Θανάσης Ράλλης

Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα

Το Heartbrak Hotel απολαμβάνει τις καιρικές συνθήκες, κάνει σαράντα ημέρες νηστεία, ανακηρύσσει τον αγαπημένο του Batman και προβληματίζεται (ελάχιστα) για τις κασέτες και τις υποκλοπές.


Εμείς ως Heartbreak Hotel είμαστε και στο Facebook. Κοιτάξτε μας! Εδώ!

Αλλά και όταν κάνει δεν το παραδεχόμαστε. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι εμείς, η χώρα της θάλασσας, του ήλιου, του αντηλιακού και της αρκούδας της Πίνδου, δεχόμαστε επίθεση από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Γι αυτό και κάνουμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα, παρά το γεγονός ότι εδώ και μία εβδομάδα ακούμε ότι από τη Δευτέρα ο καιρός θα χαλάσει. Έτσι το χιόνι μας πιάνει απροετοίμαστους τα σχολεία κλείνουν, ο κόσμος δεν πάει στη δουλεία του γιατί φοβάται μη γλιστρήσει και πέσει κάτω και χτυπήσει και όλοι μαζί αναφωνούμε «Θαύμα», μόλις οι πρώτες νιφάδες κάνουν την εμφάνιση τους στον ουρανό.

Καλοδεχούμενες αν με ρωτάτε, αφού το συνεχόμενο καλοκαίρι με χτυπάει στα νεύρα. Αν περιμένω από τον καιρό για να φτιάξει η διάθεση μου, τότε μάλλον κάτι κάνω λάθος.

Οι τελευταίοι τύποι που θυμάμαι να προσπαθούν να ελέγξουν τα καιρικά φαινόμενα ήταν ο Σον Κόνερι στο Avengers του 1998 και ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ στο Batman and Robin του 1997.

Περιττό να σας πω ότι και οι δύο ταινίες μόνο ως ανεκδιήγητες μπορούν να χαρακτηριστούν.

Ειδικά στην περίπτωση του Batman που πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να φτιάξεις μία κακή ταινία, αφού ακόμα και το Forever του 1995 με τον Τζιμ Κάρεϊ στο ρόλο του Riddler και τον Τόμι Λι Τζόουνς ως TwoFace, μοιάζει αριστούργημα μπροστά στην τραγωδία του Τζόρτζ Κλούνεϊ στο ρόλο του μασκοφόρου.

Ευτυχώς που ήρθε ο Κρίστοφερ Νόλαν και τον ανέστησε με τη βοήθεια βέβαια του Κρίστιαν Μπέιλ, που είναι μακράν η πιο cool φιγούρα που περπάτησε στον πλανήτη Χόλιγουντ τα τελευταία δέκα χρόνια.

Και αν δεν έχετε δει το Batman & Robin και δεν με πιστεύετε όταν σας λέω πόσο άθλια ταινία είναι, δείτε το trailer και θα καταλάβετε. Όχι δείτε το!



Σαρακοστή

Για κάποιο περίεργο λόγο που ακόμα δεν έχω καταλάβει συμφώνησα για σαράντα ημέρες να μην φάω κρέας. Όχι βέβαια σε μορφή νηστείας, αφού ένα πράγμα για το οποίο είμαι αποφασισμένος εδώ και καιρό, είναι να μην κοροϊδεύω τον εαυτό μου, απλά δεν το έχω ξαναπροσπαθήσει και εκνευρίζομαι απίστευτα όταν μου λένε ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Αυτή η συμπεριφορά με έχει οδηγήσει πολλές φορές στο να στοιχηματίσω για κάτι που ποτέ δεν πίστεψα πραγματικά ότι θα καταφέρω, αλλά αυτή τη φορά νομίζω ότι έχω κάποιες πιθανότητες. Αφού εξέτασα όλες τις παραμέτρους, όπως το αν η γαλοπούλα στο σάντουιτς θεωρείται κατανάλωση κρέατος και αν το καλαμάκι κοτόπουλο επιτρέπεται, συμφώνησα να προχωρήσω στην αποχή.
Έχει περάσει μιάμιση μέρα και τολμώ να πω ότι δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Είναι νωρίς θα μου πείτε το ξέρω, αλλά τα πρώτα δείγματα είναι θετικά.

Για παράδειγμα ενώ το πρωί η καρδιά μου με οδηγούσε στη ζαμπονοτυρόπιτα μετά από κάποια δευτερόλεπτα συλλογισμού που στον υπάλληλο φάνηκαν αιώνες, γιατί πολύ απλά κοιτούσα τις σφολιάτες εκστασιασμένος, η φωνή της λογικής ξύπνησε και φώναξε τυρόπιτα.

Ελπίζω στις μέρες που θα ακολουθήσουν η φωνή της λογικής να παραμείνει δίπλα μου και να μην εκτροχιαστεί στο βωμό της πρόσκαιρης απόλαυσης.

Έχω σκοπό να καταγράφω τις αντιδράσεις μου αυτές τις σαράντα μέρες και να τις μεταφέρω στο Heartbreak Hotel με μια δόση αυξημένης υπερβολής.

Είχα σκοπό επίσης να καταγράφω φωνητικά τις σκέψεις μου σε κασέτα, αλλά ακόμα δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να θεωρηθεί προϊόν υποκλοπής το να καταγράφεις τον εαυτό σου, οπότε θα το προσπεράσω προς το παρόν…

Follow ThanRallis on Twitter

Αφήστε το μήνυμα σας μετά τον χαρακτηριστικό ήχο στο: Blood_and_the_city@hotmail.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x