Γενικά

Πρώτη βουτιά στο Νησί του Πάσχα!

Στο Νησί του Πάσχα ή αλλιώς Ράπα Νούι, «παρέα» με τα 887 αγάλματα που εκτείνονται σε 163 τετραγωνικά χιλιόμετρα, θα ξεκινήσουν φέτος τις προσπάθειες τους οι 12 καταδύτες που θα λάβουν μέρος στο Red Bull Cliff Diving World Series για το 2011. Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου (12 και 13/03) ο Γκάρι Χαντ, πρωταθλητής για το 2010, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους ανταγωνιστές του και να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Στο Νησί του Πάσχα ή αλλιώς Ράπα Νούι, «παρέα» με τα 887 αγάλματα που εκτείνονται σε 163 τετραγωνικά χιλιόμετρα, θα ξεκινήσουν φέτος τις προσπάθειες τους οι 12 καταδύτες που θα λάβουν μέρος στο Red Bull Cliff Diving World Series για το 2011.
Πρόκειται για ένα από απομακρυσμένα και πιο μυστηριώδη μέρη του κόσμου το οποίο βρίσκεται 3.500 χιλιόμετρα δυτικά της Χιλής.

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου (12 και 13/03) ο Γκάρι Χαντ, πρωταθλητής για το 2010, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους ανταγωνιστές του και να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο του 2011 οι διαγωνιζόμενοι θα έρθουν αντιμέτωποι επτά φορές αρχής γενομένης από το Νησί του Πάσχα. Κυριότεροι αντίπαλοι του Βρετανού, Χαντ, θα είναι ο Κολομβιανός Ορλάντο Ντουκέ, ο Ρώσος Αρτέμ Σιλτσένκο και ο Αμερικανός Κεντ Ντε Μοντ. Δεν θα συμμετάσχει ο Ουκρανός καταδύτης, Αντρέι Ιγκνάτενκο ο οποίος τραυματίστηκε στη διάρκεια της προπόνησης λίγες μέρες πριν τη «μάχη» στο Ράπα Νούι. Τη θέση του θα καλύψει ο Μεξικάνος, Χόρχε Φερσούλι.

Η πρώτη βουτιά θα γίνει στη σπηλιά του… ανθρωποφάγου («Man Eater»), γνωστή για τις πανέμορφες τοιχογραφίες της που απεικονίζουν τα πουλιά μανουτάρα, από τα πιο σημαντικά ζώα του νησιού.

Οι διοργανωτές επέλεξαν το Νησί του Πάσχα, δίνοντας έμφαση για ακόμα μια φορά στη διαφορετικότητα της κουλτούρας, των αξιών, της ιστορίας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x