Euroleague

Παίρνει πρόκριση

Έχοντας ως παράδειγμα το εύκολο πέρασμα από τη Λιθουανία στον πρώτο γύρο, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στις 19.00 (Novasports 2) στο ΟΑΚΑ τη Λιέτουβος Ρίτας με στόχο τη νίκη, η οποία θα τον φέρει στην επόμενη φάση της Euroleague. Παρών και ο Καϊμακόγλου...

Έχοντας ως παράδειγμα το εύκολο πέρασμα από τη Λιθουανία στον πρώτο γύρο, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει σήμερα στις 19.00 (Novasports 2) στο ΟΑΚΑ τη Λιέτουβος Ρίτας με στόχο τη νίκη, η οποία θα τον φέρει στην επόμενη φάση της Euroleague.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναλύοντας την προσεχή αντίπαλο της ομάδας του, τόνισε: «Είναι μία ενδιαφέρουσα κατάσταση ο όμιλός μας. Όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες να περάσουν στην επόμενη φάση. Το γνωρίζουν όλοι, επομένως η Λιέτουβος Ρίτας θα έρθει να αγωνιστεί σοβαρά. Είναι σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Η διαφορά με το πρώτο ματς στο Βίλνιους είναι η παρουσία του Στρόμπερι στη θέση "2". Σημαντικό για εκείνους είναι ότι εκτός από τους ψηλούς στο "5", τους Ναλγκά και Βαλαντσιούνας, όλοι σουτάρουν τρίποντα. Οι Μπιέλιτσα κι ο Μπαϊράμοβιτς είναι δύο ψηλοί που μπορούν με τα pop-out να βγουν και να σουτάρουν τρίποντο.

Είναι μία ομάδα με 21 σουτ για τρίποντα μέσο όρο. Κάτι παρόμοιο με αυτό που κάνει κι η Κάχα Λαμποράλ. Άρα είναι σημαντικό να παίξουμε καλή άμυνα και να περιορίσουμε τα τρίποντά τους. Έχουν καλούς παίκτες όπως ο Ελ-Αμίν κι ο Γκετσεβίτσιους. Υπάρχουν και παίκτες που έρχονται από τον πάγκο, όπως ο Γιασάιτις, που μπορεί να παίξει και στο "4"».

Σε ότι αφορά τον τρόπο που σκοπεύει να αντιμετωπίσει τους Λιθουανούς, δήλωσε:

«Ενημερώσαμε τους παίκτες μας για όλους τους παίκτες της Ρίτας και ξέρουμε τι να περιμένουμε από την ομάδα. Αρέσκεται να αλλάζει άμυνες και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι' αυτό», ενώ στη συνέχεια έκανε μία παρομοίωση με την Κάχα Λαμποράλ, ευελπιστώντας να επαναληφθεί κι η μεγάλη προσέλευση του κόσμου. Ξαναλέω πως είμαι ευχαριστημένος με το πώς αγωνιστήκαμε απέναντι σε Κάχα Λαμποράλ και Καβάλα. Είδαμε ακόμη μία φορά τη νίκη επί των Βάσκων κι είμαι ικανοποιημένος με το πώς παίξαμε. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Θα ήθελα και πάλι να παρακαλέσω τους φιλάθλους μας να έρθουν και να βοηθήσουν την ομάδα. Γιατί η νίκη ισούται με πρόκριση στους "8"».

Παρών και ο Καϊμακόγλου

Με τον Κώστα Καϊμακόγλου στη σύνθεσή του θα υποδεχτεί ο Παναθηναϊκός τη Λιέτουβος Ρίτας την Τετάρτη (19:00) για την πέμπτη αγωνιστική του Top 16. Με νίκη οι «πράσινοι» εξασφαλίζουν μαθηματικά την πρόκριση και κάνουν ένα ακόμη βήμα για την πρώτη θέση στον πέμπτο όμιλο. Αυτή θα είναι σίγουρα δική τους αν κερδίσουν την επόμενη Πέμπτη στη Μάλαγα την Ουνικάχα, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x