Euroleague

Πάλι καλά να λες…

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη επί της Κάχα Λαμποράλ στο ΟΑΚΑ, όχι όμως και να καλύψει την διαφορά των επτά πόντων με την οποία είχε ηττηθεί στη Βιτόρια. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικράτησαν με 76-74 του ισπανικού συλλόγου και πλέον είναι στο χέρι τους να κατακτήσουν την πρώτη θέση του πέμπτου ομίλου, εφόσον δεν χάσουν κόντρα σε Λιέτουβος και Μάλαγα. Γλίτωσαν τα χειρότερα οι «πράσινοι» αφού οι παίκτες του Ιβάνοβιτς ήταν ασταμάτητοι από τα 6,75.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη επί της Κάχα Λαμποράλ στο ΟΑΚΑ, όχι όμως και να καλύψει την διαφορά των επτά πόντων με την οποία είχε ηττηθεί στη Βιτόρια. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικράτησαν με 76-74 του ισπανικού συλλόγου, για την τέταρτη αγωνιστική του Top 16 της Euroleague, και πλέον είναι στο χέρι τους να κατακτήσουν την πρώτη θέση του πέμπτου ομίλου, εφόσον δεν χάσουν κόντρα σε Λιέτουβος και Μάλαγα. Γλίτωσαν τα χειρότερα οι «πράσινοι» αφού οι παίκτες του Ιβάνοβιτς ήταν ασταμάτητοι από τα 6,75.

Γλίτωσαν τα χειρότερα οι «πράσινοι» αφού οι παίκτες του Ιβάνοβιτς ήταν ασταμάτητοι από τα 6,75 (42 από τους 74 πόντους ήταν από τρίποντα).

Εξαιρετική εμφάνιση έξανε για το «τριφύλλι» ο Αντώνης Φώτσης (νταμπλ-νταμπλ με 22 πόντους, 11 ριμπάουντ και τρία κλεψίματα) με τον Μπατίστ να τον ακολουθεί.

Ουέρτας, Λόγκαν και Σαν Εμετέριο ξεχώρισαν για τους φιλοξενούμενους.

Το ματς

Ο Αντώνης Φώτσης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο ΟΑΚΑ, ευστοχώντας από τα 6,75, με τον Ουέρτας να απαντά αμέσως και να ισοφαρίζει (3-3). Σε καλή ημέρα φάνηκε να είναι ο «Μπάτμαν» ο οποίος συνέχισε να σκοράρει για τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά με καλάθι και φάουλ. Πιεστική η άμυνα του «τριφυλλιού» έκλεισε σωστά του Ισπανούς και τους δυσκόλεψε στο σκοράρισμα στα πρώτα λεπτά, ενώ τους ανάγκασε να υποπέσουν σε αρκετά λάθη. Σε μεγάλο ατού των γηπεδούχων μετατράπηκαν τα κερδισμένα επιθετικά ριμπάουντ που τους έδωσαν ταυτόχρονα… «δεύτερες ευκαιρίες». Δύο επιθέσεις χρειάστηκε η Κάχα Λαμποράλ για να μειώσει από τους 11 (14-3) στους πέντε χάρις σε δύο τρίποντα του Σαν Εμετέριο (14-9). Μόνο με τρίποντα συνέχισαν να σκοράρουν οι παίκτες του Ιβάνοβιτς και δεν τα πήγαν άσχημα αφού με 6/12 μείωσαν στους τρεις (21-18) στο τέλος της περιόδου.

