Europa League

Live: ΠΑΟΚ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-1 (Τελικό)

Στη Μόσχα θα τα παίξει όλα για όλα ο ΠΑΟΚ. Μπορεί να έχασε 1-0 από την ΤΣΣΚΑ στην Τούμπα, μπορεί από το 29’ που σκόραρε ο Νέσιντ να χάθηκε από το γήπεδο, αλλά οφείλει να πάει στη ρεβάνς και να παλέψει (έστω και αν, πλέον, δεν έχει πολλές πιθανότητες) για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Δείτε το φιλμ του αγώνα από το www.sport-fm.gr

Στη Μόσχα θα τα παίξει όλα για όλα ο ΠΑΟΚ. Μπορεί να έχασε 1-0 από την ΤΣΣΚΑ στην Τούμπα, μπορεί από το 29’ που σκόραρε ο Νέσιντ να χάθηκε από το γήπεδο, αλλά οφείλει να πάει στη ρεβάνς και να παλέψει (έστω και αν, πλέον, δεν έχει πολλές πιθανότητες) για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Η πρώτη ήττα του «Δικέφαλου» στην Ευρώπη, ήρθε στο χειρότερο σημείο. Παρότι πέτυχε τους Ρώσους χωρίς μερικά από τα μεγαλύτερα ατού τους (Λοβ, Χόντα και Γκονζάλες) οι υπόλοιποι παίκτες τους έφταναν και περίσσευαν για να κάνουν τη... ζημιά.

Δείτε το φιλμ του αγώνα από το www.sport-fm.gr



90+4' Τέλος της αναμέτρησης.

90+2' Τρίτη αλλαγή για την ΤΣΣΚΑ. Ο Α. Μπερεζούτσκι στον αγωνιστικό χώρο αντί του Τόσιτς.

90’ Κίτρινη κάρτα στον Βιεϊρίνια.

85’ Αλλαγή για την ΤΣΣΚΑ. Ο Τζαγκόεφ στη θέση του Ντουμπιά.

84’ Πολύ καλό σουτ του Ελ Ζαρ, ο Ακινφέεφ έπεσε στην κλειστή του γωνία (δεξιά) και έδιωξε την μπάλα κόρνερ.

76’ Ο βοηθός σταματάει σωστά με οφσάιντ τον Ελ Ζαρ που έβγαινε μόνος απέναντι από τον Ακινφέεφ.

70’ Ολοκληρώνει νωρίς-νωρίς τις αλλαγές του ο ΠΑΟΚ. Ο Αθανασιάδης περνάει στην θέση του Ίβιτς.

66’ Η πρώτη κίνηση του Σλούτσκι. Ο Κάουνα κάθεται στον πάγκο, στην θέση του ο Αλντονίν.

66’ Ευκαιρία για την ΤΣΣΚΑ! Ο Ντουμπιά βγαίνει μόνος στην επίθεση, τον μαρκάρουν με τα μάτια οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ, βρίσκει χώρο και σουτάρει από το ύψος της περιοχής, αλλά δεν απειλεί τον Κρέσιτς.

58’ Χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Φάουλ με τον Γκαρσία, κοντράρει στο τείχος, στην επαναφορά και πάλι ο Ουρουγουανός, η μπάλα φτάνει στον αμαρκάριστο Ελ Ζαρ μέσα στην περιοχή, αλλά αυτός δεν πιάνει όπως θα ήθελε το σουτ.

57’ Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Δεν αντέχει άλλο ο Βιτόλο, βγαίνει ο Ισπανός και μπαίνει ο Ελ Ζαρ.

57’ Ο διαιτητής τιμωρεί το σκληρό μαρκάρισμα του Μαμάεφ στον Βιεϊρίνια. Παρατηρείται με κίτρινη κάρτα ο ποδοσφαιριστής της ΤΣΣΚΑ.

55’ Φάουλ σε καλή θέση για την ΤΣΣΚΑ. Το εκτελεί απευθείας ο Τόσιτς, ωστόσο ο Κρέσιτς είναι σε ετοιμότητα και μπλοκάρει σταθερά.

46' Αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ! Ο Κρέσιτς περνάει στην θέση του Χαλκιά, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο, βγάζοντας με το ζόρι τα πρώτα 45 λεπτά.

46' Ξεκίνησε το β' μέρος.

45+2' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

43’ Μεγάλη ευκαιρία για την ΤΣΣΚΑ! Ωραία κίνηση από τον Νέσιντ, βγαίνει απέναντι από το τέρμα και πλασάρει, πέφτει και σώζει με τα πόδια ο Χαλκιάς!

40’ Σαφώς επηρεασμένος από το γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ, δείχνει να έχει χάσει την αυτοπεποίθηση που κέρδισε με το δυναμικό του ξεκίνημα. Έχει δώσει αρκετά μέτρα στην ΤΣΣΚΑ, η οποία αφού κοντρόλαρε το ματς στο δύσκολο γι’ αυτήν διάστημα 1’-20’, πλέον ελέγχει το ρυθμό.

31’ Ο Ναμπάπκιν βλέπει την κίτρινη κάρτα. Για τάκλιν από πίσω στον Βιεϊρίνια.

29’ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ, 1-0! Σέντρα από τα αριστερά του Σενίκοφ, υποδειγματικό κοντρόλ από τον Νέσιντ που ήταν αφύλακτος στην περιοχή, πλασάρει τον Χαλκιά και δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του.

26’ Οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ συνεργάζονται έξυπνα, ο Νέσιντ βγάζει σε θέση βολής τον Τόσιτς, απογοητευτικό το τελείωμα του Σέρβου, σουτάρει στις… πινακίδες.

