Stoiximan Super League

Πανιώνιος-Λάρισα 3-3 (Τελικό)

Στο δεύτερο ημίχρονο το σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα στον Πανιώνιο και τη Λάρισα. 3-3 το σκορ. Γκαλίτσιος (21') Μήτρογλου με πέναλτι (32') και Μπάλαμπαν τα γκολ του Πανιωνίου. Μετίν στο 61' και στο 83' και Νταμπίζας στο 85' τα γκολ της ΑΕΛ. Το www.sport-fm.gr βρίσκεται στην έδρα του Πανιωνίου και σας μεταφέρει live την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα στον Πανιώνιο και τη Λάρισα.

3-3 το σκορ. Γκαλίτσιος (21') Μήτρογλου με πέναλτι (32') και Μπάλαμπαν τα γκολ του Πανιωνίου.

Μετίν στο 61' και στο 83' και Νταμπίζας στο 85' τα γκολ της ΑΕΛ.

Το www.sport-fm.gr βρίσκεται στην έδρα του Πανιωνίου και σας μεταφέρει live την εξέλιξη της αναμέτρησης.



90'+4' Λήξη της αναμέτρησης

86' Δεύτερη κίτρινη για τον Νταμπίζα που παίρνει το δρόμο για τα αποδυτήρια.

85' ΓΚΟOOOOΛ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ! Κεφαλιά του Νταμπίζα, μετά από εκτέλεση φάουλ και 3-3!

82' ΓΚΟΟΟΟΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ με πέναλτι. Ο Μάχο ανέτρεψε τον Ιγκλέσιας, την εκτέλεση ανέλαβε ο Μετίν και μείωσε σε 3-2 με τον Αυστριακό τερματοφύλακα να παίρνει και κίτρινη κάρτα.

77΄ΓΚΟΟΟΟΟΛ για τον Πανιώνιο Εκτέλεση φάουλ του Μπάλαμπαν και 3-1!

73' Μεγάλη ευκαιρία για τη Λάρισα. Σουτ του Μετίν, έδιωξε σε κόρνερ ο Μάχο με τα πόδια.

72' Δεύτερη αλλαγή για τον Πανιώνιο, στη θέση του Κουμορτζί πέρασε ο Μπάλαμπαν.

70' Κίτρινη κάρτα στον Νταμπίζα για διαμαρτυρία.

63' Δοκάρι για τη Λάρισα! Εκτέλεση κόρνερ από τον Μετίν, κεφαλιά του Ιγκλέσιας στο οριζόντιο δοκάρι του Μάχο!

61' ΓΚΟΟΟΟΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ! Η Λάρισα εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι οι παίκτες του Πανιωνίου… περπατούν στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Μετίν ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι (2-1). Ο Τούρκος, πάντως, θα σπρώξει -ξεκάθαρα- την μπάλα στα δίχτυα με το χέρι…

59' Πρώτη αλλαγή για τον Πανιώνιο. Στη θέση του Σβέρκος περνάει ο Λάτκα.

53' Πλασέ του αμαρκάριστου Μετίν, η μπάλα στην αγκαλιά του Μάχο.

46' Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με δύο αλλαγές για τη Λάρισα! Στη θέση του Μελίσση περνάει ο Ταλ και στη θέση του Ρομέου ο Κουζέν.

45'+1' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

- Στο δεύτερο γκολ του Πανιωνίου, ο κ. Μπέος δεν κρατήθηκε… Σηκώθηκε και πανηγύρισε έξαλλα το τέρμα του Μήτρογλου!

36' Κίτρινη κάρτα στον Βενετίδη για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Μήτρογλου.

32' ΓΚΟΟΟΟΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ! Ο Μήτρογλου ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και δεν αστόχησε, «γράφοντας» το 2-0!

31' Πέναλτι για τον Πανιώνιο! Ανατροπή του Κοντοέ από τον Ιγκλέσιας και κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή των «βυσσινί».

27' Καταπληκτική μπαλιά του Μήτρογλου στον Γουνδουλάκη, ο αρχηγός του Πανιωνίου, μόνος με τον Αμπάρη, δεν κατάφερε να τον «κρεμάσει».

21' ΓΚΟΟΟΟΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ! Εκτέλεση φάουλ του Κοντοέ από αριστερά, ο Γκαλίτσιος πετάγεται στην «καρδιά» της άμυνας της Λάρισας και με καρφωτή κεφαλιά ανοίγει το σκορ (1-0) για τους γηπεδούχους, πετυχαίνοντας, μάλιστα, το πρώτο του γκολ με την κυανέρυθρη φανέλα! Ο Λαρισαίος αμυντικός δεν πανηγύρισε το γκολ.

