Ελλάδα

Σε δύσκολη θέση οι «Δικέφαλοι» για διαφορετικούς λόγους

Σε δύσκολη περιέρχεται ο ΠΑΟΚ μετά την αποχώρηση του Λάζαρου Παπαδόπουλου. Όπως εξήγησε ο Σούλης Μαρκόπουλος, μετά το τέλος του παιχνιδιού με την ΑΕΚ, ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε «χτιστεί» πάνω στον «Λάζο» και τώρα τα πλάνα του πρέπει να αλλάξουν. Σκούρα τα πράγματα και για την «Ένωση» που παρέμεινε στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και πλέον χρειάζεται κατεπειγόντως τις νίκες για να μην κινδυνεύσει, όπως τόνισε και ο Άγγελος Κορωνιός.

Σε δύσκολη περιέρχεται ο ΠΑΟΚ μετά την αποχώρηση του Λάζαρου Παπαδόπουλου, όπως εξήγησε ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά το τέλος του παιχνιδιού με την ΑΕΚ. Όπως τόνισε ο Έλληνας κόουτς, ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε «χτιστεί» πάνω στον «Λάζο» και τώρα τα πλάνα του πρέπει να αλλάξουν.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την εμφάνισή τους. Ήταν συγκεντρωμένοι, ξεκίνησαν δυνατά και πήραν μια διαφορά την οποία διατήρησαν μέχρι τέλους. Θεωρώ πως όλοι οι παίκτες χρησιμοποιήθηκαν σωστά. Όλα αυτά όμως έρχονται βέβαια σε δεύτερη μοίρα. Είναι πολύ άσχημο να έχεις κερδίσει και να είσαι στεναχωρημένος. Φεύγει ένας παίκτης στον οποίο πιστέψαμε και χτίσαμε την ομάδα πάνω του. Ο Λάζαρος είναι πολύ καλό και συνεργάσιμο παιδί, αρκεί να ξέρεις πώς να του συμπεριφερθείς. Τον κάναμε αρχηγό και λειτούργησε κάτι παραπάνω από υποδειγματικά. Καλούσε τους συμπαίκτες του σε μίτινγκ, τους έκανε το τραπέζι μετά από άσχημα αποτελέσματα. Έκανε πράγματα που δύσκολα βλέπεις να κάνουν άλλοι. Τον ευχαριστώ για όλα όσα πρόσφερε και του εύχομαι ό,τι καλύτερο. Είναι άσχημο να χτίζεις την ομάδα για διαφορετικούς στόχους και 9 αγώνες πριν το τέλος να σου αλλάζουν όλα τα σχέδια. Είμαστε σε δύσκολη θέση γιατί θα αποχωριστούμε τον παίκτη στον οποίο στηριχθήκαμε», ήταν τα λόγια του τεχνικού ΠΑΟΚ.

Όσο για το αν οι προπονητές κάνουν «εκπτώσεις» λόγω της οικονομικής κατάστασης ο κ. Μαρκόπουλος απάντησε: «Τι θα πει κάνουν οι προπονητές εκπτώσεις; Τι να κάνει ο προπονητής; Τι να κάνω εγώ; Να πω στον Λάζο να μείνει εδώ; Ο προπονητής δεν πληρώνει τους παίκτες. Αρα; Ποιος δεν θα ήθελε έναν καλό παίκτη στην ομάδα του;».

Για τις φήμες που θέλουν τους Μάρσαλ και Ντόζιερ να αποχωρούν, είπε: «Πολλά γράφονται, αν όμως κάτι δεν είναι σίγουρο δεν μπορώ να μιλήσω. Το θέμα είναι τι θα γίνει στην συνέχεια. Καπνός, πάντως, υπάρχει. Δεν είναι απαραίτητο να μην πληρώνεται ο παίκτης για να θέλει να φύγει. Υπάρχουν ομάδες που αυτή την εποχή δίνουν πολλά λεφτά και οι ξένοι που τα κυνηγούν τρελαίνονται».

Σκούρα τα πράγματα και για την «Ένωση» που παρέμεινε στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και πλέον χρειάζεται κατεπειγόντως τις νίκες για να μην κινδυνεύσει, όπως τόνισε και ο Άγγελος Κορωνιός.

«Το παιχνίδι χάθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο. Τότε που ο ΠΑΟΚ πήρε μια διαφορά και αναγκαστήκαμε να τον κυνηγάμε μέχρι να βρούμε ένα καλό μας αγωνιστικό κομμάτι για να γυρίσουμε το ματς. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε εναντίον του Λάζαρου Παπαδόπουλου, ο οποίος είναι από τους καλύτερους παίκτες στο λόου ποστ. Θα ήθελα πολύ να έχω έναν ψηλό παίκτη που να περνά η μπάλα χαμηλά και να γίνεται από εκεί το παιχνίδι… Δυστυχώς δεν έχουμε τέτοιο… Παλεύουμε με αυτούς που έχουμε. Προσπαθώ να δώσω στα παιδιά να καταλάβουν ότι όλα τα παιχνίδια που απομένουν είναι τελικοί για εμάς. Προχωράμε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Κοιτάμε το επόμενο ματς και στόχος μας είναι να πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε για να μην κινδυνεύσουμε», είπε ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων».

Από την πλευρά του ο Περικλής Δορκοφίκης δεν θέλησε να τοποθετηθεί για το ματς με τον ΠΑΟΚ, αλλά να... ταρακουνήσει τους συμπαίκτες του: «Δεν θέλω να μιλήσω για το σημερινό παιχνίδι. Θέλω να ζητήσω από τους συμπαίκτες μου, με πρώτο εμένα, να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να βάλουμε μπροστά τον εγωισμό και τον ανδρισμό μας και να κρατήσουμε την ομάδα στην Α1».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x