Stoiximan Super League

Κούγιας: «Λέει ψέματα ο Μπέος»

Την άποψη πως ο Αχιλλέας Μπέος ψεύδεται λέγοντας πως ο συνομιλητής του στις κασέτες είναι ο Νικόλας Πατέρας εξέφρασε ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Πρέπει να έχεις κάνει λοβοτομή για να βάλεις σε συζήτηση αυτά που λέει ο Μπέος», τόνισε αναφερόμενος στους ισχυρισμούς του προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου πως οι κασέτες είναι προϊόν συρραφής. Αιχμές για τον Βασίλη Γκαγκάτση.

Την άποψη πως ο Αχιλλέας Μπέος ψεύδεται λέγοντας πως ο συνομιλητής του στις κασέτες είναι ο Νικόλας Πατέρας εξέφρασε ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Πρέπει να έχεις κάνει λοβοτομή για να βάλεις σε συζήτηση αυτά που λέει ο Μπέος», τόνισε αναφερόμενος στους ισχυρισμούς του προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου πως οι κασέτες είναι προϊόν συρραφής. Αιχμές για τον Βασίλη Γκαγκάτση.

Αναλυτικά, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

- το αν θεωρεί πως συνομιλητής του Αχιλλέα Μπέου είναι ο Νικόλας Πατέρας: «Εγώ προσωπικά δεν ξέρω τον συνομιλητή του κ. Μπέου. Η άποψή μου πως όταν λέει ότι ο συνομιλητής του είναι ο κ. Πατέρας, λέει ψέματα. Η κοινή λογική αυτό λέει. Εγώ δεν έχω ακούσει την κασέτα με τον άλλο συνομιλητή. Με έχουν βομβαρδίσει με πληροφορίες, αλλά η πλέον βάσιμη πληροφορία είναι πως πρόκειται για δημοσιογράφο, αλλά του κυκλώματος. Ο Μπέος ξέρει με ποιον μιλά. Δεν θα εκμυστηρευόταν τέτοια πράγματα στον Πατέρα και μάλιστα σε τέτοια περίοδο. Εγώ στη ζωή μου δεν έχω μπει στο διαδίκτυο, δεν ξέρω. Έχω ακούσει τις κασέτες που μου στείλανε, όπως μου τις στείλανε. Είναι μονόλογος αυτό που έχω στην κατοχή μου. Όποιος ακούσει τις φράσεις, τον τρόπο που μιλά και τι ακριβώς λέει, αντιλαμβάνεται πως τέτοιο περιεχόμενο δεν μπορεί να απευθύνεται στον Νικόλα Πατέρα. Δεν μπορείς να κάνεις αυτό το διάλογο με τον Νικόλα Πατέρα. Για ποιον λόγο να τον κάνεις;».

- τους ισχυρισμούς του Αχιλλέα Μπέου πως οι κασέτες είναι προϊόν συρραφής: «Εγώ δεν είμαι εκπρόσωπος του Πατέρα. Εμένα με νοιάζει άλλο πράγμα: Τα είπε ή δεν τα είπε αυτά τα πράγματα ο Μπέος; Μόνο όταν κάποιος έχει κάνει λοβοτομή και του έχουν αφαιρέσει τη δυνατότητα να κάνει λογικές σκέψεις, μπορεί να βάλει σε συζήτηση αυτά που λέει ο Μπέος. Υποτιμάς τον εαυτό σου».

