Champions League

Ρόμα για κλάματα, Σαχτάρ για φίλημα

Τις πιο γερές βάσεις για την πρόκριση στους «8» του Champions League έβαλε η Σαχτάρ Ντόνετσκ που επικράτησε 3-2 της Ρόμα στο «Ολίμπικο» και πλέον έχει –για τα καλά- το πάνω χέρι στον επαναληπτικό (8 Μαρτίου). Η ομάδα του Λουτσέσκου βρήκε απέναντι της μία ιταλική άμυνα σε… απόγνωση και την έκανε «κουρέλια».

Τις πιο γερές βάσεις για την πρόκριση στους «8» του Champions League έβαλε η Σαχτάρ Ντόνετσκ που επικράτησε 3-2 της Ρόμα στο «Ολίμπικο» και πλέον έχει –για τα καλά- το πάνω χέρι στον επαναληπτικό (8 Μαρτίου).

Η ομάδα του Λουτσέσκου βρήκε απέναντι της μία ιταλική άμυνα σε… απόγνωση και την έκανε «κουρέλια».

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Περότα στο 28’, αλλά στη συνέχεια ήρθαν τρία διαδοχικά γκολ από τους Ουκρανούς για να παγώσουν το στάδιο της πρωτεύουσας της γειτονικής χώρας (29’ Ζάντσον, 36’ Ντάγκλας Κόστα, 42’ Λουίς Αντριάνο). Το μόνο που κατάφεραν οι Ρωμαίοι, αν και πίεσαν την Σαχτάρ στο δεύτερο μέρος, ήταν να μειώσουν στο 61’ με ένα εκπληκτικό γκολ του Μενέζ.



Ότι δεν βρισκόταν στην καλή της φάση το γνωρίζαμε. Αλλά, ότι θα την έπιανε τέτοια… τρικυμία, μέσα σε ένα 45λεπτο κόντρα στη Σαχτάρ, κανείς δεν το περίμενε.

Η Ρόμα του Κλαούντιο Ρανιέρι, μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και όταν άνοιξε το σκορ με την κεφαλιά του Περότα (και την βοήθεια του Ρατ, αφού η μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα κόντραρε στα πόδια του), όλα έδειχναν ότι θα έχει μία εύκολη βραδιά.

Τελικά, μόλις ένα λεπτό αργότερα διαψεύστηκαν όλα με τον πιο εμφατικό τρόπο. Η Σαχτάρ στο 29’ βγήκε στην κόντρα και πέτυχε ένα –ολίγον τι- τυχερό γκολ με το σουτ του Ζάντσον, από το οποίο η μπάλα κόντραρε σε σώματα και κατέληξε στα δίχτυα.

Από εκεί κι έπειτα, ήταν σαν κάποιος να… έριξε στάχτη στο ποτό των αμυντικών της Ρόμα. Δεν ήξεραν ούτε που πάταγαν, ούτε που βρίσκονταν, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι παίκτες του Λουτσέσκου.

Αρχικά, ο Ντάγκλας Κόστα βρήκε τον χώρο και με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έδωσε στη Σαχτάρ το προβάδισμα (2-1) και στο 42’ μπήκε το κερασάκι στην τούρτα. Σε μία άμυνα που έμπαζε νερά, ο Λουίζ Αντριάνο «έγραψε» με ψύχραιμο πλασέ το 1-3.

Η ομάδα του Ρανιέρι επέστρεψε από τα αποδυτήρια με διάθεση να γυρίσει την εις βάρος της κατάσταση. Κι αυτό ήταν ολοφάνερο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά, από την άλλη, η ουκρανική ομάδα της έδειξε ότι ήταν ήδη πολύ αργά.

Με εικόνα ομάδας που γνωρίζει τι θέλει, αλλά και πώς να το πάρει, «πλήρωσε» την ασφυκτική πίεση των γηπεδούχων μόνο με ένα γκολ. Στο 61’ ο Μενέζ, έπειτα από εξαιρετική ενέργειά του κι ενώ βρισκόταν εκτός περιοχής, σημάδεψε το δεξί «γάμα» της εστίας του Πιάτοφ και μείωσε για τους γηπεδούχους σε 3-2.

Ακολούθησαν κι άλλες ευκαιρίες από τους Ρωμαίους, αλλά τόσο ο τερματοφύλακας της Σαχτάρ που βρισκόταν σε καλή μέρα όσο και ο τρόπος που χειρίστηκε το παιχνίδι η ουκρανική ομάδα, δεν επέτρεψαν στους Ιταλούς να σκοράρουν ξανά.



Ρόμα (Κλαούντιο Ρανιέρι): Ντόνι, Μεξές, Βούτσινιτς, Τότι, Ταντέι, Ντε Ρόσι, Ρίισε, Περότα, Μπουρδίσο, Κασέτι, Μενέζ

Στον πάγκο: Λόμποντ, Καστελίνι, Ζουάν, Μποριέλο, Γκρέκο, Σιμπλίσιο, Μπρίγκι

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιάτοφ, Χούμπσμαν, Ζάντσον, Λουίς Αντριάνο, Βίλιαν, Ντάγκλας Κόστα, Εμκιταριάν, Ρατ, Τσιγκρίνσκι, Σρνα, Ρακίτσκι

Στον πάγκο: Κούτζάμοφ, Εντουάρντο, Στεπανένκο, Τεϊξέιρα, Ιστσένκο, Κιζόφ, Βίτσενετς

Γήπεδο: «Ολίμπικο»
Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)













Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x