Stoiximan Super League

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1 (Τελικό)

Ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη για να πάρει το πρωτάθλημα, προηγήθηκε με τον Τζεμπούρ στο 12’, αλλά ο ΠΑΟΚ με τέρματα των Κουτσιανικούλη στο 45’ και Βιτόλο στο 71' έκανε την ανατροπή (2-1), χάλασε το πάρτι που πήγαν να στήσουν οι «ερυθρόλευκοι» στην Τούμπα και περιμένει… αεράτος την ΑΕΚ στη ρεβάνς του Κυπέλλου! Δείτε το φιλμ του αγώνα από το www.sport-fm.gr

Ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη για να πάρει το πρωτάθλημα, προηγήθηκε με τον Τζεμπούρ στο 12’, αλλά ο ΠΑΟΚ με τέρματα των Κουτσιανικούλη στο 45’ και Βιτόλο στο 71' έκανε την ανατροπή (2-1), χάλασε το πάρτι που πήγαν να στήσουν οι «ερυθρόλευκοι» στην Τούμπα και περιμένει… αεράτος την ΑΕΚ στη ρεβάνς του Κυπέλλου!

Δείτε το φιλμ του αγώνα από το sport-fm.gr



90+4' Ωραία εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κορνερ, το οποίο δεν εκτελέστηκε ποτέ αφού ο Κωνσταντινέας σφύριξε τη λήξη.

90' Τρία λεπτά καθυστερήσεων έδειξε ο τέταρτος διαιτητής.

90' Καλή φάση για τον ΠΑΟΚ. Ο Σαλπιγγίδης μπήκε απο δεξιά γύρισε τη μπάλα παράλληλα προς τον Μουσλίμοβιτς αλλά ο Παπαδόπουλος έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ πριν φτάσει στον Βόσνιο.

86' Κίτρινη κάρτα στον Σαλπιγγίδη για καθυστέρηση.

82' Έπειτα απο εκτέλεση κόρνερ η μπάλα στρώθηκε στον Ουρτάδο, ο οποίος δοκίμασε το πόδι του λίγο έξω απο την περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε ήταν αδύναμο.

80' Κίτρινη κάρτα για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο για σκληρό μαρκάρισμα.

79' Κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία στον Βιερίνια.

77' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Τσουκάλας στη θέση του Ίβιτς.

73’ Διπλή αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Οι Μοϊσές και Πάντελιτς πέρασαν στις θέσεις των Ιμπαγάσα και Ρόμενταλ, αντίστοιχα.

71’ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ, 2-1! Ο Βιτόλο αναλαμβάνει την εκτέλεση, στέλνει στην άλλη γωνία τον Πάρντο και δίνει το προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς!

69’ Πέναλτι για τον ΠΑΟΚ! Σε σπρώξιμο του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον Βιεϊρίνια μέσα στην περιοχή.

68’ Πέρασε στον αγώνα ο Σαλπιγγίδης αντί του Κουτσιανικούλη.

65’ Πέφτει με δύναμη ο Ιμπαγάσα στον Βιεϊρίνια, βρίσκει μπάλα αλλά σωριάζει κάτω τον Πορτογάλο. Παρατηρείται με κίτρινη κάρτα ο Αργεντινός.

63’ Ρίχνει τον Φουστέρ στο παιχνίδι ο Βαλβέρδε. Κάθεται στον πάγκο ο Ντουντού.

60’ Ξύπνησε… ο Ολυμπιακός! Σεντράρει ο Ιμπαγάσα, ωραία κεφαλιά του Μοντέστο, φεύγει άουτ.

58’ Η πρώτη κίνηση του Χάβου. Ο Βιεϊρίνια περνάει στην θέση του Φωτάκη. Αποθεώνεται ο Πορτογάλος!

51’ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Φάτσα με το τέρμα ο Μουσλίμοβιτς, σουτάρει υπό πίεση, φοβερή επέμβαση του Πάρντο, πέφτει σωστά, βρίσκει ίσα-ίσα με το αριστερό χέρι την μπάλα και σώζει!

48' Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ! Ενέργεια του Έτο από δεξιά, ο Βραζιλιάνος σουτάρει με δύναμη, τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι και φεύγει έξω!

46' Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες.

45+1' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

45’ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ, 1-1! Βαθιά μπαλιά, δεν μπορεί κανείς παίκτης του Ολυμπιακού να διώξει, βγαίνει ο Πάρντο, ούτε αυτός μπορεί, τραγική εκτίμηση του Βέλγου και ο Κουτσιανικούλης που κυνήγησε την φάση πλάσαρε σε κενή εστία ισοφαρίζοντας για τους γηπεδούχους!

44’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Ο Ζαϊρί εκτέλεσε το κόρνερ, σουτ του Τζεμπούρ μέσα από την περιοχή, σώζει πάνω στην γραμμή ο Κοντρέρας!

43' Ο Ζαϊρί πάει να εκτελέσει ένα κόρνερ. Πέφτουν… βροχή τα αντικείμενα από την εξέδρα!

43’ Λάθος γύρισμα στην άμυνα του ΠΑΟΚ, κλέβει ο Τζεμπούρ, αποφεύγει έναν αντίπαλο, έχει χώρο μπροστά του αλλά προτιμά να σουτάρει, φεύγει ψηλά άουτ.

* Στο γήπεδο βρίσκεται ο ομοσπονδιακός τεχνικός και μέχρι πρότινος προπονητής του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος.

32’ Ο Σαβίνι βλέπει την πρώτη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι, για χτύπημα στον Μανιάτη.

30' Ο Ολυμπιακός έχει τον έλεγχο του αγώνα, στο 56-44 υπέρ του το ποσοστό της κατοχής της μπάλας.

21’ Ευκαιρία από το πουθενά για τον ΠΑΟΚ! Ο Ντουντού δεν έχει κάποιον συμπαίκτη κοντά του να δώσει σίγουρα την μπάλα και -λίγο πίσω από την σέντρα του γηπέδου- γυρίζει παρακινδυνευμένα στον Πάρντο με δύναμη, με την μπάλα να φεύγει λίγα μέτρα δίπλα από την εστία!

17’ Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Στο δύο εναντίον ενός, ο Ρόμενταλ μπαίνει επικίνδυνα στην περιοχή από δεξιά, γυρίζει παράλληλα για τον Ζαϊρί, μπροστά σε κενή εστία ο Μαροκινός δεν βάζει σωστά το πόδι του, έξω η μπάλα!

14’ Βρίσκει χώρο και σουτάρει ο Ζαϊρί από το ύψος της περιοχής, «άψυχη» η προσπάθεια του Μαροκινού, δεν ανησυχεί ο Κρέσιτς.

12' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, 1-0! Πιέζουν ψηλά και κλέβουν οι παίκτες του Ολυμπιακού, μαγική ασίστ του Ιμπαγάσα στον κενό χώρο για τον Τζεμπούρ, υπό την ασφυκτική πίεση του Τσιρίλο, ο Αλγερινός πατάει γερά, πιάνει ένα συρτό σουτ και νικάει τον Κρέσιτς!

7’ Βαθιά μπαλιά του Μανιάτη με στόχο τον Τζεμπούρ, είναι πολύ δυνατή δεν την προλαβαίνει ο Αλγερινός.

5’ Ψάχνουν τα πατήματά τους οι δύο ομάδες.

1’ Στην σέντρα η ομάδα του ΠΑΟΚ, έναρξη του αγώνα!

* Ελάχιστα είναι τα κενά καθίσματα στο γήπεδο της Τούμπας λίγα λεπτά πριν από το πρώτο σφύριγμα στο ντέρμπι.

* Με αφορμή τα δρακόντεια μέτρα του Κυπέλλου και το περίφημο… ελικόπτερο που πετούσε πάνω από την Τούμπα, οι φίλοι του ΠΑΟΚ προμηθεύθηκαν δικά τους, σε μορφή μπαλονιού!

* Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε χωρίς πρόβλημα στο γήπεδο της Τούμπας. Αποθεώθηκε κατά την άφιξή της η αντίστοιχη του ΠΑΟΚ. Στο γήπεδο βρίσκεται από νωρίς ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

* Πολύ αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το σημερινό παιχνίδι.



ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Ετο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σαβίνι, Γκαρσία, Βιτόλο, Φωτάκης (58' Βιεϊρίνια), Κουτσιανικούλης (68' Σαλπιγγίδης), Ίβιτς(77'Τσουκαλάς), Μουσλίμοβιτς.

Στον πάγκο κάθονται οι: Χαλκιάς, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Αρίας.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μανιάτης, Μοντέστο, Ντουντού (63' Φουστέρ), Ιμπαγάσα (73' Μοϊσές), Ζαϊρί, Ρόμενταλ (73' Πάντελιτς), Τζεμπούρ.

Στον πάγκο κάθονται οι: Νικοπολίδης, Φετφατζίδης, Γ. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης.

Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Καρσιώτης (Κορίνθου)
Γήπεδο: Τούμπα



«Πάρτε το στην Τούμπα!», το κοινό μήνυμα Μαρινάκη-Βαλβέρδε προς τους παίκτες του Ολυμπιακού. Με νίκη απόψε επί του ΠΑΟΚ «κλειδώνει» και μαθηματικά το πρωτάθλημα για τους «ερυθρόλευκους». Το 38ο που θα… προσαράξει στο Λιμάνι!

Και ο Ολυμπιακός έχει τουλάχιστον έναν πολύ καλό λόγο για να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να φύγει με το «διπλό» από τη Θεσσαλονίκη. Όπως ο ΠΑΟΚ του έφραξε… τον δρόμο για την κατάκτηση του Κυπέλλου, εκείνος μπορεί να ανταποδώσει, βάζοντάς του εμπόδιο για τη συμμετοχή στα play-off.





Στον πρώτο γύρο, πάντως -με ένα εκρηκτικό δεύτερο ημίχρονο- πήρε αέρα το ντέρμπι, επικρατώντας 3-0 στο Καραϊσκάκη, με σκόρερ τους Μιραλάς (δις) και Ρόμενταλ. Και στην Τούμπα, πάντως, με εξαίρεση με την περσινή καταστροφική σεζόν, οι «ερυθρόλευκοι» δεν χάνουν από την περίοδο 1997-98! Συνολικά, βέβαια, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει τη «μερίδα του λέοντος» με 27 νίκες, τη στιγμή που 13 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα και άλλα 12 με νικητές τους φιλοξενούμενους.



Αυτοκαταστροφικές τάσεις παρουσίασε το τελευταίο διάστημα ο ΠΑΟΚ, ο οποίος πάει να γκρεμίσει ό,τι καλό έχτισε με κόπο μέχρι τώρα. Έστω και με αλλαγές (εν όψει της ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ) θέλει την νίκη για να ξαναμπεί δυναμικά στην ζώνη των play-off. Με τον Εργοτέλη (2-0) έδειξε σημάδια ανάκαμψης, ωστόσο σήμερα τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα. Ο Λίνο έμεινε εκτός για να ξεκουραστεί, ενώ κάτι ανάλογο θα συμβεί με κάποιους (ή ακόμη και με τους τρεις) εκ των Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδη Σνάουτσνερ, οι οποίοι επιβαρυνθεί ιδιαίτερα από τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Απόψε θα λείψουν για τον Ολυμπιακό ο πρώτος του σκόρερ (Μιραλάς), ο πρώτος του πασέρ (Ριέρα) και η μισή του άμυνα (Τοροσίδης, Μπράβο). Στο 4-4-1-1 του Βαλβέρδε, τερματοφύλακας θα είναι ο Πάρντο, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Α. Παπαδόπουλος-Μέλμπεργκ, ακραίοι μπακ οι Χολέμπας, Μανιάτης, στον άξονα Μοντέστο-Ντουντού (ή Ιμπαγάσα), σε ρόλο επιτελικού μέσου ο Φουστέρ και επιθετική τριπλέτα οι Ζαϊρί, Ρόμενταλ στα πλάγια και στην κορυφή τον Τζεμπούρ. Δεν αποκλείεται βέβαια να υπάρξει σχήμα τόσο με τον Αλγερινό και τον Πάντελιτς στην ενδεκάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x