Stoiximan Super League

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-0 (Τελικό)

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο πρώτος μεγάλος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Χωρίς σκορ οι δύο ομάδες, με την "Ένωση" να έχει δύο δοκάρια με τον Ντιόπ -στο 34' και στο 81'! Με εννέα παίκτες από το 75', λόγω αποβολής των Λίνο και Ίβιτς σε ένα λεπτό, αγωνίζεται ο "δικέφαλος του Βορρά"! Παρακολουθήστε live την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο πρώτος μεγάλος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Χωρίς σκορ οι δύο ομάδες, με την "Ένωση" να έχει δύο δοκάρια με τον Ντιόπ -στο 34' και στο 81'!

Με εννέα παίκτες από το 75', λόγω αποβολής των Λίνο και Ίβιτς σε ένα λεπτό, αγωνίζεται ο "δικέφαλος του Βορρά"!

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr.



90'+4': Λήξη του αγώνα

90'+4': Διαμαρτυρίες της ΑΕΚ για πέναλτι, όταν ο Ντιόπ γύρισε την μπάλα με το κεφάλι στην περιοχή, ο Λυμπερόπουλος την "τσίμπησε" από τον Τσιρίλο κι έπειτα από μαρκάρισμα του Ιταλού, έπεσε στο έδαφος.

90'+3': Ο Ελ Ζαρ βρήκε χώρο από αριστερά, έκανε ένα δυνατό σουτ και ανάγκασε τον Σάχα να πέσει στη δεξιά του γωνία και να μπλοκάρει.

90': Τέσσερα θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

89' - Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ: Ο Αθανασιάδης αντικαθιστά τον Σαλπιγγίδη.

87': Η ΑΕΚ έχει κλείσει τον ΠΑΟΚ στην περιοχή, αλλά οι εννέα παίκτες του Χάβου αμύνονται αποτελεσματικά, προς το παρόν.

83' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Στη θέση του Καράμπελα περνάει ο Μίτσελ.

83': Μετά από βαθιά μπαλιά, ο Μπλάνκο βγαίνει "στην πλάτη" της άμυνας του ΠΑΟΚ, αλλάω προ του Κρέσιτς δεν κάνει καλό κοντρόλ και η ευκαιρία χάνεται!
νν
81' - ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Σε μια φάση πανομοιότυπη με εκείνη του πρώτου μέρους, ο Ντιόπ πιάνει την κεφαλιά -έπειτα από εκτέλεση κόρνερ- και στέλνει ξανά την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

79' Μετά από εκτέλεση φάουλ του Σκόκο από αριστερά, ο Τσουκαλάς αποκρούει ανάποδα με το κεφάλι κα στέλνει την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Κρέσιτς!

76' - ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ!: Ο Ίβιτς διαμαρτυρήθηκε έντονα για ένα προηγούμενο μαρκάρισμα και ο διαιτητής του έδειξε επίσης δεύτερη κίτρινη!

75': Ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Σκόκο βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Κρέσιτς απογειώθηκε και απέκρουσε σε κόρνερ!

74' - ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ!: Ο Λίνο έκανε ένα δυνατό τάκλιν στον Σκόκο -προκειμένου να τον ανακόψει στην αντεπίθεση- και είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα!

73': Καλή φάση για την ΑΕΚ. Ο Λαγός σέντραρε από δεξιά, ο Λυμπερόπουλος έπιασε την πρώτη κεφαλιά, αλλά ο Μπλάνκο δεν πρόλαβε να βάλει καλά την προβολή προς την εστία του Κρέσιτς.

66': Ευκαιρία για την ΑΕΚ! Μετά από αναταραχή στην περιοχή του ΠΑΟΚ -έπειτα από εκτέλεση φάουλ- η μπάλα στρώθηκε στον Ντιόπ, αλλά το σουτ που έκανε εκείνος μπλοκαρίστηκε προ της γραμμής από τον Κρέσιτς.

65' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Στη θέση του Μπερνς πέρασε ο Λαγός.

64' - Κίτρινη κάρτα για τον ΠΑΟΚ: Σε μια προσπάθεια να παρεμποδίσει βολέ του Σάχα, ο Τσιρίλο βρήκε την μπάλα με το χέρι.

62': Καλή φάση για τον ΠΑΟΚ. Ο Σαλπιγίδης μπήκε ωραία από δεξιά, σέντραρε χαμηλά στη μικρή περιοχή, αλλά ο Ματέος -με σωτήριο τάκλιν- προλαβαίνει τελευταία στιγμή τον Μουσλίμοβιτς.

60' - Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ: Ο Ελ Ζαρ περνάει στη θέση του Κουτσιανικούλη.

56' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Μέσα σε πανδαιμόνιο, ο Μπλάνκο αντικαθιστά τον Μπαχά.

55': Ο Μανόλο Χιμένεθ φωνάζει τον Ίσμαελ Μπλάνκο για να τον περάσει στο παιχνίδι και η εξέδρα αποθεώνει με εκδηλώσεις λατρείας τον Αργεντινό!

