Ελλάδα

Με φόρα για... play off

Σπουδαία νίκη πέτυχε το Περιστέρι στην έδρα του, που επικράτησε του Άρη με 84-66, για την 18η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι παίκτες του έκαναν ακόμα ένα βήμα για την είσοδο της ομάδας στα play off. Οι γηπεδούχοι από την αρχή μπήκαν πιο δυνατά στο παρκέ και «έχτισαν» μια διαφορά που στη δεύτερη περίοδο άγγιξε ακόμα και τους 20 πόντους. Δεν κατάφερε να συνδυάσει το ντεμπούτο του στον πάγκο των «κίτρινων» στην Α1 με νίκη, ο Λευτέρης Σούμποτιτς.

Σπουδαία νίκη πέτυχε το Περιστέρι στην έδρα του, που επικράτησε του Άρη με 84-66, για την 18η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι παίκτες του έκαναν ακόμα ένα βήμα για την είσοδο της ομάδας στα play off. Οι γηπεδούχοι από την αρχή μπήκαν πιο δυνατά στο παρκέ και «έχτισαν» μια διαφορά που στη δεύτερη περίοδο άγγιξε ακόμα και τους 20 πόντους. Στο δεύτερο μέρος οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν με οδηγό τον Μπόμπι Μπράουν, μείωσαν στους έξι, αλλά οι Περιστεριώτες βρήκαν τον τρόπο να ξεφύγουν και πάλι.

Δεν κατάφερε να συνδυάσει το ντεμπούτο του στον πάγκο των «κίτρινων» στην Α1 με νίκη, ο Λευτέρης Σούμποτιτς.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Βρκιτς, Μπράουν και Ταπούτος για τους φιλοξενούμενους.

Το ματς

Γρήγορο προβάδισμα πήρε το Περιστέρι με σερί 8-0 και πρωταγωνιστή τον Βρκιτς. Μείωσε ο Άρης χάρις στο Χρήστο Ταπούτο (8-6) ωστόσο οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη βρήκαν λύσεις επιθετικά ενώ ήταν πολύ καλοί και αμυντικά. Εμφανής η διαφορά των δύο ομάδων κάτω από τα καλάθια με τους γηπεδούχους να κυριαρχούν στα ριμπάουντ (13 έναντι 6). Οι δύο πόντοι του Παπανικολάου έφεραν στο +6 την ομάδα του (20-14).

Κρεσέντο από τα 6,75 για τους Περιστεριώτες που με επιμέρους σκορ 15-2 διεύρυναν το προβάδισμα τους στους 16 πόντους. Οι «κίτρινοι» έδειχναν να μην μπορούν να βρουν τον τρόπο να σταματήσουν τους γηπεδούχους, ενώ παράλληλα αδυνατούσαν να βρουν εύκολο «δρόμο» για το καλάθι. Ο «Παπ» έδωσε αέρα 20 πόντων στο σύλλογο των δυτικών προαστίων (45-25), με τους Θεσσαλονικείς να μειώνουν προσωρινά και τον Σκοτ να διαμορφώνει με τρίποντο το 45-29, σκορ με το οποίο οδηγήθηκαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Με φόρα μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο ο Μπόμπι Μπράουν για λογαριασμό του Άρη και με τη βοήθεια των Ταπούτου και Τάκερ ψαλίδισαν τη διαφορά, μειώνοντας τους 6 (49-43) και δηλώνοντας «παρών». Δεν τα έχασαν οι παίκτες του Περιστερίου, βλέποντας τους φιλοξενούμενους να επιστρέφουν και να τους απειλούν. Βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν, να πάρουν και πάλι διψήφιο προβάδισμα και να πάνε με καλύτερη ψυχολογία στο τελευταίο δεκάλεπτο (62-50).

Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν να μην έχουν τα απαιτούμενα αποθέματα ενέργειας για να γυρίσουν το παιχνίδι. Το Περιστέρι από την άλλη, με τον Βρκιτς να βρίσκεται σε εξαιρετική ημέρα, μεγάλωσε το προβάδισμα του και χωρίς να δυσκολευτεί έφτασε στην νίκη, 84-66, και πέρασε τον Άρη στον βαθμολογικό πίνακα.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 45-29, 62-50, 84-66

Περιστέρι (Αργύρης Πεδουλάκης): Β. Μάντζαρης 11 (5 ασίστ), Γούντγουορντ, Παπανικολάου 10, Μαρούγκας 2, Α. Μάντζαρης, Σκοτ 13 (3), Τσιάκος 10 (1), Πέτρουλας 8 (2), Βρκιτς 24 (1), Λιούμπι 2, Μαρίνος, Μότσνικ 4

Άρης (Λευτέρης Σούμποτιτς): Μπράουν 18 (4), Ταπούτος 19 (1), Τάκερ 6 (10 ριμπάουντ), Τσαϊρέλης, Χαραμπίδης 2, Σκορδίλης, Κουμπούρας 2, Μπορόβνιακ 5, Χρυσικόπουλος, Σλούκας 6,Τόμας 8

Γήπεδο: Κ.Γ. «Ανδρέας Παπανδρέου»

Διαιτητές: Σχινάς, Κορομηλάς, Πουρσανίδης Κ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x