Stoiximan Super League

Δεν πέφτω σου λέω…

Με σημαντική ποσότητα… οξυγόνου γέμισε τα πνευμόνια του ο Πανιώνιος, ο οποίος επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη και ξέφυγε, έστω και προσωρινά, από τη ζώνη του υποβιβασμού. Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ο Μπάλαμπαν που ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο 72’. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ο «Δικέφαλος του Βορρά» και διαμαρτύρεται δίκαια για πέναλτι του Τσότσαλιτς στον Αθανασιάδη στο 31’.

Με σημαντική ποσότητα… οξυγόνου γέμισε τα πνευμόνια του ο Πανιώνιος, ο οποίος επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη και ξέφυγε, έστω και προσωρινά, από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ο Μπάλαμπαν που ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο 72’.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ο «Δικέφαλος του Βορρά» και διαμαρτύρεται δίκαια για πέναλτι του Τσότσαλιτς στον Αθανασιάδη στο 31’.

Τα δυνατά «όπλα» του Πανιωνίου απουσίασαν από το ματς με τον ΠΑΟΚ, κι όμως ο Τάκης Λεμονής βρήκε τις λύσεις, οι παίκτες του έβγαλαν ψυχή και πάθος στο χορτάρι και οδηγήθηκαν σε μία νίκη- τεράστια βαθμολογική ανάσα.

Οι «κυανέρυθροι», που όπως παραδέχτηκε και ο προπονητής τους μετά το τέλος του αγώνα, δίκαια χαρακτηρίζονται ως η πιο απρόβλεπτη ομάδα τη δεδομένη στιγμή στην Σούπερ Λίγκα, πήραν αυτό που ήθελαν απέναντι σε ένα "σύνολο", το οποίο αποδεδειγμένα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ αυτούς.



Ένταση, πάθος, σκληρά μαρκαρίσματα, πολλά λάθη και αρκετές καλές ευκαιρίες… Αυτά ήταν τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το πρώτο μέρος του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ βρήκε πιο γρήγορα τα πατήματά του μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αν ο Αθανασιάδης ήταν λίγο πιο προσεκτικός στο 4’, θα είχε ανοίξει το σκορ.

Ο επιθετικός του «Δικεφάλου του Βορρά» βρέθηκε σε θέση βολής στην μικρή περιοχή, είχε όλο το τέρμα μπροστά του, αλλά κάνοντας μία κίνηση που θύμισε αμυντικό, έδιωξε την μπάλα και τον… κίνδυνο για την εστία του Μάχο.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό, ανέβηκαν πιο ψηλά και πίεσαν την ομάδα του Χάβου, μόνο που δεν κατάφεραν μέχρι το 38’ να δημιουργήσουν κλασσική ευκαιρία. Τότε, όμως, έπειτα από κόρνερ του Ριέρα, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι όπου βρισκόταν μόνος και ανενόχλητος ο Σβέρκος. Ο παίκτης των «κυανέρυθρων» δεν κατάφερε να «πιάσει» καλά το σουτ και με μία… στραβοκλωτσιά έστειλε την μπάλα άουτ. Η φάση πάντως που θα συζητηθεί περισσότερο απ’ όλες, δεν είναι άλλη, από αυτή του 31’...

Ο Αθανασιάδης, ο οποίος είχε υπό τον έλεγχό του την μπάλα πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής, ανατράπηκε από τον Τσοτσαλιτς. Ο διαιτητής σφύριξε για φάουλ, όμως, εφόσον διέκρινε παράβαση, τότε έπρεπε να καταλογίσει πέναλτι υπέρ της ομάδας του Χάβου.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Οι γρήγορες αλλαγές του ΠΑΟΚ και τα σκληρά μαρκαρίσματα στον άξονα «χάλασαν» το παιχνίδι. Ο Γκαρσία ήταν το κόκκινο πανί για τους γηπεδούχους που σε κάθε ευκαιρία που τους δινόταν άλλαζαν σε έντονο ύφος κουβέντες μαζί του. Κι αυτό το έκανε τόσο ο Ριέρα όσο και ο Γκαλίτσιος.

Στο 71’ ο Ριέρα, που μέχρι εκείνη την στιγμή, δεν είχε κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του, με πολύ όμορφη ενέργεια ξεφεύγει από τον Μαλεζά στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Ο Έλληνας αμυντικός τον ανέτρεψε χωρίς να έχει άλλη επιλογή και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι.

Ο Μπάλαμπαν ανέλαβε να το εκτελέσει και ο… Γόρδιος δεσμός λύθηκε. Η ταφόπλακα στις ελπίδες του ΠΑΟΚ για κάτι καλό μπήκε στο 85’ από τον Τσιρίλο που αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποχώρησε πρόωρα για τα αποδυτήρια.



Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Γιόνσον, Όμο, Ριέρα, Μπάλαμπαν (87' Σαλαλί), Γκαλίτσιος, Γουνδουλάκης, Σάμαρης, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Σβέρκος (80' Κούκετς)

Στον πάγκο: Παναγόπουλος, Κολοβός, Αναστασόπουλος, Κούρντι, Πούπο

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς (57' Κρέσιτς), Γκαρσία, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο (59' Ελ Ζαρ), Βιεϊρίνια, Ίβιτς (68' Σαλπιγγίδης), Τσουκαλάς, Αθανασιάδης, Σαβίνι, Ετό

Στον πάγκο: Μπαλάφας, Μουσλίμοβιτς, Σακελαρίου, Αρίας





Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x