Stoiximan Super League

Χιμένεθ: «Σημαντικό που είμαστε… δυστυχισμένοι»!

Συντετριμμένος παρουσιάστηκε -και δήλωσε- ο Μανόλο Χιμένεθ, μετά τη νέα «γκέλα» της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο (1-1). Ο Ισπανός παραδέχθηκε ότι «ίσως αυτή είναι η θέση που μας αξίζει», ωστόσο χαρακτήρισε κίνητρο (και ελπίδα για το μέλλον) τα σκυμμένα κεφάλια και τη συναίσθηση της κατάστασης που έχουν ο ίδιος και οι παίκτες του.

Συντετριμμένος παρουσιάστηκε -και δήλωσε- ο Μανόλο Χιμένεθ, μετά τη νέα «γκέλα» της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο (1-1).

Ο Ισπανός παραδέχθηκε ότι «ίσως αυτή είναι η θέση που μας αξίζει», ωστόσο χαρακτήρισε κίνητρο (και ελπίδα για το μέλλον) τα σκυμμένα κεφάλια και τη συναίσθηση της κατάστασης που έχουν ο ίδιος και οι παίκτες του.

Ο Χιμένεθ, εξάλλου, δεν απέφυγε να σχολιάσει και τις αναφορές του Τάκη Λεμονή στο πρόσωπό του, τονίζοντας ότι ο συνάδελφός του δεν τον σεβάστηκε, αλλά και ότι παρερμήνευσε την παρουσία του στη φυσούνα μετά το τέλος του ματς.

Αναλυτικά η -μορφής… διαλόγου- συνέντευξη Τύπου του Ανδαλουσιανού:

Η ΑΕΚ... σαρώνει τα αρνητικά ρεκόρ. Εσείς έχετε ευθύνη;

«Δίνουν βραβεία γι' αυτά τα σερί;»

Όχι!

«Συνεχίζουμε να δίνουμε ό,τι μπορούμε. Δεν έχουμε χάσει κάτι. Για να… ηρεμήσετε σας λέω ότι πάντα κάνω αυτοκριτική».

Μόνο το Κύπελλο υπάρχει;

«Όχι και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε όλα τα παιχνίδια για να μπούμε στα πλέι οφ. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και όταν μας δοθεί η ευκαιρία στο Κύπελλο, να περάσουμε στον τελικό. Ίσως, όμως, να είμαστε εκεί που μας αξίζει στη βαθμολογία. Στο τέλος πάντα παίρνεις αυτό που σου αξίζει».

Ο κ. Λεμονής είπε ότι δεν λειτουργήσατε πυροσβεστικά στη φυσούνα, αλλά αντίθετα μιλήσατε έντονα στον Ριέρα. Η δική σας εκδοχή;

«Εγώ τον κ. Λεμονή τον σέβομαι. Εκείνος ίσως δεν με σεβάστηκε στη συνέντευξη. Δεν ξέρει ισπανικά, όπως δεν ξέρω κι εγώ ελληνικά. Πήγα να βρω τον Ριέρα για να του ζητήσω να πάει γρήγορα στα αποδυτήρια για να μην έχουμε προβλήματα. Όταν είδα ότι δεν έγινε κάτι τέτοιο, του είπα να σταματήσει να προκαλεί και να πάει στα αποδυτήρια. Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Λεμονής δεν ξέρει ισπανικά».

Τη νοοτροπία, όμως, δεν την χτίζει η ομάδα στο πρωτάθλημα;

«Λέμε το ίδιο πράγμα. Παλεύουμε, δεν θέλουμε να στερηθούμε τίποτα. Αλλά νομίζω ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να γνωρίσουμε τους εαυτούς μας. Το έχω ξαναπεί ότι μόνο με τη φανέλα της ΑΕΚ δεν κερδίζεται τίποτα».

Τι μπορεί να αλλάξει για να πάρει η ΑΕΚ το Κύπελλο, από τη στιγμή που όπως λέτε «ίσως να της αξίζει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση στο πρωτάθλημα»;

«Ο λόγος που βρισκόμαστε εκεί είναι ότι εκεί βρίσκονται μόνο τέσσερις ομάδες. Μόνο οι τέσσερις που είμαστε ζωντανοί εκεί έχουμε πιθανότητες να παίξουμε στον τελικό».

Πώς είναι δυνατόν η ΑΕΚ να σημειώνει ένα γκολ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και στο δεύτερο να μη μπορεί να ελέγξει το ρυθμό;

«Συμφωνώ απόλυτα. Μπαίνει το γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς να παίξουμε καλά. Ο Πανιώνιος δεν είχε φάσεις. Ρισκάραμε ό,τι είχαμε από την αρχή. Όταν υπήρξε κούραση από τους παίκτες μπροστά -από τη δουλειά που έκαναν- βάλαμε μία ομάδα για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Δεν ξέραμε, όμως, πώς να κλειδώσουμε το παιχνίδι. Δεν καταλαβαίνω πως έγινε αυτό το βήμα προς τα πίσω».

Μας είχατε πει ότι δεν μπορείτε να φανταστείτε την ΑΕΚ χωρίς τους Δέλλα, Λυμπερόπουλο και Καφέ. Σήμερα τους είχατε και τους τρεις μετά από καιρό. Μήπως δεν είναι τελικά μόνο αυτό το αγωνιστικό θέμα;

«Δεν θεωρώ ότι είναι η μόνη λύση. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικοί παίκτες. Ο Θεός είναι ο μόνος σημαντικός και αυτός που δίνει λύσεις».

Το γεγονός ότι η «δουλειά» που λέτε ότι γίνεται καθημερινά δεν φαίνεται στο γήπεδο δεν σας αποθαρρύνει;

«Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή νιώθω συντετριμμένος. Το ίδιο και στα αποδυτήρια. Αυτό μου δίνει ένα κίνητρο. Το ότι είναι δυστυχισμένοι είναι σημαντικό! Πρέπει να κατανοήσουμε τα λάθη που κάνουμε. Είναι ένας λόγος, μία αιτία. Το ποδόσφαιρο από μόνο του σε φέρνει εκεί που πρέπει να είσαι».

Για την τεράστια διαφορά από την πρώτη θέση;

«Νομίζω από τον Δεκέμβριο είχα πει ποιο είναι το πρόβλημα στην ΑΕΚ. Δεν πρόκειται να το μεταφέρω σε εσάς. Δεν θα το πω εδώ. Θα δουλέψω για να διορθωθεί. Τα προβλήματα δεν γεννήθηκαν χθες, ούτε πριν τρεις μέρες. Θα πρέπει να δουλέψουμε και να κοιτάξουμε μπροστά. Όλα τα λάθη πρέπει να τα ελέγξουμε».

Λύνονται τα προβλήματα; Ή πρέπει να αλλάξουν πράγματα;

«Πρόβλημα με τη διοίκηση δεν υπάρχει κανένα. Πρόβλημα με τους παίκτες δεν υπάρχει. Είμαστε μία οικογένεια. Παλεύουμε με μεγάλες δυσκολίες. Βεβαίως και υπάρχουν λύσεις. Είναι πολύς ο κόσμος που αγαπάει την ομάδα και αυτό με κάνει να αισιοδοξώ πως θα βρεθούν λύσεις. Λίγες είναι οι ομάδες που θα μπορούσαν να αντέξουν αυτή την κατάσταση και τους όποιους στόχους έχουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x