Stoiximan Super League

Live: Εργοτέλης-ΑΕΚ 2-3 (Τελικό)

Σε… δικαίωση της υποδοχής που της επιφυλάχθηκε στο Ηράκλειο προχώρησε η ΑΕΚ! Τα «γκάζια» των οπαδών της εμφάνισαν μια λεβέντισσα «Ένωση» απέναντι στον Εργοτέλη (2-3) και απέδειξαν πως όταν… θέλει, μπορεί να παίζει ως μεγάλη ομάδα. Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν παρέλαση όταν έπαιζαν με έντεκα, δεν «μάσησαν» όταν έμειναν με δέκα και με τον… σέντερ φορ Γεωργέα «σφράγισαν» την απόδρασή από το Παγκρήτιο!

Σε… δικαίωση της υποδοχής που της επιφυλάχθηκε στο Ηράκλειο προχώρησε η ΑΕΚ!

Τα «γκάζια» των οπαδών της εμφάνισαν μια λεβέντισσα «Ένωση» απέναντι στον Εργοτέλη (2-3) και απέδειξαν πως όταν… θέλει, μπορεί να παίζει ως μεγάλη ομάδα.

Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν παρέλαση όταν έπαιζαν με έντεκα, δεν «μάσησαν» όταν έμειναν με δέκα και με τον… σέντερ φορ Γεωργέα «σφράγισαν» την απόδρασή από το Παγκρήτιο!



90'+8': Λήξη του αγώνα

90'+8' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ!: Ο Φραγκουλάκης εκτελεί με φάλτσο ένα φάουλ έξω από την περιοχή, περνάει την μπάλα μέσα από το τείχος και γράφει το τελικό σκορ.

90'+4' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! Φοβερή προσπάθεια του Μίτσελ, ο οποίος πήρε τη μπάλα πριν το κέντρο, έφτασε στην περιοχή και -αφού άδειασε με προσποίηση τον προσωπικό του αντίπαλο, έδωσε την ευκαιρία στον Γεωργέα να πλασάρει στην κενή εστία!

90'+3΄: Ο Σάχα πρόλαβε τον Μπούντιμιρ πριν γίνει απειλητικός.

90': Πέντε λεπτά θα είναι οι καθυστερήσεις. Διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Εργοτέλη για αυτό.

88' Επεισόδιο μεταξύ του Σταύρου Λαμπράκη με τον Βασίλη Δημητριάδη. Αποβολή των Καραγεωργίου και Δημητριάδη απο τον αγωνιστικό χώρο αποφάσισε ο κύριος Κωνσταντινέας.

86' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Μίτσελ πέρασε στη θέση του Μπερνς.

85': Εντείνεται η πίεση των γηπεδούχων, που προσπαθούν να ισοφαρισουν.

82': Τεράστια ευκαιρία για τον Εργοτέλη. Ο Λεάλ ξεχύθηκε απο τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή τραβώντας όλη την άμυνα πάνω του, έσπασε τη μπάλα συρτά και παράλληλα απο το τέρμα, αλλά ο επερχόμενος Ρομάνο λόγω της ολισθηρότητας δεν κατάφερε να...φρενάρει και πέρασε πριν την μπάλα προς το τέρμα.

81' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Τη βλέπει ο Καράμπελας, για δυνατό μαρκάρισμα.

78' - Αλλαγή για τον Εργοτέλη: Ο Γιαλούσης αντικαθιστά τον Βίσιο.

73' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Μπαχά αντικαθιστά τον Μπλάνκο.

66' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Ντιόπ περνάει στη θέση του Γκερέιρο.

61' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Ο Λεάλ προσπάθησε να μπει στην περιοχή της ΑΕΚ και ο Ματέος -με δυνατό τάκλιν- τον ανέτρεψε.

60' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ!: Ο Λεάλ αναλαμβάνει την εκτέλεση και στέλνει την μπάλα στο αριστερό "Γ" του Σάχα!

59' - ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Ο Μανωλάς βλέπει και την κίτρινη κάρτα -που είναι η δεύτερη!

58' - ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ! Μετά από σέντρα στην περιοχή της ΑΕΚ και κεφαλιά του Μπούντιμιρ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μανωλά και ο διαιτητής έδειξε τη βούλα.

53' - Αλλαγές για τον Εργοτέλη: Ο Λεάλ περνάει στη θέση του Βερπακόφσκις και ο Φραγκουλάκης σε εκείνη του Ορφανού.

48' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Ο Γκερέιρο επωφελείται από σέντρα του Γεωργέα από δεξιά, επιχειρεί σουτ που βγαίνει... σέντρα για τον Μπερνς και ο Αυστραλός -με προβολή προ κενής εστίας- διπλασιάζει τα τέρματα της "Ένωσης"!

47': Νέα καλή φάση για την ΑΕΚ! Μετά από ωραία σέντρα του Λαγού, ο Μπερνς έπιασε απευθείας βολέ μέσα από την περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι.

46': Στα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα, ο Γκερέιρο έπιασε το μακρινό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι.

46': Έναρξη του β' μέρους

45'+1': Λήξη του ημιχρόνου

44': Κι άλλη καλή φάση για τον Εργοτέλη! Ο Σάχα απομάκρυνε με γροθιές στο κόρνερ του Ρομάνο, ο Τζούνιορ έπιασε απευθείας το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά ο Νασούτι -με σωτήρια προβολή προ της κενής εστίας- απομάκρυνε την μπάλα!

42': Καλή ευκαιρία για τον Εργοτέλη! Μετά από σέντρα του Ρουμπάκη από δεξιά, ο Ορφανός έκανε την κεφαλιά-ψαράκι, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Σάχα.

38' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Τη βλέπει ο Μανωλάς, για τον οποίο ο διαιτητής θεώρησε πως έκανε καθυστέρηση.

36' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Ο Γκερέιρο μπήκε υπέροχα από δεξιά και γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή, εκείνη -μετά από κόντρα- αποκρούστηκε από τον Δασκαλάκη και αφού η προβολή του Νασούτι κόντραρε ξανά, ο πεσμένος (!) Μπλάνκο την έστειλε με γυριστό στα δίχτυα!

28': Πρώτη καλή φάση για τον Εργοτέλη. Μετά από κεφαλιά-πάσα του Ορφανού, ο Μπούντιμιρ έπιασε καλό σουτ στην κίνηση, αλλά ο Νασούτι παρενεβλήθηκε στην πορεία της μπάλας και -με ωραίο τάκλιν- την απομάκρυνε από την περιοχή!

27': Μετά από βαθιά μπαλιά και λάθος απομάκρυνση αμυντικού του Εργοτέλη, ο Μπλάνκο φεύγει μόνος προς την περιοχή, αλλά ανακόπτεται με οφσάιντ (!)

21': Σε αντεπίθεση της ΑΕΚ, ο Μπερνς πασάρει για τον Μπλάνκο, εκείνος σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Δασκαλάκης πέφτει στη δεξιά του γωνία και μπλοκάρει.

20': Έχει ισορροπήσει το παιχνίδι ο Εργοτέλης, μετά τη μικρή υπεροχή που είχε η ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά.

12': Ξαφνικό σουτ του Ματέος από μακρινή απόσταση απομακρύνεται δύσκολα από τον Δασκαλάκη! Ο Μπλάνκο προσπάθησε να πάρει την επαναφορά της μπάλας, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ.

8': Η βροχή που έχει προηγηθεί (και έθεσε σε κίνδυνο ακόμα και τη διεξαγωγή του αγώνα) έχει βαρύνει πολύ τον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους παίκτες των δύο ομάδων.

6': Πρώτη καλή φάση για την ΑΕΚ. Μετά από ωραία βαθιά μπαλιά του Γκερέιρο, ο Μπλάνκο "σπάει" το οφσάιντ και βγαίνει στην πλάτη της άμυνας, αλλά γλιστράει απέναντι στον Δασκαλάκη και ο Έλληνας γκολκίπερ μαζεύει την μπάλα.

1': Έναρξη του αγώνα



ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Βίσιο(78΄Γιαλούσης), Ρομάνο, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Σασιασβίλι, Ορφανός (53' Φραγκουλάκης), Μπούντιμιρ, Βερπακόφσκις (53' Λεάλ)

Στον πάγκο: Αθανασίου, Κυριακίδης, Σαρρής, Αλεξόπουλος

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Νασούτι, Μανωλάς, Γεωργέας, Καφές, Ματέος, Λαγός, Γκερέιρο (66' Ντιόπ), Μπερνς(86΄ Μίτσελ), Μπλάνκο (73' Μπαχά)

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Λεονάρντο, Αργυρίου, Έντερ, Ντιόπ,

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

ΓΗΠΕΔΟ: Παγκρήτιο



Υποδοχή «από την ανάποδη» συνάντησε -για πρώτη φορά μετά από χρόνια- στην Κρήτη η ΑΕΚ. Περίπου 70 οπαδοί της «Ένωσης» περίμεναν την αποστολή στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και με αφορμή την τραγική εικόνα της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια, την αποδοκίμασαν έντονα.

Εξαιρουμένων των Χιμένεθ, Μπλάνκο και Γεωργέα (που αποθεώθηκαν) οι υπόλοιποι «τα άκουσαν» από τον κόσμο -ο οποίος φώναξε συνθήματα ειδικά εναντίον των Δημητριάδη και Αδαμίδη.

Κάτι περισσότερο από… μισή ταξίδεψε στο Ηράκλειο η ΑΕΚ. Είτε λόγω τραυματισμών (Γιάχιτς, Γκέντσογλου), είτε λόγω τιμωριών (Σκόκο, Μάκος), είτε λόγω… ΠΑΟΚ (Δέλλας-Λυμπερόπουλος έμειναν εκτός για να προφυλαχθούν), ο Μανόλο Χιμένεθ θα παρατάξει σχεδόν… πειραματική ενδεκάδα στο Παγκρήτιο.

Από την άλλη, ο Εργοτέλης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών, με την αντικατάσταση του Μπέτο (που προφυλάχθηκε λόγω του τραυματισμού του στο ζυγωματικό) να αποτελεί το μοναδικό «πονοκέφαλο» του Νίκου Καραγεωργίου.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ΚΑΙ βάσει στατιστικών αναμένεται η αναμέτρηση στο Παγκρήτιο. Κι αυτό διότι εκεί -εκτός των δύο ομάδων- θα «συγκρουστούν» και οι εξαιρετικές επιδόσεις τους εντός και εκτός έδρας αντίστοιχα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Εργοτέλης μετρά πέντε νίκες στα επτά τελευταία παιχνίδια στο Ηράκλειο. Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ «μπάζει» στο ΟΑΚΑ, αλλά (εξαιρουμένων των ματς με τον συγκάτοικο Παναθηναϊκό) έχει τέσσερα «τρίποντα» στις ισάριθμες τελευταίες «εξόδους» της από αυτό.

Συναρπαστική εξέλιξη και δύσκολη επικράτηση της ΑΕΚ (παρά το τελικό 3-1) επεφύλασσε το παιχνίδι του α’ γύρου. Τότε που ο Εργοτέλης είχε προηγηθεί με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φραγκουλάκη (33’), αλλά η «Ένωση» είχε γυρίσει το ματς, χάρη σε γκολ των Καφέ (45’), Μπλάνκο (55’) και Έντερ (90’+3’).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x