Ελλάδα

Τον «έπιασε πελάτη»

Βρέθηκε ομάδα να νικήσει δυο φορές τον ΠΑΟΚ στη φετινή Α1 μπάσκετ των ανδρών, μετά τους δυο «αιώνιους». Ο Πανιώνιος επικράτησε με 92-84 στην παράταση (κ.α. 77-77) του «Δικεφάλου» στην άδεια Πυλαία, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής και του «έκοψε» τον δρόμο για την πρώτη τετράδα, μπαίνοντας, με τη σειρά του, στο «παιχνίδι» της εξάδας. Ο Δημήτρης Γιαννακίδης οδήγησε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο με τις δύο εύστοχες βολές που εκτέλεσε στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Βρέθηκε ομάδα να νικήσει δυο φορές τον ΠΑΟΚ στη φετινή Α1 μπάσκετ των ανδρών μετά τους δυο «αιώνιους». Ο Πανιώνιος επικράτησε με 92-84 στην παράταση (κ.α. 77-77) του «Δικεφάλου» στην άδεια Πυλαία, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής και του «έκοψε» τον δρόμο για την πρώτη τετράδα, μπαίνοντας, με τη σειρά του, στο «παιχνίδι» της εξάδας. Ο Δημήτρης Γιαννακίδης οδήγησε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο με τις δύο εύστοχες βολές που εκτέλεσε στα τελευταία δευτερόλεπτα, ισοφαρίζοντας τη μια βολή του Αντερσον. Πάντως, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πήραν δίκαια το ροζ φύλλο, έχοντας σταθερό προβάδισμα από την αρχή της αναμέτρησης, φτάνοντας μέχρι το +12 σε κάποια σημεία και απειλήθηκαν μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν ο Ντόζιερ έδωσε το προβάδισμα με 73-72 ένα λεπτό πριν τη λήξη.

Τελικά, το επιμέρους σκορ 16-6 στην παράταση δικαίωσε τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων, την ώρα που οι χαμένες βολές και η φυγή του Λάζαρου Παπαδόπουλου θα πρέπει να προβληματίσουν τον Σούλη Μαρκόπουλο. Κορυφαίοι του Πανιωνίου ήταν οι Αλεξιτς με 22 και Αντερσον με 21 πόντους. Από τους γηπεδούχους, ξεχώρισε ο Μάρσαλ με 21 πόντους.

Τα προβλήματα του ΠΑΟΚ μέσα στις δυο ρακέτες ήταν εμφανή στο πρώτο δεκάλεπτο, εν τη απουσία του Λάζαρου Παπαδόπουλου, οπότε ο Πανιώνιος κατάφερε να προηγηθεί με +15, έχοντας περισσότερες επιθετικές επιλογές, ενώ οι γηπεδούχοι τα περίμεναν όλα από τους Γκετσέφσκι, Γκρέι και Μάρσαλ, που δεν ήταν αξιόπιστοι σε αυτό το διάστημα, οπότε ήταν λογικό να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο στο +11 για τους «κυανέρυθρους». Στη δεύτερη περίοδο, ο Γκετσέφσκι έπαιζε μόνος του μέσα στα δυο καλάθια και ο ΠΑΟΚ έφτασε στο -4 στη λήξη του ημιχρόνου.

Ο Μάρσαλ μείωσε στους δυο πόντους, με την έναρξη του τρίτου δεκάλεπτου, όμως οι Αλεξιτς και Αντερσον έφεραν τη διαφορά στο +10, μέχρι να μειώσει ο Μάρσαλ στο -5 στη λήξη του τριαντάλεπτου. Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο Μάρσαλ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 33’. Ο Μάρσαλ βοήθησε τους συμπαίκτες του να προηγηθούν με 66-65, όμως οι Αντερσον και Αλεξιτς έδωσαν ένα προβάδισμα τριών πόντων στον Πανιώνιο. Ο Γκρέι ξανάδωσε προβάδισμα με 73-72 στους γηπεδούχους και, τελικά, μετά από πολλές εναλλαγές στο σκορ, ο Γιαννακίδης έστειλε το ματς στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Τσιάρας με τρίποντο έδωσε «αέρα» τεσσάρων πόντων στους «κυανέρυθρους», με τον Αντερσον να φέρνει το +7 στο 43’, οπότε οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου δεν είχαν το κουράγιο και τον χρόνο να "ανατρέψουν" την κατάσταση.


Τα δεκάλεπτα: 14-25, 33-37, 55-60, 77-77 (κ.α.), 84-92 (παρ.)

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 21 (2), Αράπης, Αποστολίδης 5 (1), Δέδας 5 (1), Ντόζιερ 14, Γκρέι 15, Γιαννακίδης 2, Καλλές 4, Γκετσέφσκι 18 (4), Καλαμπάκας

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Άντερσον 21 (4), Αλεξιτς 22 (2), Γιαννόπουλος 1, Τσιάρας 16 (2), Αθηναίου, Μπατής 5 (1), Γιάνκοβιτς 2, Ιωάννου, Σαρικόπουλος, Κόβιλ 9, Παραγυιός 5 (1), Μπάρλος 11 (1)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x