Champions League

Ποιος να συγκριθεί μαζί σου;

Παίζοντας… διαστημικό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο και εκμεταλλευόμενη την -άδικη- αποβολή του Φαν Πέρσι στο 56', η Μπαρτσελόνα απέδειξε ότι όταν θέλει και την… θέλει και η τύχη (που της έλειπε στο Λονδίνο), δεν έχει αντίπαλο! Οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν 3-1 της Άρσεναλ στο «Καμπ Νου» και πήραν το «εισιτήριο» για τους «8» του Champions League! Δείτε τα γκολ!

Παίζοντας… διαστημικό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο και εκμεταλλευόμενη την -άδικη- αποβολή του Φαν Πέρσι στο 56', η Μπαρτσελόνα απέδειξε ότι όταν θέλει και την… θέλει και η τύχη (που της έλειπε στο Λονδίνο), δεν έχει αντίπαλο!

Οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν 3-1 της Άρσεναλ στο «Καμπ Νου» και πήραν το «εισιτήριο» για τους «8» του Champions League!

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μέσι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, για να ισοφαρίσει στο 52', με αυτογκόλ του Μπούσκετς, η Άρσεναλ και ν'… αγγίξει -για λίγο- την πρόκριση.

Οι Καταλανοί, ωστόσο -με παίκτη παραπάνω- πίεσαν ασφυκτικά τους αντιπάλους τους και κατάφεραν με τα γκολ των Τσάβι (69') και το δεύτερο προσωπικό του Μέσι με πέναλτι (72'), να προκριθούν στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!

Χαρακτηριστικό της απόλυτης κυριαρχίας των «μπλαουγκράνα» στον αγωνιστικό χώρο, οι 0 τελικές προσπάθειες της Άρσεναλ -το γκολ της ήταν μια… ευγενική χορηγία του 22χρονου Ισπανού- και οι 19 δικές τους!

• Η κλήρωση των προημιτελικών και των ημιτελικών της διοργάνωσης θα γίνει στις 18 Μαρτίου.



Παρότι μας έχουν συνηθίσει σε ματς-διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, οι δύο ομάδες μας έκαναν στο πρώτο ημίχρονο ν' αναρωτιόμαστε μήπως τις… ματιάσαμε. Η Άρσεναλ, θέλοντας να διαφυλάξει το 2-1 του πρώτου αγώνα, περίμενε στο μισό γήπεδο την Μπάρτσα, που έπαιζε το γνωστό «γύρω γύρω… η μπάλα», ωστόσο, από ουσία -κι όμως-… μηδέν!

Οι «μπλαουγκράνα» είχαν συντριπτική κατοχή, αλλά δημιουργούσαν ευκαιρίες (ή απειλές) με το… σταγονόμετρο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το πρώτο σουτ στο ματς το είδαμε στο 28', από τον Πέδρο!

Στο 32' οι Καταλανοί ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Μέσι -κακώς δεν δόθηκε- ενώ στην επόμενη φάση ο Βίγια έφυγε από δεξιά, αλλά το διαγώνιο σουτ του ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Αλμούνια, ο οποίος είχε περάσει στο 19' στο ματς αντί του Στσέζνι, που αποχώρησε τραυματίας.

Από πάσα του Βίγια, ο Αντριάνο, μέσα από την περιοχή και σχεδόν από τη γραμμή του άουτ(!), έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του Αλμούνια στο 36' κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα, η Μπάρτσα… θυμήθηκε τι μπαλάρα μπορεί να παίξει!

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Μέσι. Ο Ινιέστα έβγαλε μία… μαγική μπαλιά στον Αργεντινό, αυτός έκανε μία εξίσου μαγική προσπάθεια, «τσιμπώντας» την μπάλα και περνώντας την πάνω από τον Αλμούνια και με πλασέ στην κενή εστία «έγραψε» το 1-0!

Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι πήρε… φωτιά! Οι «κανονιέρηδες» ευτύχησαν στο 52' να φέρουν το ματς στα ίσα (1-1) και την… πρόκριση -προσωρινά- στο Λονδίνο, καθώς μετά από κόρνερ του Νασρί, ο Μπούσκετς πήρε την κεφαλιά, αλλά στην προσπάθειά του να διώξει, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του!

Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, είχαμε τη φάση που άλλαξε τις ισορροπίες στον αγώνα… Ο Φαν Πέρσι υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, αλλά συνέχισε την προσπάθειά του, με αποτέλεσμα ο Μπουσάκα να του δείξει την -τραβηγμένη- δεύτερη κίτρινη κάρτα, στέλνοντας τον στα αποδυτήρια και αφήνοντας την Άρσεναλ με δέκα

Η Μπαρτσελόνα, που, ήδη, είχε αρχίσει να… κατηφορίζει προς την περιοχή του Αλμούνια, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και «έπιασε από το λαιμό» τους αντιπάλους της, παίζοντας φανταστικό ποδόσφαιρο. Αυτό, δηλαδή, που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

Στο 69', έπειτα από εξαιρετική συνεργασία των Ινιέστα, Βίγια και Τσάβι, ο τελευταίος βρέθηκε απέναντι από τον Αλμούνια και με πλασέ «έγραψε» το 2-1, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Κι ενώ φαινόταν ότι οι δύο ομάδες θα έλυναν τις διαφορές τους στην παράταση (ίσως και στα πέναλτι), τρία λεπτά αργότερα, στο 72' ο Κοσιελνί ανέτρεψε τον Πέδρο στη μεγάλη περιοχή και ο Ελβετός ρέφερι έδωσε -σωστά- την εσχάτη των ποινών. Ο Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και δεν αστόχησε, «γράφοντας» το 3-1 και στέλνοντας την Μπάρτσα στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι, με τους Βίγια, Μέσι και Αφελάι, είχαν κι άλλες ευκαιρίες να «καθαρίσουν» μια και καλή την πρόκριση, αλλά δεν τα κατάφεραν -ο Πέπε Γκουαρντιόλα μάλλον πρέπει να προβληματιστεί για την επιπολαιότητα πολλές φορές των παικτών του στην τελική προσπάθεια- και παραλίγο να το «πληρώσουν», καθώς στο 88', από πάσα του Γουίλσιρ, ο Μπέντνερ βγήκε τετ α τετ με τον Βαλντές, αλλά έκανε κακό κοντρόλ και με τη βοήθεια του τάκλιν του Μασεράνο, ο Ισπανός τερματοφύλακας μπλόκαρε την μπάλα.



Μπαρτσελόνα (Πέπε Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Τσάβι, Βίγια (82' Αφελάι), Ινιέστα, Μέσι, Μασεράνο (88' Κεϊτά), Μπουσκέτς, Πέδρο, Αντριάνο (90' Μάξγουελ), Αμπιντάλ

Στον πάγκο: Πίντο, Κρκιτς, Μιλίτο, Αλκαντάρα

Άρσεναλ: (Αρσέν Βενγκέρ): Στσέζνι (19' Αλμούνια), Ντιαμπί, Σανιά, Φάμπρεγκας (78' Μπέντνερ), Κοσιελνί, Ροζίτσκι (74' Αρσάβιν), Νασρί, Φαν Πέρσι, Γουίλσιρ, Τζουρού, Κλισί

Στον πάγκο: Αλμούνια, Ντενίλσον, Σκιλασί, Εμπουέ, Σαμάκ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάσιμο Μπουσάκα (Ελβετία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Καμπ Νου»




szolj hozza: Bar 3-1 Ars Goals

Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x