Stoiximan Super League

Λύση στην… κρίση

Η αλλαγή του συστήματος του Παναθηναϊκού σε 4-4-2 και η συνύπαρξη Σισέ-Πετρόπουλου στην επίθεση έφερε τη λύση στη μίνι-κρίση και τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των «πρασίνων» από το ντέρμπι και μετά. Το «τριφύλλι» νίκησε 3-1 τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη με τον Γάλλο γίνεται πλέι μέικερ και να σερβίρει δις στον «Πετρό» (4’,51’) και μία στον Χριστοδουλόπουλο (83’). Ο Μαχόπ στο 36’ το γκολ του «Γηραιού».

Η αλλαγή του συστήματος του Παναθηναϊκού σε 4-4-2 και η συνύπαρξη Σισέ-Πετρόπουλου στην επίθεση έφερε τη λύση στη μίνι-κρίση και τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των «πρασίνων» από το ντέρμπι και μετά. Το «τριφύλλι» νίκησε 3-1 τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη με τον Γάλλο γίνεται πλέι μέικερ και να σερβίρει δις στον «Πετρό» (4’,51’) και μία στον Χριστοδουλόπουλο (83’). Ο Μαχόπ στο 36’ το γκολ του «Γηραιού».

Ο Ηρακλής μπορεί να βρίσκεται σχετικά μακριά από την επικίνδυνη ζώνη με 32 βαθμούς, αλλά το δύσκολο πρόγραμμα και κυρίως τα ματς με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι πιθανό να του δημιουργήσουν προβλήματα… επιβίωσης. Βέβαια, προέχει για αυτούς το... υποχρεωτικό τρίποντο κόντρα στον Πανιώνιο την επόμενη αγωνιστική.

Το «τριφύλλι» δεν κέρδισε μόνο τρεις βαθμούς από αυτήν την αναμέτρηση, αλλά ακόμη την εξαιρετική παρουσία του Σισέ, ο οποίος έδειξε ότι το ρεπερτόριό του δεν εξαντλείται στο να στέλνει την μπάλα στο… πλεχτό. Κέρδος φυσικά και η εμφάνιση του Πετρόπουλου που… μυρίζοντας ακόμη ναφθαλίνη, έδειξε ότι διαθέτει ακόμη φονικό ένστικτο μπροστά στην αντίπαλη εστία.



Μέχρι τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου η απόφαση του Ζεσουάλντο Φερέιρα να γυρίσει το σύστημα σε 4-4-2 έμοιαζε να λειτουργεί καταλυτικά υπέρ του Παναθηναϊκού. Άλλωστε από συνδυασμό των Σισέ και Πετρόπουλου κατάφεραν οι «πράσινοι» με τον δεύτερο να ανοίξουν το σκορ. Στη συνέχεια μάλιστα, θα μπορούσαν να πετύχουν και ένα δεύτερο γκολ, αφού διατηρούσαν κατοχή, μη επιτρέποντας στους παίκτες του Ηρακλή να δημιουργήσουν φάσεις. Μοναδική εξαίρεση, η ευκαιρία του Μάρα στο 8’. Βέβαια, οι Θεσσαλονικείς έχουν το ελαφρυντικό των πολλών απουσιών βασικών παικτών, αφού η απώλεια ποδοσφαιριστών όπως οι Σολτάνι,Γκαρσία, Χοσέμι, Γιάκομπ, Κατσαμπής, Ηλιάδης, Κατσικάς ήταν φυσικό να αποσυντονίσουν και να αποδυναμώσουν την ομάδα.

Σταδιακά, η όρεξη των παικτών του «τριφυλλιού» στον αγωνιστικό χώρο μειωνόταν και οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν μέτρα μέσα στο γήπεδο, προσπαθώντας πάντα να χτυπήσουν στην αντεπίθεση εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα του Επαλέ. Το γκολ του Μαχόπ, δεν έφερε μόνο την ισοφάριση αλλά και εκνευρισμό στους παίκτες του Παναθηναϊκού, που θα μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ, αν στα χασομέρια του πρώτου μέρους, ο Τζόρβας δεν νικούσε τον Επαλέ σε μοναδικό τετ α τετ.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το δεύτερο μέρος όπως είχε κάνει και το πρώτο. Ο Τζιμπρίλ Σίσε συνέχισε να αλλάζει πλευρές σαν τα… πουκάμισα, αναγκάζοντας τους αμυντικούς του Ηρακλή να βγαίνουν στα άκρα (ανεπιτυχώς) για να τον σταματήσουν και επιτρέποντας στον Πετρόπουλο να «αλωνίζει» στη μικρή περιοχή. Ο Έλληνας επιθετικός δεν σάστισε σε καμία από τις δύο περιπτώσεις και παρά τη… ναφθαλίνη στην οποία βρέθηκε για μεγάλα διαστήματα, έδειξε ότι διατηρεί την αίσθηση του γκολ.

Από μία ακόμη ενέργεια του Τζιμπρίλ Σισέ, η μπάλα μέσω τρίτου (Χριστοδουλόπουλος) κατέληξε στα δίχτυα και διαμορφώθηκε το τελικό 3-1, που έβαλε τέλος στο μικρό σερί των τριών αγώνων δίχως νίκη για τον Παναθηναϊκό.

Το μόνο ανησυχητικό για τους «πράσινους» οι τραυματισμοί των Σπυρόπουλου και Σαριέγκι, οι οποίοι αποχώρησαν «λαβωμένοι».



ΗΡΑΚΛΗΣ: : Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής (69' Ρόμπλες), Λίμα, Παπαστεριανός, Κυριαζής (69' Καϊτά), Ντάνι, Κανακούδης, Μάρα, Μαχόπ (82’ Βουτσιάς), Ζερκά, Επαλέ.

Στον πάγκο: Μπαντής, Στάμου, Σζοτ, Βουτσιάς, Τσίτας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος (39' Ιωαννίδης), Σαριέγκι (90' Σεϊταρίδης), Καντέ, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Μαρίνος, Πετρόπουλος (70' Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Νίνης, Σιμάο, Κλέιτον.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Τάτσης (Ηπείρου), Μπιτσίδης (Θράκης)

ΓΗΠΕΔΟ: Καυτανζόγλειο





Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x