Stoiximan Super League

Τον περνάει… Πριονοκορ-Δέλλα!

Θα παίξει, δεν θα παίξει. Θα παίξει, δεν θα παίξει. Η «μαργαρίτα» που μάδησαν οι ΑΕΚτζήδες -ενόψει ντέρμπι- για ένα στόπερ 35 χρονών ίσως σχημάτισε ειρωνικά χαμόγελα στους φίλους του Παναθηναϊκού. Χμ… Μια ματιά στις επιδόσεις του Τραϊανού Δέλλα με την ομάδα τους ενδεχομένως θα τους έκανε να δείξουν μια… άλφα κατανόηση!

Θα παίξει, δεν θα παίξει.

Θα παίξει, δεν θα παίξει.

Η «μαργαρίτα» που μάδησαν οι ΑΕΚτζήδες -ενόψει ντέρμπι- για ένα στόπερ 35 χρονών ίσως σχημάτισε ειρωνικά χαμόγελα στους φίλους του Παναθηναϊκού.

Χμ…

Μια ματιά στις επιδόσεις του Τραϊανού Δέλλα με την ομάδα τους ενδεχομένως θα τους έκανε να δείξουν μια… άλφα κατανόηση!

Γράφει ο Γιώργος Μαραθιανός

Εκτός της πλήρους εξάρτησης της άμυνας της ΑΕΚ από τον «Κολοσσό», ο Μανόλο Χιμένεθ και οι υπόλοιποι «κιτρινόμαυροι» έχουν κι άλλους λόγους να κάνουν… κρα για να τον δουν στο ντέρμπι.

Διότι δεν είναι μόνο ότι ο Δέλλας έδωσε στην ΑΕΚ το τελευταίο της «διπλό» επί του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα (τη σεζόν 2006-07).

Είναι και ότι την Κυριακή συμπληρώνει ακριβώς (!) 11 χρόνια από τότε που ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ματς με τους «πράσινους» ως ηττημένος, για όλες τις διοργανώσεις (πλην των play-off)!

Τη μια και μόνη φορά, δε, από το 2000 που ο «Κολοσσός» αγωνίστηκε σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος και η ΑΕΚ έχασε (στη Λεωφόρο το 2007), αυτό έγινε -και- επειδή νωρίτερα… είχε αποβληθεί (στην περιβόητη φάση με τον Εντόι)!

Don’ t… «Τράι» to beat him!

Την περασμένη δεκαετία ο Δέλλας δεν βρισκόταν πάντα στην Ελλάδα. Η παράδοση, ωστόσο, που στο διάστημα αυτό «έχτισε» με τον Παναθηναϊκό είναι αξιοπρόσεκτη. Κι αυτό διότι η ΑΕΚ, όχι μόνο νικούσε (με εξαίρεση την τεσσάρα των play-off ) τους «πράσινους» με εκείνον στη σύνθεσή της. Αλλά και διότι τις φορές που έχανε, δεν μπορούσε (για τον οποιοδήποτε λόγο) να τον έχει στην ενδεκάδα!

Ο «Κολοσσός» έχασε τα δύο πρώτα ντέρμπι της καριέρας του με τον Παναθηναϊκό (1-2 και 1-0, τη σεζόν 1999-00) και μετά… νευρίασε!

Έτσι -την επόμενη χρονιά- ήταν στον πάγκο στην ισοπαλία της Ν. Φιλαδέλφειας (1-1), αλλά έπαιξε κανονικά στη νίκη της Λεωφόρου (0-1, με γκολ του Ντέμη Νικολαΐδη). Αφού μεσολάβησε το εξωτερικό, δεν συμμετείχε στα δύο πρώτα ντέρμπι (νίκη ΑΕΚ με 3-0, νίκη ΠΑΟ με 1-0), μετά την πρώτη επιστροφή του το 2005.

Ενώ συμμετείχε, λοιπόν, για… τα καλά στο ντέρμπι του α’ γύρου το 2006-07 (σκοράροντας το νικητήριο γκολ στο 1-2), ναι, σωστά… μαντέψατε, έλειπε στην τεσσάρα του Παναθηναϊκού στον β’ γύρο!

Στο μοναδικό παιχνίδι που έπαιξε σε κανονική διάρκεια και τελικά η ΑΕΚ έχασε (στο 2-1 της Λεωφόρου το 2007), ο Δέλλας είχε… φύγει νωρίτερα (λόγω της φάσης με τον Εντόι). Έχοντάς τον στην ενδεκάδα, δε, η «Ένωση» έφερε ισοπαλία (1-1) στο β’ γύρο. Η κακή παρουσία του στο 4-1 των play-off έφερε τη μοναδική ήττα του στη δεκαετία -αλλά και μια ακόμα απόδειξη του πόσο (αδικαιολόγητα) χαλαρά αντιμετώπισε η ΑΕΚ τη διαδικασία.

Φέτος, δε -στη δεύτερη επιστροφή του- φρόντισε να συνεχίσει το ίδιο εντυπωσιακά την… επίδοση. Ενώ, λοιπόν, η ΑΕΚ νικά στα δύο ντέρμπι που τον έχει βασικό (1-0 στο πρωτάθλημα και 0-2 στο Κύπελλο), χάνει μόνο σε αυτό που απουσιάζει, λόγω τραυματισμού (2-3)!

Αν τώρα κάποιος εξακολουθεί να αμφιβάλλει για το πόσο… καθοριστική αποβαίνει η συμμετοχή του Δέλλα στα Παναθηναϊκός-ΑΕΚ μπορεί να οπισθοχωρήσει νοερώς στο διάστημα 2006-07. Αυτό που αποδείχθηκε υπερ-αρκετό για να κάνει ο «Κολοσσός» τη διαδρομή από το «ωραίος» μέχρι το «μοιραίος»…

Πρώτα, λοιπόν, τα έκανε… σχεδόν όλα μόνος του στις 23 Οκτώβρη του 2006. ΚΑΙ κερδισμένο πέναλτι (που εξαργύρωσε ο Μαντούκα)…



…ΚΑΙ ντρίπλα-διαπόμπευση στον Νίλσον, πριν «πάρει μέσα» τα χέρια του Εμπέντε!



Ένα χρόνο μετά, το πήγε στην άλλη… πάντα! Αφού δεν μπόρεσε, λοιπόν -ούτε εκείνος- να αποτρέψει τα γκολ των Μάντζιου-Σαλπιγγίδη…



…άφησε απορίες: Όχι μόνο για το αν χτύπησε ο ίδιος ή το… ρεύμα τον Εντόι. Αλλά και για το αν η ΑΕΚ θα μπορούσε χωρίς την αποβολή του, να σώσει (με παίκτη παραπάνω) μια -δικαιότατη βάσει απόδοσης- ήττα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x