sport-fm.gr ΘΕΜΑ

All Star Memories

Η ομορφιά του αθλητισμού είναι στις στιγμές του. Και το All Star Game του ΝΒΑ στα 60 χρόνια ιστορίας, που συμπληρώνει φέτος, μας έχει χαρίσει πολλές και αξέχαστες τέτοιες. Στιγμές που μείναμε με το στόμα ανοικτό από θαυμασμό, στιγμές γέλιου από τους αστέρες που γίνονται για λίγες ώρες και πάλι παιδιά, αλλά και στιγμές συγκίνησης. Το www.sport-fm.gr επέλεξε στιγμές της μεγάλης γιορτής του μπάσκετ που δεν θα διαγραφούν ποτέ από το σκληρό δίσκο των μπασκετόφιλων.

Η ομορφιά του αθλητισμού είναι στις στιγμές του. Και το All Star Game του ΝΒΑ στα 60 χρόνια ιστορίας, που συμπληρώνει φέτος, μας έχει χαρίσει πολλές και αξέχαστες τέτοιες. Στιγμές που μείναμε με το στόμα ανοικτό από θαυμασμό για αυτά που βλέπαμε στο παρκέ, στιγμές γέλιου από τους αστέρες που γίνονται για λίγες ώρες και πάλι παιδιά που απλώς παίζουν με τους φίλους τους, αλλά και στιγμές συγκίνησης. Το www.sport-fm.gr επέλεξε στιγμές της μεγάλης γιορτής του μπάσκετ που δεν θα διαγραφούν ποτέ από το σκληρό δίσκο των μπασκετόφιλων.

Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης

1986: Ο κοντός που έβαλε τα γυαλιά στον Ντομινίκ

Απόδειξη πως και οι κοντοί όχι απλώς έχουν θέση στο μπάσκετ, αλλά και σε διαγωνισμό καρφωμάτων πρόσφερε στο All Star Game του 1986 στο Ντάλας ο Σπαντ Γουέμπ. Ο ύψους μόλις 1,70μ. πλέι μέικερ των Χοκς έβαλε τα γυαλιά στον συμπαίκτη του και νικητή της προηγούμενης χρονιάς Ντομινίκ Γουίλκινς καταργώντας το νόμο της βαρύτητας και κερδίζοντας πανάξια το βραβείο.



1987: Σύναξη θρύλων

Το All Star Game του Σιάτλ έχει μείνει στην ιστορία για δύο λόγους. Αφενός για το μεγαλύτερο σκορ που έχει προσφέρει ο αγώνας-γιορτή, καθώς η Δύση επικράτησε της Ανατολής με 154-149 στην παράταση, και αφετέρου για τη σύναξη σχεδόν όλων των θρύλων του ΝΒΑ στο ίδιο παρκέ. Μάικλ Τζόρνταν, Τζούλιους Έρβινγκ, Λάρι Μπερντ, Μόουζες Μαλόουν, Αϊζέια Τόμας, Ντομινίκ Ουίλκινς και Τσαρλς Μπάρκλεϊ μεταξύ άλλων για τους ανατολικούς και από την άλλη Μάτζικ Τζόνσον, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, Τζέιμς Γουόρθι και Χακίμ Ολάζουον.



1988: Λάρι... ο σίγουρος

Ο Λάρι Μπερντ είχε κερδίσει τους δύο πρώτους διαγωνισμούς τριπόντων στην ιστορία, αλλά ο Ντέιλ Έλις απειλούσε να του πάρει τα πρωτεία. Ο φόργουορντ των Σέλτικς στον τελικό «ζεστάθηκε», ισοφάρισε την επίδοση του αντιπάλου του και όταν σούταρε τη χρωματιστή μπάλα δεν χρειάστηκε να περιμένει την κατάληξή της στο καλάθι για να πανηγυρίσει. Υψώνοντας το δείκτη του χεριού του έδειξε πως είχε στείλει για πολλοστή φορά την μπάλα στον... προορισμό της.



1988: Ο καλύτερος διαγωνισμός... ever

Ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Ντομινίκ Ουίλκινς μετέτρεψαν το παρκέ του γηπέδου του Σικάγο σε... αεροδιάδρομο χαρίζοντας στο κοινό αυτόν που έχει χαρακτηριστεί ως ο καλύτερος διαγωνισμός καρφωμάτων όλων των εποχών. Ο «Air» επικράτησε του «Human Highlight Film» μπροστά στο κοινό του χάρη σε ένα κάρφωμα που έκανε με απογείωση από τη γραμμή της βολής.



