Βόλεϊ

Άλλη κλάση και θέαμα

Διατηρώντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων, οι ξένες All Stars επικράτησαν των Ελληνίδων αστέρων του γυναικείου βόλεϊ με 2-1 σετ (24-26, 26-24, 15-7) στο Champion All Star Day 2011 που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο του Γέρακα την Κυριακή, με τη Μάγια Ογκνιένοβιτς να ανακηρύσσεται ως η MVP της φετινής διοργάνωσης.

Διατηρώντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων, οι ξένες All Stars επικράτησαν των Ελληνίδων αστέρων του γυναικείου βόλεϊ με 2-1 σετ (24-26, 26-24, 15-7) στο Champion All Star Day 2011 που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο του Γέρακα την Κυριακή, με τη Μάγια Ογκνιένοβιτς να ανακηρύσσεται ως η MVP της φετινής διοργάνωσης.

Για να ξεκινήσει η «γιορτή» του αθλήματος, χαμήλωσαν τα φώτα και έγινε η παρουσίαση των δύο ομάδων. Ευαγγελία Χαντάβα (Ολυμπιακός), Εύη Κυριακίδου (Ολυμπιακός), Ελένη Ιχτιάρη (Κερατέα), Μαρία Νομικού (Ηρακλής Κηφισιάς), Νικολέτα Κουτουξίδου (ΑΕΚ), Ελένη Κιόση (Ανατόλια), Αθηνά Παπαφωτίου (Παναθηναϊκός), Αλίκη Κωνσταντινίδου (Πειραματικό), Αριστέα Γιακούμπ (Ηρακλής), Ιωάννα Βλάχου (Ανατόλια), Ευαγγελία Τσίμα (Μαρκόπουλο), Αρετή Κονόμη (Μαρκόπουλο), Ευαγγελία Χρήστου (Πανελλήνιος), με προπονητές τους Τάκη Φλώρο και Θανάση Στράντζαλη από τη μια πλευρά.

Ακολούθησαν οι Μπριζίτκα Μόλναρ (Παναθηναϊκός), Τάμι Μαχόν (Παναθηναϊκός), Γέλενα Μλαντένοβιτς (Παναθηναϊκός), Έλενα Κόλεβα (Ολυμπιακός), Γιάνα Σιμάνκοβα (Μαρκόπουλο), Κάταλιν Κις (ΑΕΚ), Μάγια Ογκνιένοβιτς (Ολυμπιακός), Σόνια Μποροβίντσεκ (ΑΕΚ), Σουζάνα Γιόζα (Ηρακλής), Εμιλία Νίστρομ (Πανιώνιος), Μάρτα Νιέβα (Κερατέα), Ροσίτα Γιάνεβα (Ανατόλια), Βέσνα Γέλιτς (Πανελλήνιος), Μίλκα Ντα Σίλβα (Μαρκόπουλο), με προπονητές τους Γιάννη Νικολάκη και Τέλη Σωτήρχο.

Διαιτητές ήταν η Ειρήνη και Λεμονιά Μουλά, επόπτριες οι Μαρία Οικονόμου και Αικατερίνη Σωμαράκη και γραμματεία η Ναταλία Εμμανουηλίδη. Τις απονομές στις δύο ομάδες έκαναν τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΠΕ, Θανάσης Ρέρρας και Νεκτάριος Χαλβατζής.

Στον διαγωνισμό για το καλύτερο σερβίς, τοποθετήθηκε ένα μεγάλο μπαλόνι στη μία γωνία του απέναντι τερέν και οι αθλήτριες έπρεπε να στοχεύσουν σε αυτό. Αυτή που είχε καλύτερο… σημάδι αποδείχθηκε πως ήταν η Αθηνά Παπαφωτίου, που βρίσκεται σε φοβερή αγωνιστική κατάσταση και κάνει πολύ καλά παιχνίδια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού τη φετινή περίοδο. Η πασαδόρος των πρωταθλητριών Ελλάδος βαθμολογήθηκε από την κριτική επιτροπή με 9, 8, 9, 9 και άφησε πίσω τις τις Μάγια Ογκνιένοβις (8, 8, 8, 8), Γιάνα Σιμάνκοβα (7, 7, 8, 8) και Ευαγγελία Χρήστου (8, 8, 8, 8).