- το πώς έφτασαν στην κατοχή του οι κασέτες: «Έχω δηλώσει ότι πριν έρθουν στην κατοχή μου αυτές οι κασέτες, με έχει καλέσει ένας σημαντικός ποδοσφαιρικός παράγοντας, μετά την παραίτησή μου από την υπόθεση Δαλούκα. Ακούστε ποιο είναι το ιστορικό: Είχα αναλάβει την υπόθεση Δαλούκα. Εξεπλάγην που ήρθε στο γραφείο μου. Ο ΠΑΣ ήθελε ισοπαλία για να ανέβει κατηγορία. Μας βάλανε τον Δαλούκα και χάσαμε με 4-1 την άνοδο με συνοπτικές διαδικασίες. Με εξέπληξε που ήρθε σε μένα γιατί εγώ δεν μαζεύω τα λόγια μου όταν βλέπω ότι κάποιος δεν παίζει καθαρά. Τον ρώτησα γιατί ήρθε σε μένα. Μου είπε πως ‘με συνέστησαν σε σας’. Μου διηγήθηκε μια αλήθεια. Σας λέω εδώ πως έχω ζητήσει να αρθεί το επαγγελματικό μου απόρρητο λόγω δημοσίου συμφέροντος. Ανέλαβα την υπόθεσή του. Ζητήσαμε την προστασία του Δαλούκα, γιατί απειλούσαν την οικογένειά του στο Βόλο και του κατέστρεψαν το αυτοκίνητο. Κάναμε μήνυση στον Μπέο για τη φράση του ‘ο Δαλούκας είναι ο μεγαλύτερος απατεώνας του κόσμου’. Ετοιμαστήκαμε να κάνουμε αγωγή στον Μαρινάκη επειδή είπε ότι εγκλημάτησε κατά της Ελλάδας. Για μένα δεν κολλάγανε αυτές οι δύο εκφράσεις. Ξαφνικά δέχτηκα ένα τηλέφωνο και συνάντησα κορυφαίο παράγοντα του ποδοσφαίρου. Μου λέει ‘την αλήθεια για τον Δαλούκα την ξέρεις;’. Και μου λέει μια άλλη αλήθεια. Αμέσως, επειδή εκτιμώ αυτό το άτομο και θεωρώ πως δεν είναι ο βρωμιάρης, παραιτήθηκα από την υπεράσπιση του Δαλούκα και του έστειλα εξώδικο. Αμέσως μετά-δεν ξέρω πώς έγινε-μάλλον ο δικαστικός επιμελητής το έδωσε στο περιβάλλον του Ολυμπιακού Βόλου, γιατί ουσιαστικά η παραίτησή μου άδειαζε τον Δαλούκα και αναδείκνυε ως δίκαια την αποπομπή του και όλα όσα του έσερναν. Αμέσως δημοσιοποιήθηκε στο ‘ΦΩΣ’. Μετά από 2-3 μέρες δέχτηκα άλλο τηλέφωνο από άλλο ποδοσφαιρικό παράγοντα. Μου είπε να δώσω το λόγο της τιμής μου ότι δεν θα πω αυτό που θα ακούσω. Άκουσα μια κασέτα στην οποία δεν μιλούσε όχι ο Μπέος, ούτε ο Δαλούκας. Άλλα σημαντικά πρόσωπα, εξίσου σημαντικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και μαθαίνω την πραγματικότητα όπως τη διηγείται ο ένας στον άλλο. Την απόλυτη πραγματικότητα για το τι συνέβη πριν τον αγώνα Μακάμπι-Ολυμπιακός. Το παραδέχεται ο ένας στον άλλο.

Αμέσως πάω και το λέω στον κορυφαίο παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και περιμένω. Ξαφνικά, πριν από 15 μέρες, έρχεται στο γραφείο μου η κα. Χριστίνα Στασινοπούλου, που είναι δικηγόρος. Μου λένε ήρθε ένας φάκελος και μοιάζει σαν να έχει CD. Λέω ‘μην τον αγγίξετε καθόλου’. Τον ανοίξαμε το μεσημέρι και μαζί με τα δύο CD βρήκαμε και τις απομαγνητοφωνήσεις. Ό,τι έλεγε το CD, το έλεγε και η απομαγνητοφώνηση. Νόμιζα ότι μου τα έχει στείλει ο Νίκος Πατέρας. Τον πήρα τηλέφωνο, είχα δέκα χρόνια να του μιλήσω. Μου έδειξε μια έκπληξη. Αν είναι τόσο καλός ηθοποιός, δεν ξέρω. Τις ακούμε μαζί. Είναι μονόλογος. Του λέω ‘βοήθησέ με να το καθαρίσουμε’. Μου λέει ‘θα το σκεφτώ, θα δω τι θα κάνω’ και διάφορα μισόλογα. Τελικά δεν έκανε τίποτα. Εγώ είδα και απόειδα κι αν δεν έβλεπα τα χειρουργεία που τρώμε κάθε Κυριακή με την Παναχαϊκή, που με συνοπτικές διαδικασίες μάς κλέβουν αυτό που αξίζουμε, δεν θα έκανα τίποτα. Δεν έκανα τυχαία χθες τη συνέντευξη Τύπου. Διάλεξα την Πάτρα, επειδή το θέμα συνδέεται με την Παναχαϊκή κι επειδή ήταν τα γενέθλια του γιου μου».

