Stoiximan Super League

Κωστένογλου: «Για ποιά υπερομάδα μιλάτε;»

Τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί με την άποψη ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έμοιαζε με… υπερομάδα έπειτα από την νίκη που πήρε κόντρα στη Λάρισα εξήγησε ο Νίκος Κωστένογλου. Ο τεχνικός της ΑΕΛ ξεκαθάρισε πως η ομάδα του δεν πρόκειται να παραδώσει τα όπλα και θα παλέψει μέχρι και το «τελευταίο δευτερόλεπτο» για την παραμονή, ενώ αναφλερθηκε στα διαιτητικά λάθη που έχουν γίνει εις βάρος των «βυσσινί», λέγοντας ότι δημιουργούν… ερωτηματικά.

Τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί με την άποψη ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έμοιαζε με… υπερομάδα έπειτα από την νίκη που πήρε κόντρα στη Λάρισα εξήγησε ο Νίκος Κωστένογλου. Ο τεχνικός της ΑΕΛ ξεκαθάρισε πως η ομάδα του δεν πρόκειται να παραδώσει τα όπλα και θα παλέψει μέχρι και το «τελευταίο δευτερόλεπτο» για την παραμονή, ενώ αναφέρθηκε στα διαιτητικά λάθη που έχουν γίνει εις βάρος των «βυσσινί», λέγοντας ότι δημιουργούν… ερωτηματικά.

Ο Κωστένογλου μίλησε επίσης για τον χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ της ΑΕΛ και των «ερυθρόλευκων», τονίζοντας πως: «το μόνο που θα πω είναι ότι η ομάδα μας έχει μεγαλύτερη ιστορία». Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να βρεθεί ο σύλλογος στη football league την επόμενη σεζόν, είπε: «Εμείς αν πέσουμε, θα πέσουμε ηρωικά και με ευπρέπεια».

Οι δηλώσεις του Κωστένογλου στη συνέντευξη Τύπου:

Για την επόμενη μέρα της ήττας από τον Ολυμπιακό Βόλου:

«Μετά από ένα άδικο αποτέλεσμα, που δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού, συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη πίστη και θάρρος τον δύσκολο αγώνα μας. Μέχρι το τελευταίο ματς, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του πρωταθλήματος, δεν θα καταθέσουμε τα όπλα. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών και θεωρώ ότι εμείς θα έπρεπε να είμαστε οι νικητές. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τον κόσμο μας, που η παρουσία του ήταν συγκινητική. Θεωρώ ότι ο κόσμος μας, η ιστορία της ΑΕΛ και η δυναμική της είναι σημαντικά στοιχεία. Η ομάδα μέσα από αυτή την προσπάθεια, έχει να κερδίσει πράγματα. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα η οποία στους τελευταίους αγώνες έχει πολύ καλή εικόνα και καλά αποτελέσματα. Για εμάς, όμως, είναι μονόδρομος να πάμε εκεί και να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι».

Για την ψυχολογία των παικτών:

«Η πρώτη προπόνηση ήταν λίγο δύσκολη. Είδα πολλές φορές το παιχνίδι και είμαι πεπεισμένος ότι τα παιδιά αισθάνθηκαν αδικημένοι με τον τρόπο που εξελίχθηκε το ματς. Για μένα στη φάση του πέναλτι, όλα θα άλλαζαν. Η εικόνα θα ήταν διαφορετική και το αποτέλεσμα νικηφόρο. Κι επειδή υπερέβαλαν εαυτούς σε πολλά σημεία του παιχνιδιού, νιώθουν αυτή την αδικία. Με το πέρασμα των ημερών και μέχρι τον αγώνα της Κυριακής, πιστεύω ότι θα είμαστε αρκετά ικανοί και έτοιμοι ώστε να δούμε κατάματα τον αντίπαλο και να έχουμε την παρουσία που αρμόζει στη δική μας ομάδα. Δεν θέλω να μοιρολατρούμε όμως ούτε να κοιτάμε πίσω. Θα χαράξουμε μπροστά την πορεία μας».

Για τις ελπίδες σωτηρίας που έχουν απομείνει:

