Europa League

Ένα τάκλιν του Σωτήρη φέρνει στο «Άνφιλντ»… πανηγύρι!

Στη… σκηνοθεσία ενός ακόμα «θρίλερ» για τη Λίβερπουλ συμμετείχε ο Σωτήρης Κυργιάκος! Ένα τάκλιν του Έλληνα αμυντικού έδωσε πέναλτι και προβάδισμα στην Μπράγκα (1-0) και -μετά από εκείνη με τη Σπάρτα- προετοίμασε για μια ακόμα ρεβάνς Europa League με μεγάλο σασπένς στο «Άνφιλντ»!

Στη… σκηνοθεσία ενός ακόμα «θρίλερ» για τη Λίβερπουλ συμμετείχε ο Σωτήρης Κυργιάκος!

Ένα άστοχο τάκλιν του Έλληνα αμυντικού έδωσε πέναλτι και προβάδισμα στην Μπράγκα (1-0) και -μετά από εκείνη με τη Σπάρτα- προετοίμασε για μια ακόμα ρεβάνς Europa League με μεγάλο σασπένς στο «Άνφιλντ»!

Λεβερκούζεν και Βιγιαρεάλ, αντίθετα, προσέφεραν από σήμερα ματσάρα, με τους Ισπανούς να «δραπετεύουν» στις καθυστερήσεις (2-3) από τη «Μπάι Αρίνα» και να γίνονται αφεντικά για την πρόκριση στους «8»!

«Αεράτη» έφυγε από το κρύο της Μόσχας η Πόρτο (1-0 την ΤΣΣΚΑ), την ίδια ώρα που η Ρέιντζερς αποσπούσε ανιαρή μεν -πολύτιμη δε- ισοπαλία 0-0 από την Αϊντχόφεν.

ΤΣΣΚΑ-Πόρτο 0-1

Στην παγωμένη Μόσχα, με αρκετό από το κοινό της να απουσιάζει λόγω ψύχους, οι πρωτευουσιάνοι έπαιζαν την Πόρτο σαν τη γάτα με το ποντίκι. Η πίεση του πρώτου ημιχρόνου ήταν έντονη από τους Μοσχοβίτες, οι οποίοι απώλεσαν σημαντικότατες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο η Πόρτο αναθάρρησε και έδωσε ένα προειδοποιητικό χτύπημα, όταν ο επόπτης ανέκοψε λανθασμένα το τετ-α-τετ του Χουλκ.

Οι γηπεδούχοι που είχαν τον έλεγχο, συνέχισαν να χάνουν τα… άχαστα και όπως ήταν ανοιχτοί πίσω, ο Γκουαρίν τους πλήγωσε. Ο Κολομβιανός με σούτ έξω από την περιοχή στο 70’ έκανε το 0-1, παγώνοντας το ήδη παγωμένο Λουζνίκι. Από εκεί και έπειτα, ο ρυθμός έπεσε και το σκορ έμεινε ως είχε, με τους Πορτογάλους να έχουν τον πρώτο λόγο για τη ρεβάνς.



Αιντχόβεν-Ρέιντζερς 0-0

Κακό θέαμα με λιγοστές ευκαιρίες στο Philips Stadion. Η Αιντχόβεν είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού την περισσότερη ώρα με την Ρέιντζερς να προσπαθεί να χτυπήσει κυρίως στην κόντρα επίθεση. Ανορθόδοξες ήταν οι επιθέσεις των Ολλανδών, που συνήθως έψαχναν με ψηλές μπαλιές τους επιθετικούς τους, κάτι που αποτελούσε εύκολη λεία για τους ψηλόσωμους κεντρικούς αμυντικούς των Σκωτσέζων.

Οι «Διαμαρτυρόμενοι» έψαξαν τον χώρο και η αλήθεια είναι ότι τον βρήκαν σε μερικές περιπτώσεις αλλά η τελική προσπάθεια δεν αντάμειψε τελικά το παιχνίδι τους. Το τελικό 0-0 ήταν άνοστο και δίκαιο αποτέλεσμα χωρίς να δείχνει ξεκάθαρο φαβορί για την ρεβάνς στο Άιμπροξ.


szolj hozza: Psv0-0Ran

Μπράγκα-Λίβερπουλ 1-0

Ένα ολόκληρο ημίχρονο «σπατάλησε» η Λίβερπουλ στην Πορτογαλία. Και το πλήρωσε… Οι «κόκκινοι» μπήκαν σαν κοιμισμένοι στο ματς και το -κινούμενο στο ίδιο… πνεύμα- τάκλιν του Σωτήρη Κυργιάκου στον Μοσορό (πήγε καθυστερημένα στην μπάλα) επέτρεψε στον Άλαν να βάλει μπροστά από τη βούλα την Μπράγκα. Την έδωσε ψυχολογία, δε, να ψάξει ένα δεύτερο γκολ -το οποίο της αρνήθηκε το οριζόντιο δοκάρι σε φοβερό βολέ του Σίλβιο.

Ακόμα, λοιπόν και αν οι «κόκκινοι» συνήλθαν κάπως μετά την ανάπαυλα -και εκτός από ευκαιρίες- έφτιαξαν και μια φάση που μπορούν να διαμαρτύρονται για πέναλτι (σε μαρκάρισμα του Κάκα στον Κόουλ), δεν μπόρεσαν να πετύχουν το γκολ που θα αφαιρούσε μεγάλο όγκο… άγχους από τη ρεβάνς στο «Άνφιλντ».


szolj hozza: Bra 1-0 Liv

Μπάγερν Λεβερκούζεν-Βιγιαρεάλ 2-3

«Bye-bye» στη… σκοπιμότητα είπαν στην «Μπάι Αρίνα» οι Λεβερκούζεν και Βιγιαρεάλ. Παίζοντας το ανοιχτό ποδόσφαιρο που μας έχουν συνηθίσει, Γερμανοί και Ισπανοί «επέστρεψαν» δύο φορές στο σκορ: Πρώτα με τον (συνήθη ύποπτο) Ρόσι και τον (μόλις εισελθόντα) Νιλμάρ να ανατρέπουν το προβάδισμα που είχε δώσει ο Κάντλετς.

Κι έπειτα, με τον Κάστρο να μη χάνει καθόλου χρόνο -μετά το δεύτερο γκολ που δέχθηκαν οι «ασπιρίνες»- και να ισοφαρίζει έπειτα από δύο μόλις λεπτά. Ούτε τόσα, δεν απέμεναν, δε, πριν τη λήξη και των καθυστερήσεων, όταν ο Νιλμάρ «τάισε τη σκόνη του» στην άμυνα της Λεβερκούζεν και… τσιμπώντας την μπάλα, άνοιξε την πόρτα των «8» στην ομάδα του.


Tο πρόγραμμα της φάσης των «16» του Europa League

Πέμπτη 10/3

Στις 20:00

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Πόρτο 0-1
(70’ Γκουαρίν)

Αϊντχόφεν-Ρέιντζερς 0-0

Μπάγερν Λεβερκούζεν-Βιγιαρεάλ 2-3
(33’ Κάντλετς, 72’ Κάστρο - 42’ Ρόσι, 70’, 90’+4’ Νιλμάρ)

Μπράγκα-Λίβερπουλ 1-0
(18’ πεν. Άλαν)

Στις 22:05

Μπενφίκα-Παρί Σεν Ζερμέν
Ντιναμό Κιέβου-Μάντσεστερ Σίτι
Τβέντε-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
Άγιαξ-Σπαρτάκ Μόσχας

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός, Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x