Stoiximan Super League

Live: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 4-0 (Τελικό)

Μια από τις «στολές» που κάποτε χαλούσε κόσμο στο ελληνικό ποδόσφαιρο ξέθαψε η ΑΕΚ! Τιμώντας το πνεύμα της ημέρας, η ομάδα του Χιμένεθ «ντύθηκε» μετά από καιρό ΑΕΚάρα και ξεγύμνωσε (4-0) τον ελλιπέστατο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Μια κεφαλιά του Ντιόπ, άλλη μια του Δέλλα και δύο γκολάρες ενδιάμεσα από τον Σκόκο «ζωγράφισαν» την καλύτερη εμφάνιση των «κιτρινόμαυρων» εδώ και μήνες!

Μια από τις «στολές» που κάποτε χαλούσε κόσμο στο ελληνικό ποδόσφαιρο ξέθαψε η ΑΕΚ!

Τιμώντας το πνεύμα της ημέρας, η ομάδα του Χιμένεθ «ντύθηκε» μετά από καιρό ΑΕΚάρα και ξεγύμνωσε (4-0) τον ελλιπέστατο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Μια κεφαλιά του Ντιόπ, άλλη μια του Δέλλα και δύο γκολάρες ενδιάμεσα από τον Σκόκο «ζωγράφισαν» την καλύτερη εμφάνιση των «κιτρινόμαυρων» εδώ και μήνες!



92' - Λήξη της αναμέτρησης.

90' - Δύο τα λεπτά των καθυστερήσεων.

90' - Ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Μπαχά βρίσκει αρκετό χώρο και δεν διστάζει να σουτάρει από μακριά, αλλά ο Κρέσιτς απέκρουσε.

83' - Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Λεονάρντο αντικαθιστά τον Ρότζερ Γκερέιρο.

79' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκερέιρο από αριστερά, ο Δέλλας νικά -με το κεφάλι- στην έξοδο τον Κρέσιτς και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα!

78' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Μανωλάς αντικαθιστά -μέσα σε αποθέωση- τον Γεωργέα.

73': Ο Γκερέιρο σέντραρε από δεξιά, ο Ματέος πρόλαβε -με το κεφάλι- την έξοδο του Κρέσιτς, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι.

71' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Μπαχά αντικαθιστά τον Σκόκο -που αποθεώνεται κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο.

68' - Κίτρινη κάρτα για τον ΠΑΟΚ: Ο Τσιρίλο πήγε επικίνδυνα με τον αγκώνα σε μια εναέρια διεκδίκηση με τον Γκερέιρο. Η αιμορραγία του Πολωνού στο κεφάλι μετά τη φάση τον αναγκάζει να περάσει προσωρινά έξω.

66' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Τη βλέπει ο Καράμπελας για μαρκάρισμά του πάνω στον Ετό.

65' - Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ: Στη θέση του Τσουκαλά μπαίνει ο Αρίας.

62': Ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Μπλάνκο βγαίνει "στην πλάτη" της άμυνας του ΠΑΟΚ, σουτάρει (πιεζόμενος), αλλά ο Κρέσιτς πέφτει και αποκρούει σωτήρια!

60' - ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Μετά από σέντρα του Μάκου από αριστερά, ο Μπλάνκο πιάνει ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και στέλνει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κρέσιτς!

59' - Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ: Στη θέση του Σαλπιγγίδη περνάει ο Μουσλίμοβιτς.

55' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Ο Σκόκο ξεκινά έξω από την περιοχή και αριστερά, αποφεύγει τον Σακελλαρίου και αφού αφήνει επίσης "κάγκελο" τον Αθανασιάδη, πετυχαίνει -με φοβερό σουτ στο απέναντι "Γ"- το γκολ της αγωνιστικής!

51': Ο Βιτόλο ελίσσεται από αριστερά, κάνει το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Σάχα.