«Θα επενδύσουμε μόνο στη σύμπνοιά μεταξύ του κόσμου, της διοίκησης και του ποδοσφαιρικού τμήματος. Κι εσείς οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να είστε παρατηρητές και αντικειμενικοί κριτές. Δέχομαι οποιαδήποτε κριτική και είναι καλό να κάνετε κριτική, γιατί προσωπικά μέσα από την κριτική εγώ προοδεύω. Αλλά, θέλω να κρίνεται αντικειμενικά και με βάση τις εκάστοτε συνθήκες. Και το λέω αυτό, γιατί πέρασε το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου και φάνηκε ότι ο αντίπαλος είναι υπερομάδα. Για ποια υπερομάδα μιλάμε; Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είδα μια οργανωμένη επίθεση του αντιπάλου. Στο διάστημα 45’-60’ είδαμε την καλύτερη ΑΕΛ και εκεί ακριβώς δεχτήκαμε το γκολ. Δυστυχώς, όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Όμως, ο υγιώς σκεπτόμενος φίλαθλος μπορεί να καταλάβει. Ήθελα, όμως, να ήταν το σκορ 1-0 με το πέναλτι. Θα βλέπαμε πολύ διαφορετικά το παιχνίδι. Ίσως, όμως, δεν ήθελαν να προηγηθούμε; Δεν ξέρω. Και το γκολ ήταν οφσάιντ. Κι επειδή θέλω να είμαι δίκαιος και να λέω τα πράγματα με το όνομά τους, δεν πήραμε ένα πέναλτι και δεχτήκαμε ένα γκολ οφσάιντ, αλλά δεν μέτρησε ένα κανονικό γκολ του αντιπάλου. Αν δείτε το παιχνίδι θα διαπιστώσετε ότι η ομάδα μας ξεκίνησε πολύ καλά, η 8λεπτη διακοπή μας έκανε κακό, μας έβγαλε εκτός ρυθμού, αυτό βοήθησε τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος για ένα μικρό διάστημα ήταν καλύτερος και έβγαλε δυο αντεπιθέσεις. Όμως, στο δεύτερο ημίχρονο εμείς ήμασταν οι πρωταγωνιστές τουλάχιστον μέχρι το 60’ και σε ένα καίριο σημείο του αγώνα δεχτήκαμε αυτό το γκολ, το οποίο προήλθε από παίκτη που ήταν οφσάιντ. Άρα καταλαβαίνετε πως τελειώνοντας το παιχνίδι η μία ομάδα φαίνεται υπερομάδα και η άλλη μικρή. Διαφωνώ κάθετα με αυτό».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την αγωνιστικότητα των παικτών:

«Πάρα πολύ. Έγινε ατόπημα στη φάση του δευτέρου γκολ, αλλά πέραν του λάθος του Αμπουμπακάρι, υπήρχαν συγκεκριμένες οδηγίες για το που θα πρέπει να βρίσκονται οι παίκτες στα στημένα, αλλά δεν μπορώ να κακολογήσω τους παίκτες μου. Τα παιδιά είχαν μία ιδιαίτερη θέληση και πίστη ότι δεν έπρεπε να χάσουμε αυτό το παιχνίδι και στη φάση του δευτέρου γκολ άφησαν μόνο του τον Αμπουμπακάρι πίσω, παρ’ όλο που υπήρχαν διαφορετικές οδηγίες. Δεν θέλω όμως να ρίξω καμία ευθύνη και σε κανέναν, ούτε και στον Αμπουμπακάρι και γι’ αυτό και θα παίξει και στο επόμενο παιχνίδι. Άρα λοιπόν θεωρώ ότι και ο κόσμος είδε την αγωνιστικότητα των παικτών και γι’ αυτό και δεν αντέδρασε».

Για τη διαιτησία:

«Κάποια πράγματα που συμβαίνουν σε παρατεταμένη χρονική διάρκεια είναι άξια απορίας. Σου δημιουργούνται ερωτηματικά. Είναι παρατεταμένο αυτό το πράγμα. Εμείς αν πέσουμε, θα πέσουμε ηρωικά. Δεν χρειάζεται να μας σπρώξουν. Αλλά αν πέσουμε θα πέσουμε με ευπρέπεια. Εμείς τις αρχές μας, ως ομάδα και θα τις κρατήσουμε. Η εικόνα που θα δείχνουμε μέσα στο γήπεδο θα είναι η σωστή. Τουλάχιστον για την εικόνα εντός γηπέδου είμαι σίγουρος. Αλλά και για το διοικητικό κομμάτι είμαι εξίσου σίγουρος».

Για την εικόνα των νέων αποκτημάτων:

«Ο Πανκράτ είναι ο τελευταίος παίκτης που πήραμε και δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση και είναι ένας παίκτης που τον υπολογίζουμε και μπορεί να μας βοηθήσει. Δεν είναι φυσικά απόλυτο ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Πανκράτ».

Για τη δήλωση περί αποχώρησης Πηλαδάκη:

«Διάβασα τη δήλωση, δεν την κρίνω, αλλά δεν έχει επηρεάσει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Δεν ξέρω αν συμβαίνει αυτό, δεν έχω τέτοια ενημέρωση από τον πρόεδρο, αλλά στη ζωή άλλοι κάνουν δηλώσεις και άλλοι κάνουν πράξεις και νομίζω ότι ο κ. Πηλαδάκης είναι από τους ανθρώπους που κάνουν πράξεις».

Για το αν το παιχνίδι της Κυριακής στην Ξάνθη είναι η τελευταία ευκαιρία της Λάρισας:

«Όχι φυσικά. Δεν υπάρχει τελευταία ευκαιρία. Τελευταία ευκαιρία θα ήταν όταν και μαθηματικά δεν θα μπορείς να ανατρέψεις την κατάσταση. Σίγουρα όμως ψάχνεις θετικό αποτέλεσμα για να μπορέσεις να αντλήσεις δύναμη και να συνεχίσεις. Είναι επιτακτική ανάγκη να πάρουμε αποτελέσματα και κάποια στιγμή να πάρουμε και ένα διπλό για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Αυτό το γνωρίζουμε εξ αρχής».

Για τον χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου: «Δεν θα τον σχολιάσω, αλλά αυτό που θα πω είναι ότι η ιστορία της ΑΕΛ είναι πιο μεγάλη και πιο δυνατή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x