Stoiximan Super League

Δήμιος… χωρίς κουκούλα

Ο άνθρωπος που στέλνει την ΑΕΛ με το ενάμιση πόδι στη Football League έχει όνομα και λέγεται Μάριο Μπρέσκα. O δήμιος των «βυσσινί» κατάφερε μέσα σε τρία λεπτά (60’, 63’) να ελαχιστοποιήσει τις ελπίδες που διατηρούσε η ΑΕΛ για παραμονή στην Σούπερ Λίγκα. Ο Μετίν μείωσε με πέναλτι στο 75’ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι, για άλλη μία φορά φέτος, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα λάθος από τη διαιτησία.

Ο άνθρωπος που στέλνει την ΑΕΛ με το ενάμιση πόδι στη Football League έχει όνομα και λέγεται Μάριο Μπρέσκα.

O δήμιος των «βυσσινί» κατάφερε μέσα σε τρία λεπτά (60’, 63’) να ελαχιστοποιήσει τις ελπίδες που διατηρούσε η ΑΕΛ για να παραμμείνει στην Σούπερ Λίγκα και την έστειλε αγκαζέ με τον Πανσερραϊκό, στα φαβορί για την… πτώση.

Ο Μετίν μείωσε με πέναλτι στο 75’ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι, για άλλη μία φορά φέτος, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα λάθος από τη διαιτησία.

Οι «βυσσινί» διαμαρτύρονται για το πρώτο γκολ του Μπρέσκα, ο οποίος ήταν εκτεθειμένος όταν άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης, αλλά και για μία φάση στο πρώτο ημίχρονο κατά την οποία υπάρχει επαφή μεταξύ του Τσιμπάμπα και του Ντολεζάι εντός περιοχής. Βέβαια, παράπονα έχουν και οι φιλοξενούμενοι, καθώς στο 45’ δεν μέτρησε «καθαρό» γκολ του Ούμπιντες.

Τραγική η εικόνα του Αμπουμπακάρι, ο οποίος έκλαιγε με λυγμούς και ζητούσε συγγνώμη από τους συμπαίκτες του, όταν από δικό του λάθος προήλθε το δεύτερο γκολ των «ερυθρόλευκων». Επίσης, το πλάνο στον Σάκη Τσιώλη κατά τη λήξη του ματς, ο οποίος αντί να πανηγυρίζει καθόταν σκεπτικός στον πάγκο του, ήταν μία εικόνα... χίλιες (και βάλε) λέξεις!



Στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες έψαχναν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο και αυτό φυσικά οφειλόταν στην κρισιμότητα του αγώνα κυρίως για τους γηπεδούχους αλλά και στο γεγονός ότι επρόκειτο για το μεγάλο ντέρμπι του Κάμπου.

Παρ’ όλα αυτά, το παιχνίδι δεν άργησε να ανοίξει. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν την πολυτέλεια να περιμένουν τον Ολυμπιακό Βόλου, χρειάζονταν το «τρίποντο», οπότε ήταν αναγκασμένοι να ρισκάρουν. Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» είναι μία από τις πιο επικίνδυνες ομάδες της Σούπερ Λίγκας όταν αγωνίζονται στην κόντρα και κάθε τους αντεπίθεση μύριζε κίνδυνο για την ομάδα του Κωστένογλου.

Στο 28’ άρχισαν τα… όργανα των παραπόνων. Ο Τσιμπάμπα έρχεται σε επαφή με τον Ντολεζάι στην περιοχή των φιλοξενούμενων, πέφτει στο χορτάρι και όλο το «AEL FC ARENA» ξεσηκώνεται, ζητώντας πέναλτι. Λίγα λεπτά αργότερα, κι ενώ ο Ολυμπιακός είχε ανέβει ψηλά και γινόταν ολοένα και πιο επικίνδυνος για την ΑΕΛ, στο 45’, ο Ούμπιντες έστειλε από κανονική θέση την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής δεν μέτρησε το γκολ.

Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, ανάγκασαν τους Λαρισαίους να επαναφέρουν στο μυαλό τους τα… «κομπλιμέντα» του Όσιμ για την στρογγυλή Θεά.

Η ΑΕΛ επέστρεψε από τα αποδυτήρια αποφασισμένη να πάρει τη νίκη, ανέβηκε πιο ψηλά και πίεσε την ομάδα του Τσιώλη. Αν ωστόσο οι παίκτες της παρουσιάζονταν λίγο πιο ομαδικοί και ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια, θα είχαν καταφέρει να ανοίξουν πρώτοι το σκορ. Αντί να συμβεί αυτό, όμως, στα λεπτά της «καθαρής» υπεροχής τους στο ματς (45’- 60’), ένα τραγικό λάθος του Τσοντοφάλσκι, τους έκοψε τα πόδια.

Ο νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας των γηπεδούχων βγήκε από την εστία του για να διώξει την μπάλα αλλά τα… θαλάσσωσε, καθώς αυτή βρέθηκε στα πόδια του Μπρέσκα και ο Σλοβάκος επιθετικός άνοιξε σε κενή εστία το σκορ. Με τη βοήθεια του ριπλέι, λίγο αργότερα, όμως, διαπιστώθηκε ότι δεν έφταιγε μόνο ο Τσοντοφάλσκι που η ΑΕΛ βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού ήταν εκτεθειμένος όταν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάτι που όμως δεν υπέπεσε στην αντίληψη του επόπτη.

Σαν να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά αργότερα, ο Αμπουμπακάρι κάνει ένα λάθος στον άξονα, από το οποίο επωφελήθηκε ο Μπρέσκα. Χωρίς να τον προλάβει κανείς, ο ξανθός δήμιος της ΑΕΛ έφτασε στο τετ-α-τετ με τον Τσοντοφάλσκι, τον νίκησε και διπλασίασε τα τέρματά του.

Το εύστοχο πέναλτι του Μετίν στο 75’, το οποίο το κέρδισε ο Βενετίδης σε μαρκάρισμα του Ούμπιντες, δεν έφτασε για να ανατρέψει την ψυχολογία και την εις βάρος των «βυσσινί» κατάσταση.

Πλέον η ΑΕΛ είναι αναγκασμένη να ελπίζει σε θαύματα… Γίνονται τέτοια στην εποχή μας;



Λάρισα (Νίκος Κωστένογλου): Τσοντοφάλσκι, Μελίσσης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Σίμιτς (46' Κούλιτς), Αμπουμπακάρι (70' Ρέντζας), Μετίν, Ρομέου, Τσιμπάμπα, Κολοβέτσιος, Μπλάζεκ

Στον πάγκο:Αμπάρης, Κόζακ, Πλιάγκας, Ιγκλέσιας, Σιατραβάνης

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης) Γιακούποβιτς, Ντολεζάι, Καπετάνος ( 87' Ρόκας), Ούμπιντες, Μπρέσκα (75' Τόμας), Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Μάρτιν (93' Ροντρίγκεζ), Ζέλεσι, Μόνχε, Αλβάρεζ

Στον πάγκο: Ρόκα, Ριβέρα, Νέμεθ, Μητρόπουλος, Ροντρίγκεζ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Γουργιώτης (Φθιώτιδας)
ΓΗΠΕΔΟ: «AEL FC ARENA»





Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x