1992: Η επιστροφή και το «αντίο» του Μάτζικ

Ήταν η τελευταία μεγάλη παράσταση του Μάτζικ Τζόνσον. Παρότι είχε αποσυρθεί στις αρχές της σεζόν προσβεβλημένος από τον HIV, το κοινό τον ψήφισε μαζικά και του έδωσε την ευκαιρία να δώσει μία τελευταία παράσταση στο All Star Game του 1992. Κι εκείνος τους αντάμειψε με τον καλύτερο τρόπο. Τελείωσε τον αγώνα με 25 πόντους, 9 ασίστ, πολλές μαγικές στιγμές, ένα τρίποντο στο τέλος και κάποια τιμής ένεκεν one-on-one με τον Αϊζέια Τόμας και τον Μάικλ Τζόρνταν. «Ίσως με ξαναδείτε στα γήπεδα, ίσως και όχι, αλλά θα θυμάμαι για πάντα αυτές τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε σήμερα μαζί», δήλωνε ο ίδιος χαμογελαστός. Μπορεί τέσσερα χρόνια μετά να επέστρεψε για λίγο στα παρκέ, αλλά εκείνο το All Star Game, στις 9 Φεβρουαρίου του 1992, ήταν το ιδανικό αντίο σε έναν πραγματικό θρύλο.



1994: Τα κόκκινα παπούτσια του «Ινδιάνου»

Ο Μάικλ Τζόρνταν είχε μόλις αποσυρθεί (για πρώτη φορά) και ο Σκότι Πίπεν ήθελε να αποδείξει πως δεν ήταν απλώς ο... Ρόμπιν στο πλευρό του Μπάτμαν. Τα κόκκινα παπούτσια που φόρεσε για πρώτη φορά κέντρισαν το ενδιαφέρον και τον ώθησαν σε μία απίθανη εμφάνιση: με 29 πόντους και 11 ριμπάουντ κέρδισε δίκαια τον τίτλο του MVP του All Star Game της Μινεσότα και οδήγησε την Ανατολή στη νίκη με 127-118.



2000: Το show του Κάρτερ

Το λοκ άουτ του 1999 είχε στερήσει από το φίλαθλο κοινό τη χαρά να παρακολουθήσει ένα All Star Game. Ο Βινς Κάρτερ φρόντισε, ωστόσο, να αποζημιώσει και με το παραπάνω το κοινό. Ο διαγωνισμός καρφωμάτων ήταν το highlight στη γιορτή που έγινε στη Βοστώνη το 2000 με τον ιπτάμενο σούπερ σταρ των Ράπτορς τότε να κάνει απίθανα πράγματα και να παίρνει σπίτι του το βραβείο.



2002-2003: Η ώρα του «Πέτζα»

Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς πρόσφερε αποδείξεις πως οι Ευρωπαίοι έχουν χώρο στο All Star Game. Όχι μία, αλλά δύο φορές, κερδίζοντας στο διαγωνισμό τριπόντων το 2002 και το 2003.



2003: Υπόκλιση στον «αέρινο»

Η γιορτή του 2003 στην Ατλάντα πήρε χαρακτήρα αποχαιρετισμού στον Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος πραγματοποιούσε τη 14η και τελευταία εμφάνισή του σε All Star Game, στο τρίτο και τελευταίο «αντίο» του στα παρκέ. Το σενάριο φάνταζε ιδανικό, όταν 5’’ πριν το τέλος ο «Air» έδινε το προβάδισμα στην ομάδα της Ανατολής, ωστόσο ο Κόμπι Μπράιαντ με 2/3 βολές έστειλε το ματς στην παράταση κι εκεί η Δύση κέρδισε με τον Κέβιν Γκαρνέτ να «κλέβει» τον τίτλο του MVP.



2008: Αληθινός σούπερμαν

Πώς θα μπορούσε να χάσει το βραβείο στο διαγωνισμό καρφωμάτων του 2008 ο Ντουάιτ Χάουαρντ; Κάρφωσε πίσω από την μπασκέτα, κάνοντας πάσα μέσω ταμπλό στον εαυτό του, μέχρι και φορώντας τη στολή του σούπερμαν «παίζοντας» με το δικαιολογημένο προσωνύμιό του...



2009: Ο χορός και ο... εχθρός του «Σακ»

Ο Σακίλ Ο’ Νιλ πέρα από σπουδαίος σέντερ είναι ίσως ο μεγαλύτερος show-man του ΝΒΑ. Στο All Star Game του 2009 στην Αριζόνα έκλεψε τις εντυπώσεις εμφανιζόμενος με χορογραφία κατά την παρουσίαση των ομάδων. Μετά το τέλος του αγώνα μοιράστηκε το βραβείο του MVP με τον... φίλο του Κόμπι Μπράιαντ. Η συνεργασία τους στους Λέικερς απέφερε τρία πρωταθλήματος, αλλά και αρκετούς καβγάδες ανάμεσά τους.



Κιι επειδή το All Star Game δεν προσφέρει μόνο θέαμα, αλλά και γέλιο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x