Γενικά

Αρχίζουν να ζορίζονται

Αναμετρήσεις που κρίνουν πολλά, τόσο στην κορυφή όσο και στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας περιλαμβάνει η 26η αγωνιστική του βελγικού πρωταθλήματος. Η πρωτοπόρος Άντερλεχτ υποδέχεται την Σερκλ Μπριζ, ενώ η Γκενκ για να συνεχίσει να ελπίζει στην κατάκτηση του τίτλου θα πρέπει να περάσει από την δύσκολη έδρα της Σταντάρ Λιέγης. Οι πέντε ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας παίζουν ίσως το τελευταίο τους χαρτί για την παραμονή. (Λιρς-Γκέρμιναλ, Σιντ Τρούιντεν-Ούπεν).

Αναμετρήσεις που κρίνουν πολλά τόσο στην κορυφή όσο και τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας περιλαμβάνει η 26η αγωνιστική του βελγικού πρωταθλήματος. Η πρωτοπόρος Άντερλεχτ υποδέχεται την Σερκλ Μπριζ, ενώ η Γκενκ για να συνεχίσει να ελπίζει στην κατάκτηση του τίτλου θα πρέπει να περάσει από την δύσκολη έδρα της Σταντάρ Λιέγης. Οι πέντε ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας παίζουν ίσως το τελευταίο τους χαρτί για την παραμονή. (Λιρς-Γκέρμιναλ, Σιντ Τρούιντεν-Ούπεν).

Μαλίν-Βέστερλο

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από τη σημαντική νίκη στην έδρα της Σερκλ Μπριζ που τους έφερε πιο κοντά στην έκτη θέση. Έχοντας δυο παιχνίδια λιγότερα, η Μαλίν, δείχνει ικανή να φτάσει στην έκτη θέση και το μεγάλο της όπλο είναι η αμυντική λειτουργία μιας και έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία της στους τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος. Η Βέστερλο προέρχεται από τη νίκη με την Κόρτραϊκ και βρίσκεται στην δέκατη θέση της βαθμολογίας.

Άντερλεχτ-Σερκλ Μπριζ

Δεν έχουν περιθώρια για απώλειες οι πρωταθλητές, αφού η διαφορά των τριών βαθμών από την Γκενκ δεν επιτρέπει λάθη. Προέρχεται από τη δύσκολη νίκη με τη Σίντ Τρουίντεν στην οποία προβλημάτισε με την απόδοση της. Κατάφερε για έβδομη σερί αγωνιστική να μην δεχθεί γκολ. Μετά από διάστημα τριών μηνών, ο αριστερός μπακ Ντεσχάχτ επέστρεψε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, όμως η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από ένα σερί τριών ηττών που τους έχει αφήσει τέσσερις βαθμούς μακριά από την έκτη θέση.

Κλαμπ Μπριζ-Ζούλτε Βάρεγκεμ

Στο «Γιαν Μπρέιτνελ» η Κλαμπ Μπριζ που προέρχεται από την ήττα στον αγώνα με την Γκενκ αντιμετωπίζει τη Ζούλτε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως προέκυψε με τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του Βάργκας, ο οποίος αναμένεται να χάσει την υπόλοιπη σεζόν. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην τέταρτη θέση, ενώ οι φιλοξενούμενοι στην ενδέκατη. Η προϊστορία είναι συντριπτικά υπέρ των γηπεδούχων, καθώς έχουν έξι νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Λιρς-Γκέρμιναλ

Πολύ κρίσιμο παιχνίδι για τις δυο ομάδες, αφού σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει την παραμονή. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην προτελευταία θέση και αν δεν πάρουν τους τρεις βαθμούς πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Η ομάδα του Τροντ Σόλιντ την προηγούμενη αγωνιστική υπέστη βαριά ήττα με σκορ 4-1 από τη Γάνδη. Οι φιλοξενούμενοι δεν βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα, αφού απέχουν μόλις τέσσερις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και εκτός έδρας έχουν μόλις μια νίκη σε δώδεκα αγώνες.

Λόκερεν-Σαρλερουά

Διαφορετικές πορείες ακολουθούν οι δυο ομάδες. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην έκτη θέση και εντυπωσιάζουν μέχρι στιγμής. Η Σαρλερουά είναι ουραγός, όμως δυο νίκες εντός έδρας έχουν δώσει αισιοδοξία ότι μπορεί έστω και την τελευταία στιγμή να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Σιντ Τρούιντεν-Ούπεν

Ο αγώνας που ολοκληρώνει το πρόγραμμα του Σαββάτου παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού οι δυο ομάδες έχουν διαφορά τριών βαθμών και δεν έχουν απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την ήττα με σκορ 2-0 από την Άντερλεχτ που σίγουρα δεν θεωρείται εκτός προγράμματος. Και οι φιλοξενούμενοι δεν τα κατάφεραν στην έδρα τους την προηγούμενη αγωνιστική και ηττήθηκαν 1-0 από τη Σταντάρ Λιέγης αποτέλεσμα που τους διατηρεί στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Σταντάρ Λιέγης-Γκενκ

Οι σχέσεις των δυο ομάδων δεν βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο γεγονός που προσδίδει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι καίγονται για νίκη, ώστε να μείνουν ζωντανοί στη διεκδίκηση του τίτλου, αφού απέχουν τρεις βαθμούς από την κορυφή. Οι γηπεδούχοι ισοβαθμούν στην πέμπτη θέση με τη Λόκερεν και η παράδοση είναι στο πλευρό τους, αφού στις τελευταίες έντεκα αναμετρήσεις των δυο ομάδων μετράνε οχτώ νίκες, δυο ήττες και ένα παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή.

Κόρτραϊκ – Γάνδη

Οι γηπεδούχοι μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής απομακρύνθηκαν από τον στόχο της έκτης θέσης. Η Γάνδη είναι μόνη στην τρίτη θέση, όμως η απόσταση από Γκενκ και Άντερλεχτ δεν τους επιτρέπει να έχουν βλέψεις για κάτι παραπάνω.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

Σάββατο 12/02 (21:00)

Μαλίν-Βέστερλο (19:00)

Άντερλεχτ-Σερκλ Μπριζ

Κλαμπ Μπριζ-Ζούλτε Βάρεγκεμ

Λιρς-Γκέρμιναλ

Λόκερεν-Σαρλερουά

Σιντ Τρούιντεν-Ούπεν

Κυριακή 13/02 (21:30)

Σταντάρ Λιέγης-Γκενκ (19:00)

Κόρτραϊκ-Γάνδη

Το πρόγραμμα της επόμενης 27ης αγωνιστικής

Σάββατο 19/02 (21:00)

Γκενκ-Μαλίν

Γκέρμιναλ-Κόρτραϊκ

Ζούλτε Βάρεγκεμ-Λιρς

Κλαμπ Μπριζ-Λόκερεν

Ούπεν -Σερκλ Μπριζ

Σαρλερουά-Σιντ Τρούιντεν

Κυριακή 20/02 (19:00)

Γάνδη-Σταντάρ Λιέγης

Βέστερλο-Άντερλεχτ (21:30)

Αλέξανδρος Πιπεριάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x