50': Η απομάκρυνση της μπάλας από τον Σακελλαρίου "στρώνει" την μπάλα για τον Σκόκο, εκείνος πιάνει συρτό σουτ στην κίνηση (έξω από την περιοχή) και στέλνει την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

46': Έναρξη του β' μέρους

46' - Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ: Στη θέση του Σνάουτσνερ θα περάσει ο Σακελλαρίου.

45'+1': Λήξη του ημιχρόνου

42': Ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Σκόκο γίνεται αποδέκτης της μπάλας στο ύψος της μεγάλης περιοχής, γυρίζει το σώμα και πιάνει το δυνατό σουτ, αλλά ο Κρέσιτς "απογειώνεται" και αποκρούει σε κόρνερ!

35' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Ο Γκερέιρο βγάζει μόνο του από δεξιά τον Γεωργέα, εκείνος σεντράρει απευθείας και ο Σκόκο -με σουτ στην κίνηση- στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κρέσιτς!

34': Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Ελ Ζαρ μπήκε ωραία από αριστερά, απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά το σουτ που έκανε στην κλειστή γωνία αποκρούστηκε με υπερένταση από τον Σάχα!

31': Σε ωραία εκτέλεση φάουλ του Ελ Ζαρ από αριστερά, ο Κοντρέρας ετοιμάζεται να σκοράρει με κεφαλιά, αλλά ο Ματέος πετάγεται και του παίρνει -με κεφαλιά- "την μπουκιά από το στόμα"!

27': Η άψογη συνεργασία Γκερέιρο και Μπλάνκο "στρώνει" την μπάλα στον Μίτσελ κι εκείνος -με εξαιρετικό φαλτσαριστό πλασέ- στέλνει την μπάλα να "γλείψει" το οριζόντιο δοκάρι!

22': Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Μετά από κόντρα που βάζει ο Μίτσελ μέσα στην περιοχή, η μπάλα φτάνει στον Μπλάνκο, αλλά το πλασέ που κάνει ο Αργεντινός -αφού απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο- έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι!

16': Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φωτάκη λίγο έξω από την περιοχή στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σάχα.

15': Ο Μπλάνκο βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή και πιάνει το βολέ, αλλά εκείνο δεν είναι δυνατό και καταλήγει στην αγκαλιά του Κρέσιτς.

11' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Γκερέιρο από δεξιά, ο Ντιόπ νικά τους πάντες στον αέρα και με δυνατή κεφαλιά νικάει τον Κρέσιτς!

8' - Κίτρινη κάρτα για τον ΠΑΟΚ: Ο Σκόκο ξεπέρασε τον Σνάουτσνερ από δεξιά κι εκείνος τον "γκρέμισε" από πίσω.

4': Ευκαιρία για την ΑΕΚ! Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σκόκο από αριστερά και σύγχυση στην περιοχή, ο Γκερέιρο έπιασε το κοντινό σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και απομακρύνθηκε!

2': Πρώτο σουτ στο παιχνίδι για την ΑΕΚ. Το κάνει ο Σκόκο -λίγο έξω από την περιοχή- αλλά ο Κρέσιτς πέφτει στη δεξιά του γωνία και μπλοκάρει.

1': Έναρξη του αγώνα

*Ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων αστυνομικών κρατήθηκε πριν τη σέντρα. Κάποιοι από την εξέδρα δεν έχασαν την ευκαιρία να αποδείξουν πόσο ανεγκέφαλοι είναι.



ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Ματέος, Δέλλας, Γεωργέας (78' Μανωλάς), Ντιόπ, Μάκος, Μίτσελ, Γκερέιρο (83' Λεονάρντο), Σκόκο (71' Μπαχά), Μπλάνκο

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Νασούτι, Λαγός, Μπερνς

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Σνάουντσνερ (46' Σακελλαρίου), Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ετό, Βιτόλο, Τσουκαλάς (65' Αρίας), Σαλπιγγίδης (59' Μουσλίμοβιτς), Φωτάκης, Ελ Ζαρ, Αθανασιάδης

Στον πάγκο: Χαλκιάς, Μπαλάφας, Μαλεζάς, Κουτσιανικούλης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Πάνου (Αιτ/νίας), Καρατζίκας (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ



