Stoiximan Super League

Προσγείωση…

Τα πόδια τους στο έδαφος θέλει ο Ερνέστο Βαλβέρδε να έχουν οι παίκτες τους ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και να μην πιστεύουν ότι έχουν ήδη καθαρίσει το πρωτάθλημα, γιατί μπορεί να τους κοστίσει. «Παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα» έλεγε στο περιβάλλον του ο Ισπανός τεχνικός, μία ημέρα μετά το «διπλό» στην έδρα του Άρη.

Τα πόδια τους στο έδαφος θέλει ο Ερνέστο Βαλβέρδε να έχουν οι παίκτες τους ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και να μην πιστεύουν ότι έχουν ήδη καθαρίσει το πρωτάθλημα, γιατί μπορεί να τους κοστίσει. «Παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα» έλεγε στο περιβάλλον του ο Ισπανός τεχνικός, μία ημέρα μετά το «διπλό» στην έδρα του Άρη.

Σε ρυθμούς ντέρμπι θα αρχίσουν να κινούνται από σήμερα στον Ολυμπιακό, αφού το ερχόμενο Σάββατο ακολουθεί το πολύ κρίσιμο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στο οποίο υπάρχει η μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσουν το πρωτάθλημα, αλλά και ο κίνδυνος να …μπλέξουν. Οι «ερυθρόλευκοι» ξέρουν πως σε περίπτωση νίκης (ή έστω ισοπαλίας) θα πάει η διαφορά στο +10 και θα τελειώσει επί της ουσίας η υπόθεση τίτλος, ενώ με ήττα οι «πράσινοι» θα μειώσουν στους τέσσερις και θα ελπίζουν μέχρι τέλους.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε για τον λόγο αυτό θέλει να κρατήσει χαμηλά τους τόνους μετά τη νίκη επί του Άρη το Σάββατο, αλλά και λόγω της διαφοράς, αφού σε ένα ντέρμπι μετράει πάνω απ’ όλα η θέληση. Ο Ισπανός βέβαια τόνιζε στο στενό του περιβάλλον για το παιχνίδι της Θεσσαλονίκης: «Ίσως να κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι μακριά από την έδρα μας» , ενώ επαναλάμβανε συνεχώς: «Έχουμε παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο φέτος στην Ελλάδα». Για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό ιδίως έλεγε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε τη νίκη για να αυξήσουμε τη διαφορά και να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Μόνο του Μοϊσές «παίζεται»

Ενόψει του «αιώνιου» ντέρμπι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, αφού τόσο ο Μιραλάς δεν έχει κάτι στα πλευρά, όπως αποδείχτηκε από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, όσο και ο Μανιάτης, ο οποίος απλώς υπέφερε από κράμπες. Το χτύπημα που δέχτηκε ο Μπράβο στο γόνατο δεν εμπνέει κάποια σοβαρή ανησυχία, αν και θα φανεί σήμερα περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Ο Μοντεστό παρουσίασε κάποια σημάδια κόπωσης, όμως δεν είναι ικανά να τον αφήσουν εκτός, ενώ και ο Ποτουρίδης αναμένεται να μπει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων. Έτσι το μοναδικό ερωτηματικό παραμένει ο Μοϊσές Ουρτάδο, ο οποίος θα δοκιμάσει το πόδι του μέσα στην εβδομάδα και θα ανάλογα θα αποφασιστεί η συμμετοχή του, με τις πιθανότητες να μην είναι με το μέρος του.

Τα «ερυθρόλευκα» ρεκόρ

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά επτά ρεκόρ κυνηγάει να καταρρίψει ο Ολυμπιακός μέχρι το τέλος της σεζόν. Πιο συγκεκριμένα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να … λαμβάνουν:

-Το σερί των 16 συνεχών νικών. Το έχει ο Ολυμπιακός από την περίοδο 2005-06. Ήδη οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δέκα και αν κλείσουν το υπόλοιπο του πρωταθλήματος μόνο με νίκες θα φτάσουν τις 18 σερί.

-Το ρεκόρ της καλύτερης άμυνας όλων των εποχών. Σε 30άρι πρωτάθλημα το ρεκόρ το έχει ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε το 2009 (14 γκολ) και ο Παναθηναϊκός το 1984. Σε 34άρι πρωτάθλημα το έχει πάλι ο Ολυμπιακός το 1973 (13 γκολ). Οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να σπάσουν και τα δύο! Με το γκολ του Νέτο ο Ολυμπιακός έφτασε τα δέκα παθητικό.

-To ρεκόρ των περισσότερων νικών. Πάντα αναφερόμαστε σε 30άρι πρωτάθλημα και το ρεκόρ το κατέχει ο Ολυμπιακός από την περίοδο 2000-01, όταν και τελείωσε το πρωτάθλημα με 25! Φέτος οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να φτάσουν τις 27. Εχουν ήδη 19.

-Το ρεκόρ της μεγαλύτερης διαφοράς από τον δεύτερο. Αυτή τη στιγμή η διαφορά είναι στους 7 βαθμούς. Το απόλυτο ρεκόρ είναι το +16 του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό τη σεζόν 1994-95.

-Το ρεκόρ του απόλυτου στα εντός έδρας. Δηλαδή το «15 στα 15»! Κι όμως, ο Ολυμπιακός δεν το έχει πετύχει ποτέ στην ιστορία του. Αντίθετα το έχει καταφέρει ο Αρης (1979) και η ΑΕΚ (1993). Μέχρι στιγμής έχει «10 στα 10».

-Το ρεκόρ της ανέπαφης εστίας. Ηδη ο Ολυμπιακός έχει 15 ματς που έχει κρατήσει τον αντίπαλο στο μηδέν από τα 22 συνολικά. Το ρεκόρ είναι σε 30άρι πρωτάθλημα το 1984 του ΠΑΟ (19 στα 30 ματς). Σε 34άρι πρωτάθλημα είναι του Ολυμπιακού το 1974 (23 στα 34). Θεωρητικά μπορεί να σπάσει και τα δύο.

-Το να τελειώσει το πρωτάθλημα χωρίς ισοπαλία. Αν και δεν πρόκειται για επίτευγμα, εντούτοις θα είναι εντυπωσιακό να τελειώσει το πρωτάθλημα μία ομάδα δίχως ισοπαλία. Ο Ολυμπιακός έχει 19 νίκες και 3 ήττες μέχρι στιγμής.

Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x