Όσον αφορά στον διαγωνισμό για την καλύτερη επιθετικό με πασαδόρο, συμμετείχαν οι Ροσίτσα Γιάνεβα, Σουζάνα Γιόζα, Ευαγγελία Χαντάβα και Ελένη Κιόση, με πασαδόρους οι μεν ξένες τη Μάγια Ογκνιένοβιτς και οι Ελληνίδες τη Νικολέτα Κουτουξίδου. Στην κριτική επιτροπή ήταν η Έφη Σφυρή, η Τασούλα Πολυζώη, η διαιτητής, Λεμονιά Μουλά και μία κοπέλα από το κοινό, η Σοφία. Νικήτρια αναδείχθηκε η Γιάνεβα του Ανατόλια που βαθμολογήθηκε με 9, 10, 9, 10. Ήταν, μάλιστα, η μόνη που πήρε 10άρια! Η Γιόζα είχε 8, 7, 8 και 8, η Χαντάβα 8, 9, 8, 8 και η Κιόση 9, 9, 9, 9!

Η «γιορτή» του γυναικείου βόλεϊ στον Γέρακα είχε στην αρχήλάμψη από το… μέλλον. Επίλεκτα κορίτσια από τα κλιμάκια της ΕΣΠΑΑΑ και της ΕΣΠΕΔΑ «γέμισαν» με χαμόγελα και ωραίο βόλεϊ το κλειστό γυμναστήριο στον πρώτο αγώνα του Champion All Star Day. Νικήτριες αναδείχθηκαν οι κοπέλες από τα σωματεία της Δυτικής Αττικής με 2-1 σετ (29-27, 25-19, 12-15). Για την ΕΣΠΑΑΑ, που είχε στον πάγκο της την Μαρία Καλαρά, έπαιξαν οι: Μαριάνα Ψυλλάκη (ΑΕΚ), Αρετή Μπαφατάκη (Ιωνικός), Εβίνα Ζουγανέλη (Σχολή Μωραϊτη), Σοφία Κατσίκη (Κορωπί), Μαρίνα Δάβαρη (Κορωπί), Φλώρα Βλατάκη (Παλλήνη), Ουρανία Μαυροπάνου (Ιωνικός), Σταυρούλα Πολυδώρου (Μαρκόπουλο), Ζαχαρούλα Γιαννέλου (Μαρκόπουλο), Αναστασία Κωνσταντώνη (Μαρκόπουλο), Κατερίνα Ποδαρά (Ενωση Βύρωνα), Σοφία Κούκια (Πανελλήνιος).

Με την ΕΣΠΕΔΑ, προπονήτρια της οποίας ήταν η Δήμητρα Λυκογιάννη, αγωνίστηκαν οι: Πολυτίμη Μπίλια (Ολυμπιακός), Βιργινία Δικαιούλια (Μίλων), Κατερίνα Μηλιάρη (Ολυμπιακός), Δανάη Μουρατίδη (Ολυμπιακός), Σοφία Λαμπροπούλου (Αιγάλεω), Σεβαστή Μπανίκα (Μίλων), Ειρήνη Καλεμιρεκάκη (Ολυμπιακός), Μαρία Παγώνη (Άρτεμις Κορυδαλλού), Ευαγγελία Κώτσου (Δραπετσώνα), Ιωάννα Γαλάνη (Τράχωνες), Σήλια Πανταζοπούλου (Ηλιούπολη), Ελένη Χάλαρη (Ένωση Ιλίου).

Τα κορίτσια το ευχαριστήθηκαν και δήλωσαν ενθουσιασμένα μετά τη λήξη της αναμέτρησης. «Ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία και μεγάλη τιμή για εμάς. Ελπίζω να το ζήσουμε ξανά», είπε η Μαριάνα Ψυλάκη, ενώ η Εβίνα Ζουγανέλη πρόσθεσε πως: «Χαρήκαμε που είδαμε φίλες και γνωρίσαμε κι άλλες. Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία».

Οι νικήτριες Πολυτίμη Μπίλια και Βιργινία Δικαιούλια δεν αναφέρθηκαν στην επικράτησή τους, σημειώνοντας πως: «Ήταν καταπληκτική εμπειρία να συμμετέχουμε κι εμείς στη "γιορτή" του βόλεϊ. Γνωρίσαμε πολλές αθλήτριες, είδαμε κάποιες που ήδη ξέραμε, κάναμε πλάκα, το ευχαριστηθήκαμε».