Ζεστός μπήκε στο παρκέ ο Νίκολας και με δύο συνεχόμενα σουτ από την περιφέρεια έδωσε προβάδισμα εννέα πόντων στους γηπεδούχους (27-18). Ο Λόγκαν πήρε την κατάσταση στα χέρια του για τους φιλοξενούμενους (27-21 και 32-26) ενώ τον ακολούθησε ο Ουέρτας που με ακόμα ένα τρίποντο έκανε το 32-29. Στον πόντο ο ισπανικός σύλλογος (36-35) έκλεψε την μπάλα και έφυγε στον αιφνιδιασμό με τον Σαν Εμετέριο. Θεαματική τάπα δέχθηκε από τον Διαμαντίδη που κυνήγησε τη φάση, ωστόσο οι διαιτητές θεώρησαν ότι ο Καστοριανός έκανε φάουλ χρεώνοντας τον με το τρίτο του και δημιουργώντας πονοκέφαλο στον «Ζοτς». Μπροστά με τρίποντο του Τελέτοβιτς η Κάχα (36-39) για πρώτη φορά, ωστόσο με Φώτση και Τέπιτς ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με βραχεία κεφαλή, 40-39.

Ο Λόγκαν ξαναέβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ (42-40) με τον Φώτση να απαντά άμεσα και να κάνει το 43-42. Πιεστικές άμυνες εκατέρωθεν με τον Τέπιτς να δυσκολεύεται και τον Ομπράντοβιτς να περνά στην θέση του στα μισά της περιόδου τον Διαμαντίδη. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έδωσε άλλο ρυθμό στο ματς που είχε σαν αποτέλεσμα σερί 10-0 (από 45-46 σε 55-46). Πολλά τα λάθη των Ισπανών στο τρίτο δεκάλεπτο δίνουν και πάλι στους γηπεδούχους αέρα εννέα πόντων (59-50).

Φορτσάτοι μπήκαν οι φιλοξενούμενοι στην τελευταία περίοδο και εκμεταλλευόμενοι την αστοχία του Παναθηναϊκού που διήρκεσε για περισσότερα από τρία λεπτά ροκάνισαν τη διαφορά (59-58). Δύο θεαματικές φάσεις (φόλοου του Μπατίστ σε άστοχο σουτ του Νίκολας και τάπα του Φώτση στον Λόγκαν) ξεσήκωσαν το ΟΑΚΑ και έδωσαν ώθηση στους «πράσινους», 63-58. Με πρωταγωνιστή τον Ουέρτας η Κάχα πλησίασε στο καλάθι (66-64). Ανάσες έδωσε το εύστοχο τρίποντο του Περπέρογλου (69-64), ενώ αυτό του Φώτση λίγο αργότερα έφερε τους γηπεδούχους ένα βήμα πιο κοντά στη νίκη. Ισοφάρισαν 40’’ πριν το τέλος οι Ισπανοί (72-72) με καλάθι και φάουλ, το πέμπτο του Διαμαντίδη. Το 74-72 έκανε ο Μπατίστ με ατομική προσπάθεια, στα ίσα έφεραν το ματς οι βολές του Ουέρτας (74-74). Προβάδισμα και πάλι ο Μπατίστ από τη γραμμή της φιλανθρωπίας 4’’ πριν τη λήξη, φάουλ στο τελευταίο δευτερόλεπτο στο Σαν Εμετέριο ο οποίος αστόχησε και στις δύο βολές χαρίζοντας τη νίκη στον Παναθηναϊκό με 76-74.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 40-39, 59-50, 76-74


Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Περπέρογλου 10 (1), Μπατίστ 12 (6 ριμπάουντ), Φώτσης 22 (11 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Σάτο 6, Νίκολας 12 (3), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 7 (5 ασίστ), Βουγιούκας 3, Καλάθης, Μπόγρης, Ζούμπος

Κάχα Λαμποράλ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Ρίμπας, Γκαρσία, Ουέρτας 17 (3), Λόγκαν 20 (5), Τελέτοβιτς 9 (2), Μπατίστα 7, Σαν Εμετέριο 19 (4), Όλεσον, Μπουέσα, Σο 2, Μπάρατς, Μπιέλιτσα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητές: Τσέρεμπουχ (Ιταλία), Βιατόρ (Γαλλία), Βοΐνοβιτς (Σερβία)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x