Πάχος… ταβλιού έχει το απουσιολόγιο του σημερινού ντέρμπι. Τόσο η ΑΕΚ, όσο και (πολύ περισσότερο) ο ΠΑΟΚ θα στερηθούν -για διαφορετικούς λόγους- εννέα συνολικά παίκτες! Ο μεν Μανόλο Χιμένεθ, λοιπόν, δεν μπορεί να υπολογίζει τον τραυματία Λυμπερόπουλο, τον τιμωρημένο Καφέ και τους ανέτοιμους Γιάχιτς και Γκέντσογλου.

Από την άλλη, ο Μάκης Χάβος έχει ακόμα μεγαλύτερους «πονοκεφάλους», καθώς θα στερηθεί τους τιμωρημένους Λίνο, Ίβιτς και Πάμπλο Γκαρσία, αλλά και τους τραυματίες Βιεϊρίνια και Σαβίνι.

Θα… βαρεθούν να συναντώνται φέτος ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Μετά την αναμέτρηση του Κυπέλλου (το 0-0 της οποίας έδωσε προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς για την πρόκριση) και το 2-1 του πρωταθλήματος στην Τούμπα, οι «δικέφαλοι» αναμετρώνται σήμερα για τρίτη φορά στη χρονιά. Κατά πάσα πιθανότητα, δε, θα «τρακάρουν»… άλλες τόσες, δεδομένου ότι εκκρεμεί η ρεβάνς του Κυπέλλου και τα δύο ματς που -εκτός απροόπτου- θα δώσουν στη διαδικασία των play-off.

Δείτε τι έγινε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια





Από όχι ακριβώς… κολακευτικά σερί προέρχονται οι δύο ομάδες. Η μεν ΑΕΚ (μετά και το ματς του Κυπέλλου) συμπλήρωσε επτά αποτυχημένες απόπειρες (!) να νικήσει στην έδρα της για όλες τις διοργανώσεις. Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, πως η τελευταία νίκη της στο ΟΑΚΑ… χάνεται στις 12 Δεκέμβρη με τη Λάρισα.

Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, δεν έχει στο… παθητικό του ανάλογου μεγέθους «κατόρθωμα», αλλά και αυτό των τριών σερί ηττών που έχει σημειώσει στο πρωτάθλημα (0-1 από Παναθηναϊκό, 0-1 από Πανιώνιο, 0-2 από Καβάλα) δεν μαρτυρούν και ιδιαίτερο… φορμάρισμα.

Εντυπωσιακά… υπέρ της ΑΕΚ είναι η προϊστορία των αγώνων στην Αθήνα. Σε σύνολο 53 παιχνιδιών με γηπεδούχο την «Ένωση», εκείνη μετρά 39 νίκες, 8 ματς έχουν λήξει ισόπαλα και 6 μόλις φορές ο «δικέφαλος του Βορρά» έχει φύγει με το διπλό. Είναι χαρακτηριστικό πως η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ εντοπίζεται τη σεζόν 2003-04 (με το φοβερό 4-3), ενώ μια χρονιά νωρίτερα η ΑΕΚ είχε σημειώσει τη μεγαλύτερη νίκη της εναντίον του με το ευρύ 6-2.

Δύο παίκτες που έχουν αφήσει το δικό τους «στίγμα» στην ΑΕΚ αγωνίζονται σήμερα στον ΠΑΟΚ. Οι Βλάνταν Ίβιτς και Μπρούνο Τσιρίλο ήρθαν στην Ελλάδα για λογαριασμό της «Ένωσης» το καλοκαίρι του 2005, με τον Σέρβο να καταγράφει 56 συμμετοχές και 9 γκολ και τον Ιταλό 50 συμμετοχές και 2 γκολ. Το ωραίο της υπόθεσης είναι πως το ένα από αυτά ο Τσιρίλο το πέτυχε εναντίον του… ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ για τη σεζόν 2005-6 (2-1).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x