίζει το 1975. Μαθητής λυκείου τότε, σε μία τυχαία συνάντηση με τον Lemmy, έγινε μέσα του το… κλικ. Αφού φωτογράφησε τον ηγέτη των Motorhead, πήρε τα «εργαλεία» του και έτρεχε από συναυλία σε συναυλία για να απαθανατίσει ένα ξέσπασμα του Sid Vicious (των Sex Pistols) στη σκηνή, μία χαλαρή στιγμή του Joe Strummer (των Clash) στα παρασκήνια, ένα «φευγάτο» βλέμμα του Ian Curtis (των Joy Division)…

Στη συλλογή του υπάρχει και μία φωτογραφία του στιχουργού και κιθαρίστα των Manic Street Preachers, Richey Edwards, ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 1995. «Ήταν ένας αξιαγάπητος τύπος. Υπήρχαν πολλά κορίτσια που ζητούσαν να τους μαζεύω τα άδεια κουτάκια αναψυκτικών που άφηνε στη σκηνή», εξιστορεί ο Slattery.

Από το φακό του επίσης είχε περάσει και ο Liam Gallagher (των Oasis), σε μία φάση όπου ζούσε ακόμα στην ανωνυμία.

Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x