Τις απονομές στις δύο ομάδες έκαναν τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΠΕ, Μπούλα Τουρσούγκα και Χρήστος Σύλλας.

To δεύτερο… πιάτο στη φετινή διοργάνωση είχε την Εθνική κορασίδων, που χειροκροτήθηκε για την πρόκρισή της στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά και επίλεκτες αθλήτριες από τον πρώτο και τον δεύτερο όμιλο της Α2 γυναικών. Οι νεαρές Ελληνίδες έδειξαν πως δίκαια αποτελούν το λαμπρό μέλλον του γυναικείου βόλεϊ, αλλά και τις αντιπάλους να μην είναι εύκολες. Νικήτριες ήταν οι Κορασίδες με 2-1 σετ (25-23, 25-22, 13-15), με τα δύο σετ και το τάι μπρέικ να κρίνονται στον πόντο. Τις απονομές στις δύο ομάδες έκανε ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Θανάσης Μπελιγράτης.

Η σύνθεση της Εθνικής κορασίδων (Καρολίνα Μπαρζούκα): Σουλτάνα Χριστινίδου (Αίας Ευόσμου), Μαριλένα Αρτακιανού (Ηρακλής), Ειρήνη Αναγνώστου (Ένωση Βύρωνα), Ανθή Βασιλαντωνάκη (Ένωση Βύρωνα), Σοφία Μπούσια (ΕΑ Λάρισας), Αντωνία Πίντζου (Μαρκόπουλο), Μαρία Σωτηρίου (Ηλυσιακός), Αλεξία Καλανταρίδου (Αίας Ευόσμου), Ειρήνη Χαντζηευστρατιάδου (Αίας Ευόσμου), Μαρία Γιαννιτσαρίδη (Άθλεση Ηρακλείου), Μαριφένια Πατεράκη (Ένωση Βύρωνα), Μελίνα Εμμανουηλίδου (Άρτεμις Κορυδαλλού).

Η ομάδα της Α2 (Κάσση Ξενάκη, Μανώλης Αποστολογιωργάκης): Μιρέλλα Σύλλα (Ιωνικός Ν.Φ.), Σοφία Καλλιώρα (Πετρούπολη), Πένυ Ρόγκα (Άρτεμις Κορυδαλλού), Φωτεινή Αγόρη (Γέρακας), Λίλη Δασκαλοπούλου (Ηλυσιακός), Άννα Φωτεινού (Ίωνες), Καρίνα Φιλιπιόνκοβα (ΖΑΟΝ), Μάρβη Γιοβάνη (Ίωνες), Ευδοξία Αργυροπούλου (Ίωνες), Αριάνα Παπαγιάννη (Αγία Παρασκευή), Δήμητρα Καραμπάγια (Ένωση Βύρωνα), Λάουρα Κόρνια (Φιλία).

Η Καρολίνα Μπαρζούκα τόνισε για τη διοργάνωση πως: «Είναι πολύ σημαντικό αυτό που γίνεται εδώ για την προβολή και την προώθηση του βόλεϊ».

Τέλος, όσον αφορά τις βραβεύσεις που είχε ορίσει η ΕΟΠΕ, τιμητική πλακέτα για τη φιλανθρωπική προσφορά της απονεμήθηκε από τον αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας, Γιάννη Στουραϊτη, στη Μαρί Κυριακού, η οποία απουσίαζε και το βραβείο παρέλαβε η κ. Νικολάου, αρχισυντάκτρια της εκπομπής «Με αγάπη». Επίσης, τιμήθηκε για την προσφορά του στη διοργάνωση ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος. Την πλακέτα παρέλαβε από τον Γενικό Γραμματέα της ομοσπονδίας, Παναγιώτη Σιδέρη, η αντιδήμαρχος Ειρήνη Κουνενάκη. Αναμνηστικό δόθηκε και στον Όμιλο Φίλων Γέρακα για τη συνεισφορά τους.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ, Κώστας Ψαρουδάκης, τίμησε τον παράγοντα Βαγγέλη Κωβαίο, ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Στέλιος Προσαλίκας, βράβευσε τον προπονητή Σταύρο Νάτση, η αντιδήμαρχος Παλλήνης, Ειρήνη Κουνενάκη, την Τασούλα Πολυζώη και ο βουλευτής περιφέρειας Αττικής, Παντελής Ασπραδάκης, την Έφη Σφυρή.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x