Στίβος

Στο χάος της εξαίρεσης

Η τράπουλα ανακατεύτηκε και τα… χαρτιά ξαναμοιράστηκαν. Στην πέμπτη ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης του τροχαίου της Κατερίνας Θάνου και του Κώστα Κεντέρη από του 2004, προέκυψαν νέα δεδομένα. Η «μάχη» για την εξαίρεση του εισαγγελέα, η προσθήκη του Φίλιππου Συρίγου στη λίστα των μαρτύρων και πάνω από όλα το αίτημα να παρουσιαστούν στο δικαστήριο αυτοπροσώπως οι δύο σπρίντερ. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες.

Η τράπουλα ανακατεύτηκε και τα… χαρτιά ξαναμοιράστηκαν. Στην πέμπτη ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης του τροχαίου της Κατερίνας Θάνου και του Κώστα Κεντέρη από του 2004, προέκυψαν νέα δεδομένα. Η «μάχη» για την εξαίρεση του εισαγγελέα, η προσθήκη του Φίλιππου Συρίγου στη λίστα των μαρτύρων και πάνω από όλα το αίτημα να παρουσιαστούν στο δικαστήριο αυτοπροσώπως οι δύο σπρίντερ σίγουρα δίνει ένα διαφορετικό χρώμα στη συνέχεια της υπόθεσης στο Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, που θα δοθεί στις 21 Φεβρουαρίου.

Γράφει η Ρούλα Βλασσοπούλου

Η «μάχη» ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τρίτης, όταν ο Εισαγγελέας Γιώργος Πέτρος ζήτησε να προστεθούν στη λίστα των μαρτύρων οι δημοσιογράφοι Φίλιππος Συρίγος και Χαράλαμπος Μπότσαρης. Επιχείρημά του το άρθρο του πρώτου την περασμένη Κυριακή στην «Ελευθεροτυπία», στο οποίο για μία ακόμη φορά ανέφερε πως γνώριζε για το τροχαίο των δύο αθλητών πριν αυτό συμβεί. Επειτα από το ξέσπασμα του Μιχάλη Δημητρακόπουλου- συνήγορος του Κεντέρη- έγινε διακοπή, προκειμένου η πλευρά των σπρίντερ να συντάξει το αίτημα εξαίρεσης του εισαγγελέα από τη διαδικασία.

Επιχείρημά τους το γεγονός ότι οι δύο δημοσιογράφοι είχαν καταθέσει στην προανάκριση, αλλά δεν είχαν κληθεί έως τώρα από το δικαστήριο. Επειτα από τρεις ώρες, το αυτόφωρο το εξέτασε και το απέρριψε ως αβάσιμο αφού θεωρήθηκε ότι δεν προκύπτουν υπόνοιες για μεροληψία του Εισαγγελέα.

Οταν όλοι οι εμπλεκόμενοι επέστρεψαν στην αίθουσα, ο τελευταίος παρέθεσε ολόκληρη τη λίστα των αιτημάτων του, τα οποία εγκρίθηκαν από το δικαστήριο. Ετσι, διατάχθηκε η αυτοπρόσωπη παρουσία των δύο αθλητών στη διαδικασία, όπως και του Μελέτη Ζωγράφου. Πρόκειται για τον δεύτερο αυτόπτη μάρτυρα του ατυχήματος, ο οποίος στη συνέχεια ανακάλεσε την κατάθεσή του και έχει δηλώσει πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Επιπλέον, θα κληθούν να καταθέσουν, πέρα από τους δύο δημοσιογράφους, ένας νευρολόγος και ένας ενδοκρινολόγος καθηγητές Πανεπιστημίου, προκειμένου να αναλύσουν τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και το υπογλυκαιμικό σοκ. Πρόκειται για τους λόγους για τους οποίους- σύμφωνα με τους κατηγορούμενους γιατρούς- οι δύο αθλητές νοσηλεύτηκαν.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x