15' Η «πολιορκία» στην εστία του Αμπάρη στο πρώτο πεντάλεπτο έχει μεταφερθεί τώρα στην εστία του Μάχο.

8' Η Λάρισα πετυχαίνει γκολ με τον Πανκράτ, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν το μετράει… Έχει προηγηθεί φάουλ του Κούλιτς στον Κοντοέ.

6' Μεγάλη ευκαιρία για τη Λάρισα. Ωραία μπαλιά του Ρομέου στην πλάτης της άμυνας του Πανιωνίου, ο Κούλιτς κατέβασε την μπάλα, πλάσαρε από αριστερά, αλλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μάχο.

5' Συστάσεις του Παππά σε Μετίν και Κοντοέ.

4' Και τρίτο κόρνερ, αλλά όπως και τα προηγούμενα δύο, περνά ανεκμετάλλευτο. «Λύνεται η πολιορκία»

3' Και δεύτερο, συνεχόμενο κόρνερ για τους γηπεδούχους, που πιέζουν ασφυκτικά από το πρώτο δευτερόλεπτο.

2' Πρώτο κόρνερ στο ματς για τον Πανιώνιο. Το κέρδισε ο Κβιρκβέλια.

1' Το παιχνίδι ξεκίνησε! Στη σέντρα οι γηπεδούχοι.

Μικρά-μικρά

14:58 Οι δύο ομάδες βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο!

14:55 Το πρόσωπο των ημερών -μεταξύ άλλων- ο κ. Αχιλλέας Μπέος, μόλις έφτασε στο γήπεδο και κάθισε στα επίσημα της Νέας Σμύρνης, μαζί με τον Γεράσιμο Βεντούρη. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου είναι ευδιάθετος και συνομιλεί με τον πρόεδρο της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ.

14:44 Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ζέσταμά τους… Σε λιγότερο από ένα τέταρτο ξεκινάει το πολύ μεγάλο ματς!

14:42 Ο Μήτρογλου, ακόμα και στο ζέσταμα, δείχνει ότι είναι… killer! Εξαιρετική σέντρα του Γκαλίτσιου από αριστερά, ο «πιστολέρο» θα κάνει μία εξαιρετική κεφαλιά-«ψαράκι» και θα στείλει την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα του Μάχο! Ο Κοντοές, που παρακολουθούσε τη φάση, χειροκρότησε την προσπάθεια και των δύο…

14:37 Σιγά σιγά αρχίζει να… πυκνώνει η εξέδρα απέναντι από τα επίσημα. Οι δύο ομάδες συνεχίζουν το ζέσταμά τους…

14:24 Στο επίκεντρο των αποδοκιμασιών από τους οπαδούς του Πανιωνίου βρίσκονται οι Νίκος Νταμπίζας και Τουμέρ Μετίν, ενώ το σύνθημα «εκεί, εκεί στη Β' Εθνική» έχει ακουστεί, ήδη, αρκετές φορές…

14:20 Οι «κυανέρυθροι» παίκτες βγαίνουν για προθέρμανση.

14:18 Βγαίνει τώρα το διαιτητικό τρίο και ακολουθούν οι ποδοσφαιριστές της Λάρισας. Έντονες αποδοκιμασίες

14:15 «Θηρίο» ο Μάχο! Ο Αυστριακός βγήκε για ζέσταμα, παρά τις ενοχλήσεις στο γόνατο. Λογικά, θα ξεκινήσει βασικός.

14:10 Στο γήπεδο βρίσκονται, προς το παρόν, ελάχιστοι φίλοι του Πανιωνίου. Ωστόσο, έξω απ' αυτό υπάρχει αρκετός κόσμος… Μένει να δούμε αν οι «κυανέρυθροι» οπαδοί ανταποκριθούν στο κάλεσμα της διοίκησης και του Τάκη Λεμονή.

14:07 Ιδανικές οι καιρικές συνθήκες για μπάλα.

14:02 Καλό μεσημέρι από το γήπεδο της Νέας Σμύρνης.



ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Κβιρκβέλια, Όμο, Μήτρογλου, Γκαλίτσιος, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί (71' Μπάλαμπαν), Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς, Σβέρκος (59' Λάτκα)

Στον πάγκο: Πρελ, Βαρό, Κούκετς, Αναστασόπουλος, Σαλαλί

ΛΑΡΙΣΑ (Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Μελίσσης (46' Ταλ), Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Αμπουμπακάρι, Μετίν, Πανκράτ, Ρομέου (46' Κουζέν), Κούλιτς, Ιγκλέσιας

Στον πάγκο: Τσοντοφάλσκι, Ρέντζας, Βελάσκο, Κολοβέτσιος, Κανόμπιο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Τρύφων (Δράμας), Γούκος (Ηπείρου)

ΓΗΠΕΔΟ: Νέας Σμύρνης



• Είκοσι τέσσερις φορές έχουν συναντηθεί, συνολικά, στο παρελθόν Πανιώνιος και ΑΕΛ, σε αγώνες Α' Εθνικής, στη Νέα Σμύρνη.