- το αν υπάρχουν ενδείξεις για παράνομο κύκλωμα: «Αν ακούμε αυτού του είδους τα μυθεύματα που προσβάλουν την απλή λογική, τίποτα δεν θα γίνει. Το πρώτο αποδεικτικό μέσο είναι οι ενδείξεις. Ακούσατε τον Μπέο να λέει ‘υπάρχουν αποδείξεις για τα στημένα;’. Μας πώς μπορούν να υπάρξουν αποδείξεις όταν δύο άνθρωποι λειτουργούν παράνομα. Μπορείς να είσαι μπροστά στην παρανομία; Η ένδειξη είναι αυτή που οδηγεί τη δικαιοσύνη. Δεν με νοιάζει με ποιον μιλά ο Μπέος. Το θέμα είναι αν υπάρχει ένα κύκλωμα. Από το περιεχόμενο της κασέτας φαίνεται ότι ο Μπέος λέει στο συνομιλητή του ότι βάζουν με τους συνεργάτες του όποιον διαιτητή θέλουν. Κι όχι σε οποιοδήποτε ματς, αλλά στο Άρης-Παναθηναϊκός. Λέει ο ίδιος-κι ας πει ό,τι θέλει-πριν φύγει για Θεσσαλονίκη ο Δαλούκας, μπροστά στη γυναίκα του, ‘πρόσεχε γιατί θα γίνει της π…’ και μετά ότι ‘αν δεν κάνεις αυτό θα έρθουν Ρουμάνοι, Βούλγαροι, Ρώσοι…’. Και στο τέλος ότι ‘Κοίταξε, αν κάνεις κάτι, ο κόσμος δεν ελέγχεται’. Κι εννοεί το στοίχημα».

- το κύκλωμα διαιτητών: «Αν είναι μπλεγμένος ο Πατέρας, γιατί να μην τον εμπλέξουν; Εμένα με νοιάζει αν υπάρχει κύκλωμα που ορίζει διαιτητές, που καθορίζει μέσω διαιτητών τα αποτελέσματα, που τα ξέρουν αυτοί που είναι στο παράνομο ή στο νόμιμο στοίχημα, που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και κάνουν φορολογικές δηλώσεις ότι κερδίζουν μόνο από το νόμιμο στοίχημα… Και μιλάμε για πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, που αν λειτουργεί αυτό το σύστημα, τα προηγούμενα χρόνια, ό,τι έχει πάρει ο κύριος Γκαγκάτσης που έχει κάνει τέτοιες φορολογικές δηλώσεις, πάει να πει πως μπορεί να είναι μεν από νόμιμο στοίχημα, αλλά από στημένα παιχνίδια. Γιατί δεν κάνετε αυτούς τους συνειρμούς;».

- τους λόγους που αποφάσισε να προχωρήσει στις αποκαλύψεις: «Και ποιοι είναι ο Μπέος, ο Πατέρας και ο Μαρινάκης, που εμάς που έχουμε αυτή την ποδοσφαιρική κουλτούρα θα καθορίσουν τη ζωή μας και τη ζωή πέντε εκατομμυρίων Ελλήνων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο; Εγώ έτσι το προσέγγισα το θέμα. Ας βρουν αυτοί μεταξύ τους γιατί ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο. Εμείς ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο με άλλον τρόπο, βάζοντας τα τίμια λεφτά μας, όσα μπορούμε, σε τίμιες ομάδες και χαρακτηριζόμαστε από τους Μπέους και τους Τσακογιάννηδες αποτυχημένοι παράγοντες, γιατί δεν καταφέρνουμε να ανεβάσουμε την Παναχαϊκή ή τα Γιάννενα. Πώς να την ανεβάσουμε ρε πετυχημένοι; Τι επιτυχία είναι αυτή; Με τους Ρώσους και τους Τσετσένους; Γυναικουλίστικα πράγματα είναι αυτά. Επιμήκυνση του πέους είναι το πιστόλι».

- το αν θεωρεί πως η δικαιοσύνη θα λάμψει: «Είναι μοναδική ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε, αν μπορούμε, γιατί είναι ένα θέμα που θέλει χρόνο. Η δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της. Όταν όμως ακούω την ΕΠΟ να λέει πως θα περιμένουμε τη δικαιοσύνη, εγώ ανατριχιάζω. Ο κ. Μπέος λέει θα πάμε στον εισαγγελέα της ΕΠΟ, λες και δεν υπάρχουν άλλοι εισαγγελείς στην Ελλάδα».



Διαβάστε ακόμα:

Μπέος: «Υποκλοπέας ο Πατέρας»

«Ο αντίδικος του Μπέου ονομάζεται Αλέξης Κούγιας»

Πατέρας: «Σεναριογράφος ο Μπέος»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x