24’ Πήγε να κάνει τη… ζημιά η ΤΣΣΚΑ! Η σέντρα-σουτ του Κάουνα παίρνει περίεργη τροχιά και φεύγει ελάχιστα άουτ.

20' Ισοπεδωτικός στο πρώτο εικοσάλεπτο ο ΠΑΟΚ, μπήκε δυνατά, έκανε ευκαιρίες και ακόμη και αν δεν σκόραρε, έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στο παιχνίδι.

15’ Έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ ο ΠΑΟΚ! Εξαιρετική ατομική ενέργεια του Βιεϊρίνια, φτάνει απέναντι από το τέρμα αλλά διστάζει να σουτάρει και χάνει την μπάλα.

13’ Το εκτελεί ο Γκαρσία και γεμίζει στην περιοχή, σηκώνεται πιο ψηλά απ’ όλους ο Ίβιτς και πιάνει την κεφαλιά φεύγει λίγο πάνω από την εστία.

12’ Ο Σαλπιγγίδης στην περιοχή, σουτάρει από πλάγια θέση, σε ετοιμότητα ο Ακινφέεφ πέφτει και απομακρύνει. Κόρνερ για τον «Δικέφαλο».

11’ Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Απευθείας φάουλ του Βιεϊρίνια, πολύ δυνατό αναγκάζει τον Ακινφέεφ να πέσει στη γωνία του και να διώξει με τις γροθιές.

3’ Πρώτη αξιόλογη επιθετική προσπάθεια από τον ΠΑΟΚ. Ο Γκαρσία εκτελεί κόρνερ από αριστερά, η μπάλα φτάνει στην περιοχή στον Τσιρίλο, κάνει καλό κοντρόλ ο Ιταλός και πιάνει ένα γυριστό, αλλά δεν βρίσκει στόχο.

1' Πρώτο σφύριγμα στο παιχνίδι.

* Η γνωστή, καυτή Τούμπα! Γεμάτη και... έτοιμη να σπρώξει τον ΠΑΟΚ στη νίκη.

* Οι 150 οπαδοί της ΤΣΣΚΑ έχουν πάρει θέση στην θύρα 8 του γηπέδου της Τούμπας.

* Θετικά νέα για τον ΠΑΟΚ: Ούτε στον πάγκο δεν κάθονται τελικά οι Λοβ και Χόντα.

* Ξεκινάει ο Βιτόλο! Ο Ισπανός ήθελε σαν τρελός να παίξει, ο Χάβος πείστηκε ότι για το επίπεδο ετοιμότητάς του και τον ρίχνει από την αρχή κόντρα στην ΤΣΣΚΑ!



ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς (46' Κρέσιτς), Σνάουτσνερ, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Βιτόλο (57' Ελ Ζαρ), Τσουκαλάς, Βιεϊρίνια, Ίβιτς (70' Αθανασιάδης), Σαλπιγγίδης.

Στον πάγκο έμειναν οι: Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Σαβίνι, Αρίας.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Λεονίντ Σλούτσκι): Ακινφέεφ, Ναμπάπκιν, Σενίκοφ, Ιγκνάσεβιτς, Β. Μπερεζούτσκι, Μαμάεφ, Σεμπέρας, Κάουνα (66' Αλντονίν), Τόσιτς (90+2' Μπερεζούτσκι) Ντουμπιά (85' Τζαγκόεφ), Νέσιντ.

Στον πάγκο έμειναν οι: Ράχιμιτς, Τσεπτσούγκοφ.

Διαιτητής: Αντρε Μάρινερ (Αγγλία)
Γήπεδο: Τούμπας



Τα λεφτά -μόνο- δεν φέρνουν την ευτυχία. Ο Άρης το απέδειξε περίτρανα κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι των πολλών εκατομμυρίων. Και ο ΠΑΟΚ κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι το αουτσάιντερ. Το μπάτζετ της ρωσικής ομάδας, σε σύγκριση με εκείνο του «Δικέφαλου του Βορρά» προκαλεί… ζαλάδα. Οι Μοσχοβίτες αποτελούν ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Europa League και έχουν αρκετούς ποδοσφαιριστές μεγάλης κλάσης που μπορούν να την φτάσουν μέχρι το τέλος.

Ακόμη και χωρίς -από ότι φαίνεται- τους Λοβ, Γκονζάλες και Χόντα και με δεδομένη την αγωνιστική της απραξία, καθώς δεν βρίσκεται σε εξέλιξη το ρωσικό πρωτάθλημα αυτή την περίοδο, έχει το προβάδισμα για τη νίκη και την πρόκριση. Όμως από την… καυτή Τούμπα, κανείς δεν έχει περάσει φέτος. Και δεν έχει παίξει με τυχαίες ομάδες ο ΠΑΟΚ στην έδρα του: Άγιαξ (3-3), Φενερμπαχτσέ (1-0), Ντιναμό Ζάγκρεμπ (1-0), Μπριζ (1-1) και Βιγιαρεάλ (1-0)!

Τυχαία, λοιπόν, μέχρι εδώ, τους «32» του θεσμού δεν έφτασε. Το θέμα είναι (όπως είπε και ο Χάβος παραμονή του παιχνιδιού) να πείσει και σήμερα γι’ αυτό. Ο Βιεϊρίνια, ο μεγάλος πρωταγωνιστής (με τέσσερα γκολ έως τώρα) του ΠΑΟΚ, για τον οποίο οι Ρώσοι έχουν πει τα καλύτερα «θα έπαιζε άνετα στην ομάδα μας», είναι έτοιμος να κάνει ξανά τη ζημιά, ενώ επιστρέφει μετά τη μακρά αποχή του ο Βιτόλο, παθιασμένος για να παίξει έστω και λίγα λεπτά απόψε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x