• Η παράδοση δεν… παίζει μπάλα, αλλά μπορεί να μας προσφέρει ενδιαφέροντα στοιχεία για το παρελθόν των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο αντιπάλων, στην έδρα του Πανιωνίου.

• Η προϊστορία ευνοεί τους «κυανέρυθρους» στα παιχνίδια με την ΑΕΛ, όταν είναι γηπεδούχοι. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης μετράει έντεκα νίκες, οι «βυσσινί» τέσσερις, ενώ εννέα παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

• Στα συνολικά γκολ υπερτερεί ο Πανιώνιος με 30-18.

• Μεγαλύτερη νίκη του Πανιωνίου το 5-1 της περιόδου 1993-94, ενώ, στον αντίποδα, για την ομάδα του κάμπου, το περσινό 3-0!



Αναλυτικά, η προϊστορία των αγώνων του Πανιωνίου με την ΑΕΛ, στη Νέα Σμύρνη:

1973-74 1-0
1974-75 1-1
1978-79 1-1
1979-80 0-1
1980-81 4-1
1981-82 1-0
1982-83 1-3
1983-84 1-0
1984-85 1-1
1985-86 2-0
1986-87 2-0 (α.α)
1987-88 0-1
1988-89 0-0
1989-90 0-0
1990-91 0-0
1991-92 1-0
1993-94 5-1
1994-95 2-1
1995-96 0-0
2005-06 1-1
2006-07 2-1
2007-08 3-1
2008-09 1-1
2009-10 0-3

• Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου, ο Πανιώνιος είχε «αλώσει» το Αλκαζάρ (1-0), με γκολ του Σάμαρη, χαλώντας τη γιορτή των «βυσσινί», στον τελευταίο αγώνα τους στην ιστορική τους έδρα. Ο σκόρερ εκείνου του ματς δεν παίζει σήμερα, καθώς είναι τιμωρημένος.



• Καθοριστικό ματς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος χαρακτήρισε ο Τάκης Λεμονής αυτό κόντρα στη Λάρισα. Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» ζήτησε υπομονή από την ομάδα του για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα και τόνισε πως δεν πρέπει να ξεγελαστεί κανείς από τη βαθμολογική θέση της ΑΕΛ, ενώ ζήτησε τη συμπαράσταση του κόσμου -όπως και η ΠΑΕ, με ανακοίνωσή της- για να πάρει ο Πανιώνιος τη νίκη.

• Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Μάχο, παρότι ο γκολκίπερ των «κυανέρυθρων» νιώθει ενοχλήσεις στο γόνατο. Η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Ο Μάρκους Γιόνσον αποκλείστηκε από την αποστολή λόγω ενοχλήσεων στο δεξιό γαστροκνήμιο. Εκτός έμειναν και οι τιμωρημένοι Ριέρα και Σάμαρης.

• Η αποστολή του Πανιωνίου: Πρελ, Μάχο, Παναγόπουλος, Λάτκα, Γκαλίτσιος, Βαρό, Σιόβας, Κοντοές, Κβιρκβέλια, Κούκετς, Όμο, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί, Αναστασόπουλος, Τσότσαλιτς, Μπάλαμπαν, Σαλαλί, Μήτρογλου και Σβέρκος.

Στον αντίποαδα, στη Λάρισα, τα προβλήματα τραυματισμών τους δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν οι Γιαν Μπλάζεκ (τράβηγμα) και Αλεξάνταρ Σίμιτς (τενοντίτιδα), με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από την αποστολή που ταξίδεψε στην Αθήνα για την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο. Ο Νίκος Κωστένογλου δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε στους Παναγιώτη Κατσιαρό, ο οποίος βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας και Ζοέλ Τσιμπάμπα, ο οποίος μόλις χθες έδωσε σημεία ζωής…

Η 21μελής αποστολή των «βυσσινί» αποτελείται από τους: Αμπάρη, Τσοντοφάλσκι, Νταμπίζα, Ταυλαρίδη, Κολοβέτσιο, Μελίσση, Ταλ, Βελάσκο, Βενετίδη, Ιγκλέσιας, Ρομέου, Αμπουμπακάρι, Ρέντζα, Σιατραβάνη, Κόζακ, Μετίν, Κανόμπιο, Πανκράτ, Πλιάγκα, Κούλιτς και Κουζέν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x