54' - Κίτρινη κάρτα για τον ΠΑΟΚ: Ο Ίβιτς έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Γεωργέα.

51': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Μετά από "σκαφτή" μπαλιά του Τσουκαλά που κόντραρε στο κεφάλι του Γεωργέα, ο Μουσλίμοβιτς κοντρόλαρε και εκτέλεσε απευθείας μέσα από την περιοχή, αλλά ο Σάχα -με ενστικτώδη απόκρουση- στην κλειστή του γωνία σώζει την ΑΕΚ!

46': Έναρξη του β' μέρους

-Τσουχτερό το κρύο στο ΟΑΚΑ, ενώ από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου έχει ξεκινήσει ξανά και η βροχή.

45'+1': Λήξη του ημιχρόνου

42': Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Σαλπιγγίδης βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή και δεξιά, πιάνει το χαμηλό σουτ και στέλνει την μπάλα λίγο έξω από το απέναντι δοκάρι του Σάχα!

41': Καλή φάση για τον ΠΑΟΚ! Ο Σαλπιγγίδς πάσαρε ωραία δεξιά στον Σνάουτσνερ, εκείνος μπήκε στην περιοχή και έκανε τη σέντρα-σουτ, αλλά ο Σάχα έπεσε και μπλόκαρε.

36' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Τη βλέπει ο Καράμπελας, που μάρκαρε δυνατά τον Σαλπιγγίδη.

34’ - ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! Μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Ντιόπ νικά τους πάντες στον αέρα και πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Κρέσιτς και έπειτα απομακρύνεται!

32’: Ο Σαλπιγγίδης κλέβει την μπάλα και σεντράρει επικίνδυνα από δεξιά, αλλά ο Μουσλίμοβιτς δεν προλαβαίνει γα λίγο να πιάσει την κεφαλιά από κοντά και να σκοράρει!

31’: Μετά από κλέψιμο του Λυμπερόπουλου, ο Μπαχά βγαίνει με καλές προϋποθέσεις προς την περιοχή, αλλά το σουτ που επιλέγει να κάνει είναι απογοητευτικό και περνάει ψηλά άουτ!

26': Ο Ματέος εκτελεί απευθείας ένα φάουλ που έχει κερδίσει η ΑΕΚ λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής και στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το αριστερό "Γ" του Κρέσιτς.

25': Πρώτη μεγάλη φάση για την ΑΕΚ! Μετά από αναταραχή στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Λυμπερόπουλος γυρίζει και σουτάρει, αλλά η μπαλα κοντράρει ελαφρώς και περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

21' - Κίτρινη κάρτα για τον ΠΑΟΚ: Ο Μπερνς βγήκε "στην πλάτη" του Λίνο από τη δεξιά πλευρά κι εκείνος τον ανέτρεψε με δυνατό τάκλιν, πριν μπει στην περιοχή.

16': Πρώτο σουτ για τον ΠΑΟΚ! Το κάνει ο Μουσλίμοβιτς -με καλές προϋποθέσεις- λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά, αλλά στέλνει την μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι του Σάχα.

9': Μετά από ωραία ατομική ενέργεια από δεξιά, ο Μπερνς σεντράρει "γλυκά" στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά που πιάνει ο Σκόκο -πιεζόμενος- είναι πολύ αδύναμη για να απειλήσει τον Κρέσιτς.

7': Έχει την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά η ΑΕΚ, αλλά δεν έχει φτιάξει ακόμα προϋποθέσεις για να απειλήσει τον ΠΑΟΚ. Σαφή προτεραιότητα στα αμυντικά της καθήκοντα δίνει, όπως είναι λογικό, η ομάδα του Χάβου.

3': Πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Η κάθετη μπαλιά του Λυμπερόπουλου έβγαλε τον Μπερνς μόνο του από δεξιά, αλλά το γύρισμα που έκανε ο Αυστραλός στην περιοχή ήταν λίγο πιο δυνατό απ' όσο έπρεπε για να προλάβει ο επερχόμενος Σκόκο.

1': Έναρξη του αγώνα

Από κεντρικό μπουθ του ΟΑΚΑ θα παρακολουθήσει το παιχνίδι ο Μάκη Χάβος, λόγω της γνωστής τιμωρίας του.

Πριν τη σέντρα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη. Δεν έλειψαν οι γνωστοί ανεγκέφαλοι, που φώναζαν συνθήματα κατά τη διάρκεια των 60 δευτερολέπτων.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, μέσα σε εκπληκτική ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει περισσότεροι από 22.000 οπαδοί της ΑΕΚ!

Στο πλαίσιο των βραβεύσεων που έχει καθιερώσει στους παλαίμαχους της ομάδας, η ΠΑΕ ΑΕΚ τίμησε πριν την έναρξη του αγώνα τον Ανδρέα Σταματιάδη. Ο παλιός άσος της "Ένωσης" παρέλαβε πλακέτα και αποθεώθηκε από τον κόσμο που βρίσκεται στις εξέδρες.



ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Δέλλας, Ματέος, Καράμπελας (83' Μίτσελ), Γεωργέας, Μάκος, Ντιόπ, Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Μπερνς (65' Λαγός), Μπαχά (56' Μπλάνκο)

Στον πάγκο: Μοσχονάς, Καφές, Νασούτι, Νικόλτσης

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ, Λίνο, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Ίβιτς, Σαλπιγγίδης (89' Αθανασιάδης), Κουτσιανικούλης (60' Ελ Ζαρ), Μουσλίμοβιτς

Στον πάγκο: Γιακουμής, Πετρίτσεβιτς, Σαβίνι, Μωυσιάδης, Αρίας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Τάτσης (Ηπείρου), Καρσιώτης (Κορινθίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ



Από μια σημαντική «πληγή» έχουν να αντιμετωπίσουν οι δύο «δικέφαλοι», ενόψει του σημερινού αγώνα. Η μεν ΑΕΚ θα στερηθεί τον Κώστα Μανωλά (που αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη), την ίδια ώρα που ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να υπολογίζει στον (ακόμα πιο καθοριστικό) Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Κατά τ’ άλλα, στη διάθεση του Μανόλο Χιμένεθ δεν θα είναι επίσης οι τραυματίες Γκέντσογλου, Γιάχιτς -ενώ εκτός έμειναν επίσης (και λόγω της υποχρεωτικής συμμετοχής στην αποστολή δύο παικτών κάτω των 21) οι Λεονάρντο, Έντερ, Νταντόμο και Αραμπατζής. Οι νεαροί Κλωναρίδης και Νικόλτσης ήταν οι νεαροί που αποσύρθηκαν μαζί με τους υπόλοιπους στο ξενοδοχείο.

Για τον ίδιο λόγο, δε, (της συμμετοχής των νεαρών Πετρίτσεβιτς και Μωυσιάδη), ο Μάκης Χάβος άφησε εκτός αποστολής τους Ετό και Μαλεζά. Στα σχέδια του Έλληνα τεχνικού -ούτως ή άλλως- δεν συμπεριλαμβάνονταν οι ανέτοιμοι Φωτάκης, Χαλκιάς και Βιτόλο.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Σάχα, Μοσχονάς, Καφές, Νασούτι, Δέλλας, Ματέος, Γκερέιρο, Μίτσελ, Μάκος, Καράμπελας, Μπλάνκο, Λαγός, Ντιόπ, Μπερνς, Νικόλτσης, Γεωργέας, Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Μπαχά, Κλωναρίδης.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Γιακουμής, Αθανασιάδης, Κουτσιανικούλης, Μπαλάφας, Μωυσιάδης, Σαλπιγγίδης, Τσουκαλάς, Αρίας, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ελ Ζαρ, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Πετρίσεβιτς, Σαβίνι, Σνάουτσνερ.

Ανάλογα με τη… φάση κρίνεται η προϊστορία των δύο ομάδων στο Κύπελλο Ελλάδας. Κι αυτό διότι, σε συγκρούσεις σε ημιτελικά (όπως τώρα), ο ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρα κυρίαρχος -μετρώντας τέσσερις προκρίσεις σε πέντε περιπτώσεις. Είναι χαρακτηριστικό, δε, πως η μοναδική φορά που πέρασε η ΑΕΚ από ημιτελικό… χάνεται στην πρώτη διοργάνωση του θεσμού το 1931-32 (όταν και κατέκτησε τελικά το τρόπαιο).

Αντίθετα, συντριπτικά υπέρ της ΑΕΚ είναι η παράδοση σε επίπεδο τελικών. Η «Ένωση» έχει διεκδικήσεις τρεις φορές την κούπα με τον «δικέφαλο του Βορρά» και έχε καταφέρει σε όλες (1939, 1978, 1983) να την κάνει δική της!

Δείτε τι έγινε στον τελευταίο τελικό μεταξύ των δύο ομάδων (1983)



Μιας και ο λόγος για παράδοση, πάντως, μόνο απαρατήρητη δεν περνάει αυτή που έχει χτίσει ο Ίσμαελ Μπλάνκο απέναντι στον ΠΑΟΚ. Στα 3,5 χρόνια που βρίσκεται στη χώρα μας, ο Αργεντινός έχει σκοράρει έξι φορές εις βάρος του «δικεφάλου του Βορρά» -με τα 4 γκολ του, μάλιστα, να έχουν σημειωθεί στην Τούμπα.

Το τελευταίο γκολ του Μπλάνκο απέναντι στον ΠΑΟΚ (play-off του 2010)



Μια φορά έχουν συναντηθεί φέτος στο πρωτάθλημα οι δύο αντίπαλοι. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ (που παίζουν το παιχνίδι του δεύτερου γύρου την προσεχή Κυριακή) συγκρούστηκαν στις 13 Νοεμβρίου στην Τούμπα, με το «δικέφαλο του Βορρά» να πανηγυρίζει μεγάλη νίκη (2-1), με γκολ του Βιεϊρίνια στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x