Επικαιρότητα

Μαύρη είναι η «τρύπα» στα βουνά…

Στο 1,028 δις ευρώ έφθασε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το πρώτο δίμηνο του 2011 από 944 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περιοδο του 2010. Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού μειώθηκαν σε 7,9 δις ευρώ, έναντι στόχου 8,8 δις ευρώ. Η «μαύρη τρύπα» στο μέτωπο των εσόδων ανήλθε στα 865 εκατ. ευρώ και διπλασιάστηκε σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στο 1,028 δις ευρώ έφθασε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το πρώτο δίμηνο του 2011 από 944 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περιοδο του 2010. Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού μειώθηκαν σε 7,9 δις ευρώ, έναντι στόχου 8,8 δις ευρώ.
Η «μαύρη τρύπα» στο μέτωπο των εσόδων ανήλθε στα 865 εκατ. ευρώ και διπλασιάστηκε σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Την πρόθεση της Αθήνας να ζητήσει ισχυρές αποφάσεις από τους κοινοτικούς εταίρους σχετικά με την ρύθμιση του χρέους στις χώρες της Ευρωζώνης επανέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Επιφυλακτική παραμένει –ωστόσο- η στάση της Γερμανίας για την μείωση του επιτοκίου αλλά και για την παράταση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων. Πιο πιθανή η μετάθεση των αποφάσεων για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας στην επόμενη σύνοδο κορυφής στις 24 και 25 Μαρτίου.

Για καταχρηστική θέση των διεθνών οίκων αξιολόγησης, έκανε λόγο στην Βουλή ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος.

Ανεβαίνει ραγδαία ο αριθμός των νεκρών από τον βιβλικό σεισμό 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ -διάρκειας δύο λεπτών- που έπληξε τα βορειοανατολικά της Ιαπωνίας. Πληροφορίες για εντοπισμό δεκάδων πτωμάτων στις ακτές που σαρώθηκαν από ένα τεράστιο «τσουνάμι» με ύψος πάνω από 10 μέτρα.
Τεράστιες είναι οι καταστροφές με φωτιές να μαίνονται σε διυλιστήρια και μεγάλα κτίρια. Φόβοι και την ασφάλεια σε πυρηνικό εργοστάσιο. Συναγερμός σε όλες τις χώρες του Ειρηνικού.

Νέα εσωκομματικά πυρά από την Βάσω Παπανδρέου για τροπολογία στο φορολογικό νομοσχέδιο, που αναστέλλει για δύο χρόνια τους πλειστηριασμούς για χρέη προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Κλειστή και στα δύο ρεύματα παραμένει από το μεσημέρι η εθνική Αθηνών – Λαμίας μετά από διαρροή προπανίου από βυτιοφόρο, κοντά στις Λιβανάτες.

Στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών και οι δραματικές εξελίξεις στην Λιβύη, την ώρα που μαίνονται οι εμφύλιες συγκρούσεις σε πόλεις – κλειδιά της χώρας. Για μια στρατιωτική επιλογή θα πιέσουν Λονδίνο και Παρίσι.

Χρηματιστήριο! Στο συν 2,58% στις 15:25μμ. Στις 1.584 μονάδες ο γενικός δείκτης.

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος και αύριο Σάββατο στην Αττική. Οι άνεμοι ασθενείς έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Γιώργος Παπαθανασόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x