Γενικά

Οι ποδοσφαιριστές ξέρουν να πυροβολούν!

Ο πυροβολισμός στο προπονητήριο της Τσέλσι από το αεροβόλο του Άσλεϊ Κόουλ… ακούστηκε σε όλη την Ευρώπη, και η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου πάρα πολύ γρήγορα. Τα ΜΜΕ της Μεγάλης Βρετανίας βρήκαν αφορμή για να… σκαλίσουν την ιστορία και βρήκαν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ένας ποδοσφαιριστής έχει κάνει χρήση όπλου.

Ο πυροβολισμός στο προπονητήριο της Τσέλσι από το αεροβόλο του Άσλεϊ Κόουλ… ακούστηκε σε όλη την Ευρώπη, και η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου πάρα πολύ γρήγορα. Τα ΜΜΕ της Μεγάλης Βρετανίας βρήκαν αφορμή για να… σκαλίσουν την ιστορία και βρήκαν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ένας ποδοσφαιριστής έχει κάνει χρήση όπλου, έχοντας –μάλιστα- ως αποτέλεσμα μέχρι και νεκρούς!

Χαβιέρ Φλόρες
Κολομβία 2009… Η Ατλέτικο Τζούνιορ έχει γνωρίσει την ήττα από την Όνσε Κάλντας σε τελικό ενός τουρνουά. Τα νεύρα των οπαδών έχουν χτυπήσει «κόκκινο» όπως και του Κολομβιανού μέσου, Χαβιέρ Φλόρες.

Αποχωρώντας από το γήπεδο, βρίσκει μπροστά του μια ομάδα οπαδών της Ατλέτικο, που τον αποδοκιμάζουν και φωνάζουν συνθήματα κατά αυτού. Ο Φλόρες βγάζει ένα όπλο και αρχίσει να πυροβολεί το πλήθος. Αποτέλεσμα; Ένας νεκρός και αυτός πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Στην απολογία του ο Φλόρες υποστηρίζει ότι ήταν αρκετά εκνευρισμένος και υπό την επιρροή αλκόολ και δηλώνει: «Πραγματικά με εκνεύρισε πάρα πολύ. Απλά ελπίζω να γνωρίζουν τι ακριβώς πέρασα».

Ο Φλόρες καταδικάστηκε σε τρία χρόνια για ανθρωποκτονία. Παρόλα αυτά, μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα κέρδισε την ελευθερία του με ένα σεβασμό ποσό, και πλέον έχει επιστρέψει και στους αγωνιστικούς χώρους.

Ντάρεν Μπεντ
13 Μαϊου 2004, Αγγλία! Η αστυνομία συλλαμβάνει τον Ντάρεν Μπεντ, ως ύποπτο για μια επίθεση που δέχθηκε ένας 12χρονος με ένα αεροβόλο όπλο. Ο Μπεντ, ο οποίος –τότε- αγωνιζόταν στην Ίπσουιτς θα δώσει κατάθεση και μετά από λίγες ώρες θα αφεθεί ελεύθερος…

Ντιέγκο Μαραντόνα
Ναι εκτός από τα ναρκωτικά ο Ντιέγκο Μαραντόνα έχει στο ιστορικό του και πυροβολισμούς… Φεβρουάριος 1994. Έξω από το σπίτι του, κρύβεται πίσω από ένα αυτοκίνητο και αρχίζει να πυροβολεί δημοσιογράφους και φωτογράφους που τον καταδιώκουν για αρκετές ημέρες. Τραυματίζει τέσσερις από αυτούς.

Μετά από τέσσερα χρόνια το δικαστήριο καταδικάζει τον Αργεντινό σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και δέκα μηνών, με αναστολή, ενώ ως πειστήριο έχει δοθεί στους δικαστές ακόμη και βίντεο από το περιστατικό.

«Τουλάχιστον έστω κι έτσι αποδείχθηκε ότι υπάρχει δικαιοσύνη», σχολιάζει ένας από τους τέσσερις δημοσιογράφους που τραυματίστηκαν.

Φαουστίνο Ασπρίγια
Το 2008 ο Φαουστίνο Ασπρίγια, αγωνίζεται στην Νιούκαστλ, αλλά εκεί την περίοδο βρίσκεται στην πατρίδα του. Ο Κολομβιανός κατευθύνεται προς μια φάρμα που κατέχει όταν αστυνομικοί τον σταματούν για να του κάνουν έλεγχο. Και αυτός απαντά με ένα αυτόματο!

Ευτυχώς κανείς δεν θα τραυματιστεί. «Ήταν άλλα επτά άτομα μπροστά στο περιστατικό. Κανείς τους δεν έχει καταθέσει στην αστυνομία. Νομίζω ότι είναι λίγο πρόωρο να με καταδικάζετε», τόνισε μετά ο Ασπρίγια και καταλήγει…

«Αλήθεια μου θυμίζει μία ταινία που είδα με τον Τομ Κρους, το “Minority Report”. Και σε αυτή οι άνθρωποι καταλήγουν φυλακή προτού διαπράξουν το έγκλημα»…

Τζον Όστερ
Το 2002 ο Τζον Όστερ πυροβολεί καταλάθος στο μάτι με ένα αεροβόλο έναν παίκτη των ακαδημιών της Σάντερλαντ. Αυτό θα σημάνει και το τέλος της καριέρας του. Το 2007 επήλθε συμβιβασμός μεταξύ των δύο πλευρών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x