Ελλάδα

Παπανικολάου: «Μαθαίνω πολλά δίπλα τους»

Σχολείο χαρακτήρισε τη συνεργασία του με τους έμπειρους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς ο Κώστας Παπανικολάου σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της FIBA Europe.

Σχολείο χαρακτήρισε τη συνεργασία του με τους έμπειρους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς ο Κώστας Παπανικολάου σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της FIBA Europe.

«Για μένα είναι φοβερό ότι αγωνίζομαι με αυτούς τους παίκτες. Τους παρακολουθούσα στην τηλεόραση και δεν φανταζόμουν πως κάποια μέρα θα ήμασταν συμπαίκτες. Τώρα που συμβαίνει αυτό, είναι μια μεγάλη εμπειρία για μένα», τόνισε ο 21χρονος φόργουορντ, ο οποίος αποκτά εμπειρίες συμμετέχοντας στην Ευρωλίγκα. «Κάθε παιχνίδι στην Ευρωλίγκα είναι σκληρό και είναι σημαντικό μέχρι την τελευταία κατοχή της μπάλας. Όλες οι ομάδες είναι πολύ υψηλού επιπέδου, έτσι πρέπει να είσαι συνεχώς συγκεντρωμένος».

Ο νεαρός άσος θυμάται ακόμη την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το 2005, ενώ πλέον είναι συμπαίκτης με αρκετά στελέχη εκείνης της ομάδας. «Έχω πολλές αναμνήσεις από εκείνη την ομάδα και τους παίκτες της. Αυτό που θυμάμαι περισσότερο είναι το τρίποντο του Διαμαντίδη στον ημιτελικό απέναντι στη Γαλλία. Θυμάμαι επίσης πως ο Παπαλουκάς και ο Σπανούλης είχαν κάνει εξαιρετικό τουρνουά. Είμαι πολύ περήφανος που πλέον παίζω δίπλα τους. Με συμβουλεύουν και μου δείχνουν το δρόμο. Όταν κάνω κάποιο λάθος, με διορθώνουν. Είμαι τυχερός που τους έχω δίπλα μου».

Ο Κώστας Παπανικολάου ονειρεύεται τη συμμετοχή με την Εθνική σε κάποια μεγάλη διοργάνωση, αλλά γνωρίζει πως ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. «Η Εθνική ομάδα είναι πολύ ανταγωνιστική. Πρέπει να δουλεύεις όσο πιο σκληρά μπορείς καθημερινά. Φέτος είχα κάποιο χρόνο συμμετοχής, αλλά αυτό ίσως να μη σημαίνει τίποτα. Αν δεν δουλεύεις στους αγώνες, δεν παίρνεις τίποτα. Κάθε μέρα πρέπει να αποδεικνύω στον προπονητή μου ότι μπορώ να τα καταφέρω».

Για τη συνεργασία του με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, αναφέρει: «Είναι απίστευτος προπονητής. Κάθε λέξη που βγαίνει από το στόμα του είναι μάθημα για μας. Μπορεί να σου μάθει φοβερά πράγματα, από το πιο απλό μέχρι το πιο περίπλοκο».

Για τον Τρικαλινό φόργουορντ μίλησε και ο Θοδωρής Παπαλουκάς. «Ο Κώστας είναι μεγάλο ταλέντο, αλλά είναι υπερβολικά αγχωμένος γιατί θέλει να μας βοηθήσει και να παίξει καλά. Κάποιες φορές τα καταφέρνει, κάποιες φορές όμως το άγχος δεν τον βοηθά. Όλοι μας προσπαθούμε να το πούμε ότι χρειαζόμαστε στην ομάδα την ενέργειά του».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x