Stoiximan Super League

Ξεκινά από το… μηδέν

Με πρώτο στόχο να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της υποδέχεται απόψε η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ (21:00, Conn-x/NovaΣΠΟΡ FM 94.6), στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Κύπελλο ΟΠΑΠ. Επιθετικογενές σχήμα ετοιμάζει ο Μανόλο Χιμένεθ με τον Μπλάνκο στον πάγκο. «Αποκύημα φαντασίας τα περί Γιόνσον».

Με πρώτο στόχο να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της υποδέχεται απόψε η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ (21:00, Conn-x/NovaΣΠΟΡ FM 94.6), στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Κύπελλο ΟΠΑΠ. Επιθετικογενές σχήμα ετοιμάζει ο Μανόλο Χιμένεθ με τον Μπλάνκο στον πάγκο. «Αποκύημα φαντασίας τα περί Γιόνσον».

Τη σημασία που έχουν τα εκτός έδρας γκολ σε διπλούς αγώνες πρόκρισης επεσήμανε στους παίκτες της ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος ενόψει της πρώτης κόντρας με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο ΟΠΑΠ, ζήτησε πρώτα απ’όλα το μηδέν στην άμυνα. Ο Ισπανός τεχνικός έχει στη διάθεσή του ξανά τους Δέλλα και Λυμπερόπουλο, τους οποίους ξεκούρασε μάλιστα την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά και τους Σκόκο Μάκο, οι οποίοι επιστρέφουν από τιμωρία, με αποτέλεσμα να πηγαίνει με όλα τα καλά του «όπλα» στη μάχη.

«Πρέπει να είστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Να είστε προσηλωμένοι στον στόχο μας. Δεν χρειάζεται να ρισκάρουμε. Η πρόκριση δεν κρίνεται σε ένα παιχνίδι. Πρέπει να έχουμε τον έλεγχο του αγώνα, να διασφαλίσουμε το μηδέν στην άμυνα και να κυνηγήσουμε με ηρεμία το γκολ. Το ιδανικό βέβαια θα είναι να κερδίσουμε, αλλά το πρωταρχικό είναι να μη δεχτούμε γκολ. Να είστε προσεκτικοί στα μαρκαρίσματα, μην έχουμε πάλι αποβολή...» ήταν τα λόγια του τεχνικού των «κιτρινόμαυρων» προς τους ποδοσφαιριστές του.

Ο προπονητής της «Ένωσης», ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ζήτησε μεγάλη προσοχή στα μετόπισθεν, προτίθεται να παρατάξει την ομάδα του επιθετικά, χωρίς όμως τον Ίσμαελ Μπλάνκο. Πιο συγκεκριμένα, ο Χιμένεθ προσανατολίζεται σε ένα 4-2-3-1, με τους Σάχα στα δοκάρια, Νασούτι, Δέλλα, Ματέο, Καράμπελα αμυντική τετράδα, Μάκο, Ντιόπ αμυντικά χαφ και τους Μπερνς, Λυμπερόπουλο, Σκόκο τριάδα πίσω από τον Μπαχά. Υπάρχει και ένα ενδεχόμενο να ξεκινήσει ο Μπλάνκο αντί του Αυστραλού μεσοεπιθετικού, αλλά μάλλον το σχήμα αυτό το δοκίμασε ο Ισπανός σε περίπτωση που «στραβώσει» το παιχνίδι.

«Αποκύημα φαντασίας»

Σε διάψευση των όσων ακούστηκαν για συμφωνία της ΑΕΚ με τον Μάρκους Γιόνσον του Πανιωνίου προέβη ο μάνατζερ του παίκτη, Κώστας Γεωργοπάλης, ο οποίος δήλωσε στη Sportday: «Με έκπληξή μου διάβασα δημοσίευμα περί επικείμενης συμφωνίας του Μάρκους Γιόνσον με την ΑΕΚ. Το συγκεκριμένο είναι το λιγότερο αποκύημα αχαλίνωτης φαντασίας του συγγραφέα του, ο οποίος δεν μπήκε στον κόπο να επικοινωνήσει μαζί μου για τη διασταύρωση της είδησης. Έχει μοναδικό σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και τη δημιουργία εντυπώσεων και αναταραχής μεταξύ των ομάδων. Ουδεμία επαφή έχει υπάρξει από εμένα ή τον ποδοσφαιριστή με παράγοντες της ΑΕΚ και ουδεμία συμφωνία υπάρχει. Ο Μάρκους είναι μέλος του Πανιωνίου και συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις και στη σωτηρία της ομάδας. Επιπλέον έχουμε ηθική δέσμευση έναντι του Πανιωνίου να μιλήσουμε πρώτα με τη διοίκησή του για την πιθανότητα ανανέωσης».

Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους ποδοσφαιριστές που ακούστηκαν για τον «Δικέφαλο». Η ΑΕΚ δεν έχει ασχοληθεί ούτε με τον Γιάννη Κοντοέ του Πανιωνίου, ούτε με τον Αντώνη Πετρόπουλο του Παναθηναϊκού, με τον οποίο μάλιστα συνδύασαν το έντονο ενδιαφέρον των «πρασίνων» για τον Μπλάνκο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x