Ελλάδα

«Προπονήθηκε» στην Καβάλα ο Παναθηναϊκός

Σαν σε προπόνηση επικράτησε ο Παναθηναϊκός στην Καβάλα της τοπικής ομάδας, 89-64, για την 18η όγδοη αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Μόλις πέντε λεπτά στην πρώτη περίοδο μπόρεσαν να φανούν ανταγωνιστικοί οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη, που στη συνέχεια υπέκυψαν τόσο στην πιεστική άμυνα όσο και στην αποδοτική επίθεση των «πράσινων». «Ανάσες» για Διαμαντίδη και Μπατίστ ενόψει της αναμέτρησης με την Λιέτουβος Ρίτας την Τετάρτη.

Σαν σε προπόνηση επικράτησε ο Παναθηναϊκός στην Καβάλα της τοπικής ομάδας, 89-64, για την 18η όγδοη αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Μόλις πέντε λεπτά στην πρώτη περίοδο μπόρεσαν να φανούν ανταγωνιστικοί οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη, που στη συνέχεια υπέκυψαν τόσο στην πιεστική άμυνα όσο και στην αποδοτική επίθεση των «πράσινων».

«Ανάσες» για Διαμαντίδη και Μπατίστ ενόψει της αναμέτρησης με την Λιέτουβος Ρίτας την Τετάρτη.

Χρόνο συμμετοχής πήρε ο Νικ Καλάθης έπειτα από την «ξεκούραση» στο ματς με τον Κολοσσό και τα 7’’ που αγωνίστηκε στον αγώνα με την Κάχα Λαμποράλ. Στο παρκέ έριξε ο «Ζοτς» και τους Ζούμπο και Μπόγρη.

Σάτο ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων, Παλάσιο των γηπεδούχων.

Το ματς

Προβάδισμα τεσσάρων πόντων πήρε η Καβάλα με την έναρξη του παιχνιδιού. Άμεση η απάντηση από τον Παναθηναϊκό και τον Νίκολας που έδειξε να βρίσκεται σε καλή ημέρα (3/4 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο). Για περίπου μισή περίοδο το πάλεψαν οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη (13-12). Όμως οι «πράσινοι» κυριαρχώντας στα ριμπάουντ και με επιμέρους σκορ 12-3, βρέθηκαν στο +11 (16-27).

Αυτό που ξεκίνησαν στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου… συνέχισαν οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Παίζοντας πολύ καλή άμυνα (δέχθηκαν 11 πόντους στη 2η περίοδο) και λειτουργώντας εξίσου καλά στην επίθεση οι φιλοξενούμενοι διεύρυναν διαρκώς το προβάδισμά τους. Το σερί 12-0 που έκλεισε με τρίποντο του Διαμαντίδη έφερε μπροστά τον Παναθηναϊκό με 29 πόντους (20-49), ενώ λίγο αργότερα δύο πόντοι από τον Περπέρογλου έκαναν το 25-55 (+30). Μείωσε σε 27-55 ο Στεφανίδης, σκορ με το οποίο οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες για το ημίχρονο.

Η λιγότερο αποδοτική περίοδος –σε σύγκριση με τις δύο πρώτες- ήταν η τρίτη για τους πρωταθλητές Ελλάδας, όπου σημείωσαν 21 πόντους. Παρόλα αυτά ήταν αρκετοί για να διατηρήσουν το προβάδισμα τους. Ελάχιστα τα λάθη στα οποία υπέπεσαν οι «πράσινοι». Ευκολότερα βρήκε το δρόμο για το καλάθι η Καβάλα, ωστόσο δεν ήταν αρκετό με το δεκάλεπτο να τελειώνει 45-76.

Δεν έδειχναν να ενδιαφέρονται και πολύ για την 100άρα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του. Οι γηπεδούχοι τους «βομβάρδισαν» από τα 6,75 και με τέσσερα εύστοχα μακρινά σουτ έκαναν το 12-0 και μείωσαν σε 57-80. Ο Ζούμπος διαμόρφωσε το τελικό 89-64, με τους "πράσινους" να χαλαρώνουν στο τελευταίο δεκάλεπτο δεδομένης της μεγάλης διαφοράς που είχαν "χτίσει" σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.


Τα δεκάλεπτα: 16-27, 27-55, 45-76, 64-89

Καβάλα (Δημήτρης Πρίφτης): ΜακΙντος 3, Παλάσιο 15 (3), Κοστόφ 4, Χαφ 2, Παπανικολάου 2, Στεφανίδης 4, Πιεβάλιτσα, Σίμονς 14, Γεωργάκης 5, Καραποστόλου 9 (3), Αγγελόπουλος 6 (2).

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 8, Περπέρογλου 10, Μπατίστ 9, Φώτσης 7 (1), Σάτο 14 (9 ριμπάουντ), Νίκολας 12 (4), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 8 (6 ασίστ), Βουγιούκας 9, Καλάθης 4, Μπόγρης 2, Ζούμπος 2

Γήπεδο: ΔΑΚ Καλαμίτσας

Διαιτητές: Καρακατσούνης, Μάνος, Πουρσανίδης Γ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x