Champions League

Βλέπει Άγγλους και… τρέμει

Δυο φορές τα τελευταία τρία χρόνια η Μίλαν έχει γνωρίσει τον αποκλεισμό στη φάση των «16» του Champion League και μετά την ήττα 1-0 από την Τότεναμ στο «Σαν Σίρο» κινδυνεύει να της συμβεί και τρίτη φορά. Πολύ καλά διαβασμένη η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ, κινδύνεψε ελάχιστα από τους «ροσονέρι» και πήρε αυτό που ήθελε στο 80’ γκολ που σημείωσε ο Κράουτς, μετά από εξαιρετική κούρσα του Λένον. Δεν μέτρησε –σωστά- γκολ του Ιμπραΐμοβιτς στις καθυστερήσεις. Επεισόδια στο τέλος.

Δυο φορές τα τελευταία τρία χρόνια η Μίλαν έχει γνωρίσει τον αποκλεισμό στη φάση των «16» του Champion League και μετά την ήττα 1-0 από την Τότεναμ στο «Σαν Σίρο» κινδυνεύει να της συμβεί και τρίτη φορά.

Πολύ καλά διαβασμένη η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ, κινδύνεψε ελάχιστα από τους «ροσονέρι» και πήρε αυτό που ήθελε στο 80’ γκολ που σημείωσε ο Κράουτς, μετά από εξαιρετική κούρσα του Λένον. Δεν μέτρησε –σωστά- γκολ του Ιμπραΐμοβιτς στις καθυστερήσεις. Επεισόδια στο τέλος.

Η Τότεναμ έτσι πέτυχε ίσως τη μεγαλύτερη νίκη της ευρωπαϊκής της ιστορίας, που τη φέρνει σε θέση ισχύος εν όψει της ρεβάνς του Λονδίνου.

Τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε ο βασικός τερματοφύλακας τςη Μίλαν, Αμπιάτι, μετά από μόλις 19 λεπτά παιχνιδιού.



Το κατόρθωμα των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ ζήλεψε η ομάδα του Λονδίνου, που αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και ξεκίνησε πολύ δυναμικά το παιχνίδι. Οι Άγγλοι επένδυσαν στην ταχύτητα και τη δύναμή τους στα άκρα και προσπάθησαν να χτυπήσουν εκεί τους αντιπάλους τους, οι οποίοι για μισό ημίχρονο δεν έδειχναν να αντιλαμβάνονται ότι αγωνίζονται εντός έδρας. Ακόμη κι όταν το ματς ισορρόπησε, η Τότεναμ ήταν αυτή που μπορεί να λέει πως έχασε την καλύτερη ευκαιρία, όταν στο 42’ εξαιρετικό σουτ του Φαν ντερ Φάαρτ απέκρουσε δύσκολα ο Αμέλια.

Για 15 λεπτά στο δεύτερο μέρος, η 7 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ, αλλά μπόρεσε να απειλήσει μόνο από στημένες φάσεις με πρωταγωνιστή τον Μάριο Γέπες, αλλά ακόμη μεγαλύτερο τον Γκόμες, ο οποίος έδιωξε εντυπωσιακά δύο κεφαλιές του αμυντικού της Μίλαν.

Όσο περνούσε η ώρα, η Μίλαν είχε πολλούς παίκτες που δεν έδειχναν ικανοί να βοηθήσουν, ενώ η διπλή ζώνη άμυνας της Τότεναμ αντιμετώπιζε προβλήματα από την όποια πίεση δεχόταν. Ήταν φανερό ότι οι Άγγλοι έψαχναν μια ευκαιρία να χτυπήσουν στην αντεπίθεση και αυτή ήρθε δέκα λεπτά πριν το τέλος με έναν από τους καλύτερους πάικτες του γηπέδου. Ο Άαρον Λένον έκανε εντυπωσιακή κούρσα πέρασε και τον Γέπες και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Κράουτς, ο οποίος πέτυχε ένα εύκολο γκολ.


Mil 0-1 Tot
Ανέβηκε από mrgoalsarena. - Δείτε κι άλλα αθλητικά και extreme sports video.

Η ομάδα του Μιλάνου φωνάζει για τέρμα που σημείωσε στις καθυστερήσεις ο Ιμπραΐμοβιτς, το οποίο αν και πολύ όμορφο, σωστέ δεν μέτρησε. Πριν ο Σουηδός σηκώσει το κορμί του στον αέρα και σκοράρει με ανάποδο ψαλίδι, είναι σε θέση οφσάιντ, ενώ κάνει και φάουλ στον Ντόσον.

Ο… γνωστός Γκατούζο δεν καταλαβαίνει βέβαια από τέτοια και με την ευκαιρία, έριξε μερικές ψιλές αλλά και κουτουλιές σε ανθρώπους του πάγκου της Τότεναμ, κάτι που δύσκολα που θα του συγχωρέσουν οι άνθρωποι της UEFA…



Μίλαν: Αμπιάτι (19' Αμέλια), Γκατούζο, Ζέεντορφ (46' Πάτο), Ιμπραΐμοβιτς, Νέστα, Φλαμινί, Αμπάτε, Τιάγκο Σίλβα, Ρομπίνιο, Γέπες, Αντονίνι.

Στον πάγκο: Παπασταθόπουλος, Όντο, Γιανκουλόφσκι, Μέρκελ, Λεγκροτάλιε.

Τότεναμ: Γκόμες, Λένον, Φαν ντερ Φάαρτ (62' Μόντριτς), Παλάσιος, Γκαλάς, Κράουτς, Ντόσον, Τσόρλουκα (61' Γούντγκειτ), Σάντρο, Ασου-Εκότο, Πίεναρ (76' Κράνιτσαρ).

Στον πάγκο: Κουντιτσίνι, Παβλιουτσένκο, Ντεφόε, Μπασόνγκ.

Γήπεδο: «Σαν Σίρο»
Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)

Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x